جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
طلاق در هر حالت و شرایطی سخت و ناگوار است. به خصوص این که طلاق در دوران عقد رخ دهد. هر فردی که در مسیر ازدواج قرار میگیرد، به دنبال خوشبختی و یک زندگی پر از آرامش و عشق است. اما در برخی موارد، به غیر از جدایی راه دیگری وجود ندارد. در واقع زوجین تمامی راههای مختلف را برای نجات زندگی خود امتحان نمودهاند، اما شرایط به گونهای است که ادامه زندگی نه تنها برای دو طرف مفید نیست، بلکه ضررهای آن به حدی است که گاها سرنوشت فرد را تغییر میدهد.
در چنین شرایطی، طلاق در دوران عقد بسیار بهتر از دوران زندگی مشترک است. اما طلاق در این دوره مسائل و بار حقوقی مختلفی را برای هر دو طرف ایجاد مینماید که در ادامه با هم بررسی میکنیم.
هنگامی که زوجین تصمیم به طلاق در دوران عقد میگیرند، بسته به این که طلاق توافقی باشد و یا یکطرفه شرایط مختلفی رخ خواهد داد:
همانطور که گفته شد، شرایط مطالبه مهریه در زمان طلاق در دوران عقد کاملا به شرایط دوشیزگی زن وابسته است. چنانچه در زمان طلاق دوشیزه یا باکره باشد، نهایتا نصف مهریه خود را میتواند مطالبه نماید. همچنین در صورت بذل مهریه در طلاق از هر نوع، نصف مهریه خود را بذل مینماید.
اگر در طول دوران عقد، با توجه به رابطهای که بین زوجین برقرار میگردد، زن بکارت خود را از دست بدهد مستحق دریافت کل مهریه خواهد بود. باید توجه داشت در مورد برقراری رابطه، صرف ازاله بکارت در مورد مهریه مهم است. به عبارت بهتر، چنانچه در برقراری رابطه، زن همچنان دوشیزه باشد، همان نصف مهریه به وی تعلق میگیرد.
علاوه براین، دوشیزگی اثر دیگری نیز دارد و آن حذف نام همسر از شناسنامه است. چنانچه در طلاق در دوران عقد، زن باکره باشد، با اعلام این موضوع به دادگاه میتواند نامه مراجعه به پزشکی قانونی را دریافت کرده و با انجام معاینه پزشکی این موضوع در دادنامه درج شود. پس از اجرای صیغه طلاق، هم زن و هم مرد با در دست داشتن حکم میتوانند به اداره ثبت احوال مراجعه و نسبت به حذف نام همسر از شناسنامه اقدام کنند.
یکی از سوالاتی که برای افراد در طلاق در دوران عقد به وجود میآید آن است که تکلیف هدایای خریداری شده در زمان نامزدی و نیز عقد چگونه است؟ پاسخ به این سوال آن است که چنانچه هنوز عقد رخ نداده نباشد، هر یک از طرفین میتوانند هدایای نامزدی که به طرف مقابل دادهاند، مطالبه نمایند.
اما زمانی که صیغه عقد نکاح خوانده شد، تمامی هدایا با توجه به این که معوض عقد نکاح میباشند، قابل رجوع و بازپسگیری نخواهند بود. مگر این که طرفین در مورد استرداد هدایا با یکدیگر توافق نمایند.