جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
مال مشاعی مالی است که مالکیت آن میان دو یا چند نفر به صورت مشترک باشد و همه مالکین در جزء جزء آن مال شریک هستند. مال مشاعی بیشتر در مورد اموال غیرمنقول صادق است. هرچند در مورد سایر اموال نظیر خودرو، حساب بانکی و … نیز ممکن است، مال به صورت مشاعی باشد. زمانی که میان شرکا در مورد مال یا ملک مشاعی حاصل شود، معمولا یک یا چند نفر از شرکا تصمیم بر تقسیم ملک یا مشاع و یا فروش ملک مشاع میگیرند. در صورتی که احدی از شرکا خواهان تقسیم یا فروش ملک مشاع باشد، میتواند به صورت حقوقی نسبت به دستور فروش ملک مشاع اقدام نماید. در این بخش، نظرات بهترین وکیل ملکی در مورد فروش ملک مشاع ارائه گردیده است.
زمانی که بر سر اداره و استفاده از یک مال یا ملک مشاعی، اختلاف به وجود میآید، در نخستین مرحله بهتر است که تمامی شرکا بر سر نحوه تقسیم ملک مشاعی به توافق برسند. یعنی همه شرکا با یکدیگر بر میزان سهم هر شخص و حتی در مورد موقعیت سهم هر فرد در ملک مشاع به توافق برسند. این توافق، در برگهای به نام تقسیم نامه ذکر شده و سپس باید در دفتر اسناد رسمی، طی یک سند صلحی به ثبت برسد. چنانچه، تقسیم نامه به صورت قانونی تنظیم گردیده باشد و همه افراد ذی سمت، مفاد آن را تایید و امضا کنند و همه افراد ذی سمت، دارای صلاحیت باشند (محجور نباشند)، در صورت بروز اختلاف، دادگاه نیز بر مبنای تقسیم نامه ذکر شده اقدام خواهد نمود.
چنانچه، در مورد نحوه تقسیم ملک مشاع و یا فروش ملک مشاع، توافق حاصل نشود، هر کدام از شرکا که خواهان تقسیم ملک مشاع باشد، باید ابتدا به اداره ثبت محل وقوع ملک مراجعه کرده و تقاضای افراز ملک را ثبت مینماید. چنانچه ملک دارای پلاک ثبتی باشد، کارشناس ثبت برای بررسی ملک و قابل تقسیم و یا به عبارت دیگر قابل افراز بودن ملک، به محل مراجعه کرده و نظر خود را به صورت رسمی طی گزارش به اداره ثبت اعلام مینماید.
در صورتی که بر اساس نظریه کارشناس، ملک مشاع قابل تقسیم (افراز) نباشد، گواهی عدم افراز برای ملک مورد نظر صادر میشود. این گواهی، مبنا و ادله اصلی برای طرح دادخواست در مورد ملک مشاع است.
برای طرح دادخواست در مورد ملک مشاعی دو حالت کلی وجود دارد:
همانطور که مشخص است، تقسیم و فروش ملک مشاعی شامل مراحل مختلف و طولانی است که هر کدام از آنها نیازمند تخصص است.
مزایای استفاده از وکیل ملکی در دعوی تقسیم و فروش ملک مشاع عبارتند از:
27 Comments
من ملکی را بصورت مبایعه نامه از یکی از شرکت خریداری کرده ام شریک ملک مشاعی را ششدانگ سند برای خودش گرفته و فروخته ازش کیفری و حقوقی شکایت کردم در دادگاه کیفری موضوع احاله به شورا شد ایشان مالکیت مرا پذیرفته و قبول کرده مبلغ به روز تعیین شده را ۴ماه دیگر بدهد ولی دادگاه حقوقی همین ماه تشکیل میشود احتمال اینکه ایشان به وعده اش عمل نکند زیاد است از دادگاه حقوقی چه درخواستی می توانم داشته باشم آیا می توان درخواست کنم اگر مبلغ را در موعد پرداخت نکرد الزام به تنظیم سند رسمی بمیزان سه دانگ حصه من گردد
سلام وقت بخیر اگر شما با پرداخت ثمن موافقت کردید دیگه نمیتونید دادخواست الزام به تنظیم سند بدین.
سلام من پنج شعیر از کل آبادی دارم شریک بنده ۲۲شعیر رو فروخته به چند زارع اکنون حتی نمیگذارد ما زمینهای کشاورزی و باغات که گواهی ثبت و جهادکشاورزی دارم رو بفروشم و با شورای ده هر روز یه موضوع رو پی میکشند و میگویم بیا عرصه رو بفروش آیا میشود توسط کاداستر من ۵شعیر مشاع رو ثبت و نفروشم
سلام بله. امکانش وجود داره.
