جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از سوالاتی که در تماسهای تلفنی گروه وکلای آپادانا بسیار میشنویم، در مورد طلاق شرعی و شرایط آن است. در این مقاله در مورد این نوع از طلاق، شرایط وقوع آن، میزان اعتبار و عواقب آن صحبت خواهیم کرد. طلاق شرعی به دلیل ویژگی های خاصی که دارد، مورد حمایت قانون نیست. اما ممکن است در برخی از شرایط، زوجین مجبور به انجام این نوع طلاق شوند. به همین جهت قبل از انجام هرگونه کاری بهتر است در مورد این موضوع با یک وکیل طلاق متخصص صحبت کنید.
طلاق شرعی نوعی از جدایی است که در آن زوجین بدون مراجعه به دادگاه صیغه یا خطبه طلاق را میان خود میخوانند. البته شخص دیگر نیز میتوانند جاری کننده صیغه طلاق میان طرفین باشد. پس از خواندن صیغه طلاق، زن و شوهر بر یکدیگر حرام میشوند.
طلاق شرعی از نظر دین و شرع صحیح است و طرفین باید حدود شرعی را رعایت کنند. اما این نوع طلاق از نظر قانونی وجاهتی نداشته و از این جهت مورد تایید قانون نیست. چرا که عدم مراجعه به دادگاه و عدم ثبت طلاق در شناسنامه، مشکلات فراوانی را برای زوجین و نیز افراد دیگر ایجاد مینماید. به همین جهت قانون برای عدم ثبت طلاق و انجام طلاق به این شکل، مجازاتی را درنظر گرفته است. قانون مدنی و نیز قانون خانواده، زوجین را ملزم میکند که در صورت جدایی به یکی از انواع طلاق این کار را انجام دهند. انواع طلاق عبارتند از طلاق توافقی، طلاق یکطرفه از سمت مرد یا زن و یا طلاق غیابی که هر کدام از آنها فرایند قانونی خود را دارند.
البته در موارد خاصی ممکن است که زوجین قبل از انجام طلاق به شیوه قانونی مجبور به طلاق شرعی شوند که در ادامه به آن میپردازیم.
برای آن که طلاق شرعی به صورت صحیح انجام شود، باید حتما زوجین شرایط مربوط به آن را به درستی و به طور کامل انجام دهند. شرایط لازم جهت این نوع طلاق عبارتند از:
چنانچه هر یک از شرایط فوق در موقع طلاق شرعی رعایت نگردد، جدایی صحیح نیست. بنابراین، طبیعتا در هنگام مراجعه به دادگاه نیز به آن توجه نخواهد شد.
چنانچه زن و شوهر با طلاق شرعی از یک دیگر جدا شده باشند، برای ثبت آن در شناسنامه، باید دادخواست تنفیذ طلاق را ثبت نمایند. در واقع در این شرایط، دادگاه شرایط این طلاق را بررسی میکند و در صورت صحیح بودن آن، حکم به اعتبار این طلاق و ثبت آن در شناسنامه میدهد.
معمولا این موضوع برای افرادی رخ میدهد که خارج از کشور حضور دارند و میخواهند برای جدایی اقدام نمایند. در این شرایط، زوجین با حضور در سفارت و یا مرکز اسلامی مستقر در آن کشور، اقدام به جاری شدن صیغه طلاق مینمایند. پس از آن در مراجعت به ایران، با مراجعه به دادگاه و ارائه تمامی مدارک مربوط به طلاق شرعی، با ثبت دادخواست تنفیذ طلاق مراحل قانونی تا ثبت در شناسنامه را طی مینمایند.
اگر درگیر مساله طلاق شرعی و عدم ثبت آن در شناسنامه هستید، برای ادامه مراحل بهتر است که کار را به یک وکیل طلاق مجرب بسپارید. وکیل طلاق، با بررسی تمامی مدارک و شرایط لازم، اقدام به ثبت دادخواست طلاق مینماید.
به خصوص اگر همچنان در خارج از کشور زندگی میکنید، برای انجام این مراحل در ایران باید کار را از طریق یک وکیل طلاق پیگیری کنید. علاوه بر این، مساله طلاق شرعی در بین اتباع افغانستانی بسیار شایع است. این عزیزان نیز برای ارائه مدارک لازم به سفارت و صدور گواهی تجرد میبایست از طریق شعبات خاص دادگاه خانواده اقدام نمایند. بنابراین، این عزیزان نیز میتوانند پرونده خود را به وکیل طلاق بسپارند تا با زمان و هزینه مناسب، پرونده آنها به نتیجه برسد.