جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از انواع راههای جدایی زوجین از یکدیگر، طلاق توافقی است. در این نوع از طلاق، زوجین هر دو با یکدیگر تصمیم میگیرند که به لحاظ شرعی و حقوقی به زندگی مشترک خود پایان دهند. مراحل طلاق توافقی شاید به نسبت به سایر انواع طلاق به خصوص طلاق از طرف مرد و یا طلاق از طرف زن کوتاهتر باشد. اما باید توجه داشت که در صورت عدم رعایت یک سری نکات مهم، ممکن است پرونده با دشواریهای زیادی روبرو شود.
در کل، برای انجام هر چه بهتر و سریعتر مراحل طلاق توافقی، همواره پیشنهاد میگردد که کلیه امور مربوط به جدایی را به یک وکیل طلاق توافقی مجرب بسپارید. وکیل طلاق توافقی با انجام سریع و به موقع مراحل و نیز درنظر گرفتن مصلحت هر دوی زوجین، دغدغه جدایی را برای شما به حداقل میرساند. برای آشنایی با مراحل جدایی مقاله زیر را تا انتها بخوانید.
انجام طلاق توافقی به دو صورت با وکیل و نیز بدون وکیل ممکن است. هر چند انجام مراحل طلاق توافقی بدون وکیل، پیچیدگیهای بیشتری دارد. این مراحل عبارتند از:
مراحل طلاق توافقی با وکیل متخصص و مجرب بسیار سادهتر و کوتاهتر است. زیرا به طور معمول وکیل شاغل در این حوزه، میتواند فرایند مشاوره را حذف نماید. در واقع،
با سپردن کار به وکیل طلاق توافقی، زمان انجام پرونده از حدود ۴ ماه به کمتر از یک ماه کاهش مییابد.
در ماههای گذشته، در شهر تهران به جهت کاهش آمار طلاق، تمامی پروندههای طلاقی که در سامانه ثبت میگردند، ابتدا به شورای حل اختلاف ارجاع میگردند. در واقع حضور در شورای حل اختلاف جزو اولین مراحل طلاق توافقی است. البته موضوع ارجاع پرونده خانواده به شورای حل اختلاف مساله جدید و تازهای نیست. از سالهای گذشته، این موضوع در شهرستانها به صورت جدی پیگیری میگردید.
اما از ابتدای سال ۱۴۰۲ این موضوع نیز در شهر تهران به حالت اجرایی درآمد و به همین دلیل زوجین برای انجام مراحل طلاق توافقی باید از مرحله شورای حل اختلاف عبور کنند. پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی، پرونده به شورای حل اختلاف محل سکونت ارجاع میشود. پس از تعیین شعبه، ابلاغ جلسه رسیدگی برای زوجین صادر میگردد. زوجین اگر همچنان خواهان طلاق باشند، باید از طریق دفتر خدمات الکترونیک، لایحه عدم سازش خود را به شعبه ارسال نمایند. در نهایت، شعبه با اعلام عدم سازش پرونده را برای ادامه مراحل طلاق توافقی به دادگاه خانواده ارجاع میدهد.
چنانچه از همسر خود وکالت در طلاق دارید و حدود اختیارات وکالت نامه کامل باشد، مراحل طلاق توافقی بسیار کوتاهتر خواهد شد. برای این منظور شما باید حتما از طرف همسر خود وکیل طلاق توافقی انتخاب نمایید. پس از آن وکیل میتواند با ثبت دادخواست و پیگیری ارجاع آن پرونده در سریعترین زمان ممکن از شورای حل اختلاف به دادگاه منتقل نماید. در دادگاه نیز، انجام مرحله داوری نیز توسط وکیل پیگیری میشود.
رای طلاق توافقی در این شرایط بسیار سریعتر از حالتهای دیگر صادر میگردد. البته این موضوع در شرایطی است که حدود اختیارات وکالت در مورد تعیین حقوق مالی مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل و جهیزیه و نیز در مورد اسقاط حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی و اجرای صیغه طلاق کامل باشد.