باسلام زمینی در سال ۷۸ خریداری نمودم باقولنامه مشاع والان چندسالی برای بنام زدن وکیل گرفتم اما بعد چندسال که رای صادر شده که به نام بزنم ثبت میگه که زمینی نیست همه زمینهای به پلاک ثبتی بنام شده اند زمینی نمونده که به نام بنده بزنند حالا به نظر شما چیکار باید کرد وطرف فروشنده ام فوت کرده ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام وقت بخیر. باید مدارک بررسی بشه به این شکل نمیشه مشاوره داد، ولی احتمالا باید دادخواست اعلام بطلان معامله و مطالبه خسارت رو از ورثه مرحوم رو مطرح کنید.
درود و وقت بخیر، آپارتمانی را خریدیم، بعد از یکسال متوجه شدیم، مالکین قبلی بخشی از مشاعات را به شخص واگذار کرده اند، در حالیکه ما هرگز تقسیم نامه را ندیده ایم، و در پایان کار هم چیزی جز اطلاعاتی که ما از قبل داشته ایم ذکر نشده.
سوال بنده از شما، آیا قابل پیگیری و رد مال وجود دارد؟
و در صورتیکه مالکین قبلی امضا کرده باشند، و ما هنگام خرید اطلاعی نداشته ایم، ایننورد قانونی است؟
سلام و وقت بخیر. بستگی به مواردی که در مبایعه نامه قید شده داره. برای مشاوره حقوقی بیشتر با دفتر تماس بگیرید.
سلام.پدر بزرگم در سال ۶۷ چند قطعه زمین آبی رو از دو برادر خریده،بعد از فوت ایشون حالا متوجه شدیم که زمین هایی که خریده مشاع بوده دو برادر بدون اینکه سهم دو برادر دیگشون بدن اون زمین هارو به پدر بزرگم فروختن بعد از فوت پدر یزرگم زمین ها بین وراث تقسیم شدن،اون زمین ها اون موقع بایر بودن ولی الان باغ ۲۰ ساله شدن ،متوجه شدیم اون دو برادری که سهمشون نگرفتن از دوبرادر دیگه شکایت کردن و حقشون میخوان
زمین ها مزایده گذشته شده ولی اصلا به پدرم و عموم خبر ندادن و هیچ اسمی از ما نیست که مثلا از ما هم شکایت کرده باشن
الان پدرم خیلی نگرانه که نکنه باغ هاشو از دستش در بیارن بنظر شما اونا میتونن همچین کاری کنن ؟قاضی حکم میده که زمین هارو از ما پس بگیرین؟پدر بزرگم سال ۶۷ کل اون زمین هارو به قیمت ۸۴ هزار تومن خریده از اون دوبرادر و سواد هم نداشته که بدونه این زمین ها مشاعه. پدر من عمرشو گذاشته تا اون زمین رو آباد کرده خودش نهال کاشته و الان درخت هایی که تو زمین هستن ۲۰ سالشونه ، خواهش میکنم راهنماییمون کنید ما باید الان چیکار کنیم بنظر شما
سلام و وقت بخیر. شما باید با طرح دعوی اثبات مالکیت به عنوان ثالث در پرونده ورود کنید. متاسفانه فقط سهم دو برادری که حضور داشتند به شما تعلق می گیره و نسبت به دو برادر دیگه، معامله فضولی صورت گرفته و باید ازشون رضایت بگیرید.
با سلام
یک واحد آپارتمان را قبل از اخذ پایان کار و با تعهد فروشنده مبنی بر تکمیل ساختمان، خریداری کردم و ایشان حدودا دو سال بعد با تکمیل موارد مورد نظر شهرداری موفق به اخذ پایان کار شد و سند به نام من زده شد اما بعد از این ماجرا این شخص مشاعات ساختمان از قبیل نرده حیاط و سایر مواردی که برای اخذ پایان کار هزینه کرده بود را از ساختمان جدا و به فروش رسانده است. من چگونه و از چه طریقی باید در خصوص برگرداندن موارد فوق و شکایت از ایشان اقدام کنم؟
با تشکر از راهنمایی شما
سلام و وقت بخیر. چنانچه پس از اخذ سند این اتفاق افتاده و شما مالک بودید و ایشون مالکیتی نداشته که سرقت محسوب میشه. اگر ایشون در آپارتمان های دیگه مالکیت داره و این کار رو انجام داده، مشمول خیانت در امانت میشه. البته اگر میخواین حقوقی شکایت کنید باید تامین دلیل بدین و بعد دادخواست مطالبه خسارت. برای مشاوره حقوقی بیشتر با دفتر تماس بگیرید.
سلام، ملک مشاعی با دستور دادگاه به اجرای احکام برای مزایده رفته است.آیا شرکا میتوانند خارج از مزایده به شخص دیگری بفروشند؟
سلام و وقت بخیر. بله میشه این کار رو انجام داد. به شرطی که همه شرکا توافق کنند و البته به احتمال قوی باید نیم عشر رو پرداخت کنید.
با عرض سلام و احترام خدمت وکلا محترم
۲ دانگ مغازه که سهمم بوده را با اطلاع شریکم به شخص دیگری به صورت وکالت بلاعزل فروخته ام آیا از نظر قانونی مشکلی دارد؟
آیا خریدار ۲دانگ می تواند در مغازه مستقر شود و سهم کرایه شریک را که موافق حضور او در مغازه نیست به چه صورت می تواند پرداخت کند؟
مالک ۴دانگ رضایت به حضور مالک ۲ دانگ ندارد چه باید کرد؟
سلام و وقت بخیر. در حالت کلی فروش سهم مشکلی نداره و خریدار دو دانگ میتونه در مغازه مستقر بشه و یا اجرت المثل دو دانگ رو مطالبه کنه. همچنین میتونه دادخواست خلع ید مشاعی بده. برای مشاوره حقوقی بیشتر تماس بگیرید.
باسلام بنده چندسال پیش بعلت مشکلات مالی از یک نفر مبلغی را قرض گرفتم و وبابت پول قرض گرفته سه دانگ از منزل مسکونی خود را به نام ایشان زدم و همچنین بابت مابه التفاوت قیمت ملک بنده یک قطعه زمین ایشان نیز بهمین طریق بصورت سه دانگ سه دانگ شریک شدیم از آنجا که منزل بنده دارای ملک تجاری بوده و دکل مخابراتی روی پشت بام نصب شده لذا نصف اجاره بهای آنها را به ایشان پرداخت نموده ام و بابت منزل مسکونی نیز نصف اجاره تعیینی بنگاه را نیز بایشان پرداخت نموده ام،هم اکنون ایشان بنده را تهدید به شکایت میکنند که از خونه بیرون میکنم، سوال بنده از شما بزرگواران اینست که آیا چنین کاری میتوانند انجام دهند؟ و سوال دوم اینکه راهکار قانونی برای بنده جهت خلاص شدن از این وضعیت چیست؟سپاسگذارم
سلام. برای فروش ملک مشاع تقاضای دستور فروش از دادگاه نموده ایم. ملک ۵ شریک دارد که فقط یکی از آنها مخالف فروش است. دادگاه تعیین وقت رسیدگی برای ۳ ماه دیگر کرده . آیا دادگاه صرفا برای دستور فروش میتواند وارد ماهیت موضوع شود؟ در صورت اطاله دادرسی من به چه کسی اعتراض کنم
سلام .زمین مشاعی داشتم و فروختم ولی ثبت جواب استعلام مشاعی من رو نمیده و میگه زمینت افراز و تفکیک شده . ایا من میتونم معامله فروشم رو فسخ کنم
سلام. چنانچه حق فسخ داخل مبایعه نامه نباشه، نمیتونید فسخ معامله را انجام بدین. اگر زمین افراز شده باید سند تفکیکی مفروز بگیرید و بر همون اساس سند رو به خریدار جدید منتقل کنید. اگر چنانچه متراژ زمینی که فروختید با متراژ واقعی که سهم شماست متفاوته اون موقع باید با خریدار برای فسخ یا اقاله به توافق برسید.
با سلام
احتراما اردیبهشت امسال قطعه زمینی رو از شخصی خریدم.فروشنده زمین به من و شریکش بتازگی زمینشون رو تفکیک کرده بود.حدود ۱۰ سال پیش هم این دونفر جهت تفکیک اقدام می کنن ک شهرداری با نقشه تفکیکی موافقت نمیکنه اما اونا براساس اون نقشه ای ک به سرانجام نرسیده اقدام به پیشفروش قطعاتی کردن.خریدار زمین پیشفروش زمین از اون شریک شکایت کرده که ک زمینی که خریدم طبق نقشه جدید منطبق بر قطعه من هست…سوالم اینه که اون از فرد شریک خریده…آیا مشکلی برا من بوجود میاد؟
سلام و وقت بخیر. چنانچه شهرداری نقشه تفکیکی جدید رو پذیرفته باشه. معامله شما باطل هستش. بهتره زودتر در مورد مطالبه وجه پرداختی اقدام کنید چون خسارتی به اون شکل تعلق نمی گیره. میتونید شکایت فروش مال غیر هم انجام بدین اما احتمال زیاد و با توجه به این که نقشه تفکیکی پس از فروش به خریدار اول تایید شده، شکایت فروش مال غیر رد میشه.
مادرم شش دانگ منزل خود را به این صورت تقشیم کرده اند
الف) عین سه دانگ مشاع از منزل
( با حفظ مالکیت منافع مادام العمر) به فرزندانش صلح عمری کرده است
ب) یک دانگ مشاع(هم عین و منافع )منزل را به نام همسرم ، انتقال سند قطعی بابت مهریه
داده است..
ج) دو دانگ به نام خودش هست.
همسرم، دستور فروش ملک مشاع
(۶ دانگ)پس از عدم افراز از دادگاه گرفته است؛
سوال من این است :
آیا منافع ۳ دانگ متعلق به مادرم که حق سکونت مادام العمر در منزل است،طبق قانون ۵۳ مدنی در هر شرایط محفوظ میماند و خریدار باید با این شرط وارد مزایده بشود.؟
یا اینکه منافع۳ دانگ مادرم هم باید در مزایده به خریدار واگذار شود؟
نص صریح قانون در این مورد و فروش ملک مشاع چه نظری دارد؟
سلام
بله میشه فروختش کسی که میاد داخل مزایده ملک رو میخره باید با همین شرایط صلح عمری بخره سند بنامش میشه اما مادر تا اخر عمرش مستاجر اون خونه خواهد بود.
سلام و عرض من خواستم همینجا از گروه شما کمال تشکر رو بکنم من سه ماه پیش پرونده دستور فروش مال مشاع رو دادم به گروه شما و سرکار خانم مشفق پرونده من رو انجام دادن و خدا رو شکر مشکل ما بعد از ۱۰ سال کشمکش حل شد انشاءالله همیشه موفق باشید.
با عرض سلام و ادب و خدا قوت
سال ۷۳ پدرم سرقفلی مغازه ای را که شخصی قبل از پدر از مالک خریده بود، خرید، بنجاق اصلی دست نویس بوده که در آن مالک به حق انتقال به غیر و تعیین اجاره بها بدون تعیین زمان اشاره کرده بود با چند تا شاهد(در شهرستان ما( از شهرهای آذربایجان غربی)روابط بین موجر و مستأجر اجرایی نیست) مالک در آن زمان فوت شده و وراث برای اخذ اجاره بها از پدر نیامدند،سال ۹۳سه دانگ سرقفلی را از پدرم خریدم و سال ۹۵پدرم سه دانگ دیگر را به شخصی دیگر فروخت،امسال قصد فروش سهم خود بصورت مشاعی به شریکم را داشتم، ابتدا اظهار نامه ای(دفتر خدمات قضایی) به وراث (۲۶ ورثه) ارسال کردم،که فقط دو تن از وراث که در شهر خودمون هستند میشناسم،بقیه رو نه، که آدرس ما بقی را از آنان گرفتم(با عنوان قصد فروش سهم خود را دارم و بدوٱ به شما اعلام میکنم) بعد از گذشت دو ماه از ارسال اظهار نامه جوابی نیامد(یا در محل حاضر نبودند یا به فامیل وارث ابلاغ شد یا آدرس اشتباه بود… بجز دو سه نفر که ثبت ثنا داشتند) سرانجام با شریکم معامله کردیم، الان مبلغ ۲۵ میلیون تومان از مبلغ معامله نزد خریدار باقیست به شرط پرداخت حق مالکیت و رضایت که به عهده بنده ست تا از خریدار مطالبه کنم،(معامله ما در بنگاه املاک بصورت مبایعه نامه ۴ صفحه ایست) آیا میتوانم از طریق دادگستری با تنظیم دادخواست مبنی بر مجهول المکان بودن وراث ،اقدام کرده و حکمی بگیرم؟ یا راه حل بهتر مفید به فایده بدون اتلاف زمان و بی دردسر مد نظر شماست؟بهترین راه حل کدام است؟ با تشکر
سلام و وقت بخیر
شما میتونید مبلغ مربوط به رضایت مالکانه رو در حساب صندوق دادگستری بریزید تا بعدا هر کدام از وراث بیان و سهمشون رو بگیرن با این کار، خسارت تاخیر هم به این مبلغ تعلق نمی گیره و برای شما مشکلی پیش نمیاد.