جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
نفقه به عنوان یکی از حقوق اساسی زن در خانواده در قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده مطرح شده است. همانطور که میدانید که براساس ماده ۱۱۰۷ و ۱۱۰۸ قانون مدنی، وظیفه تامین خوراک، پوشاک، مسکن، هزینههای درمان و سایر هزینههای ضروری همسر و فرزندان بر عهده مرد میباشد. در شرایطی که زوج از انجام وظایف خود استنکاف نماید، معمولا زوجین به دنبال وکیل نفقه خوب برای احقاق حق خود میباشند.
مطالبه نفقه یکی از دعاوی حوزه خانواده است که به دلیل پیچیدگی های خاص خود نیازمند استفاده از یک وکیل خانواده مجرب میباشد. بسیاری از زنان به دلیل عدم آگاهی خود از مسائل حقوقی در هنگام طرح دعوی نفقه با مشکل روبرو میشوند. حتی در برخی از موارد با وجود آن که مرد از پرداخت نفقه خودداری نموده، اما دادگاه به دلیل عدم طرح درست دعوی، آن را رد مینماید. به همین جهت پیشنهاد میگردد، که برای طرح این دعوی حتما از یک وکیل نفقه مشاوره حقوقی دریافت نماید.
چنانچه پرونده خود را به وکیل نفقه بسپارید، وی برای مطالبه نفقه شما مراحل زیر را طی مینماید:
زمانی که زن از انجام وظایف همسری خود امتناع نماید، مرد میتواند با طرح دعوی الزام به تمکین وی را به این موضوع محکوم نماید. در صورت عدم تمکین زن، وی ناشزه محسوب میگردد. یکی از آثار اعلام نشوز زن، عدم تعلق نفقه به وی میباشد. اما در برخی موارد، وکیل نفقه براساس نواقصی که در پرونده تمکین وجود دارد، میتواند از حقوق زن در موضوع نفقه دفاع نماید.
به طور مثال در صورتی که پس از صدور رای الزام به تمکین، زوج درخواست صدور اجراییه نکرده باشد و یا منزل وی توسط کارشناس بررسی و تایید نشده باشد، زوجه همچنان مستحق نفقه است. همچنین نشوز زن، موجب عدم تعلق نفقه به وی از زمان طرح دادخواست الزام به تمکین و یا صدور حکم قطعی است. بنابراین، نفقه معوقه وی را میتوان مطالبه نمود.
همچنین در صورتی که وکیل نفقه اقدام به ارسال اظهارنامه بازگشت از سوی موکل خود نماید، در صورت ممانعت زوج از بازگشت زوجه، میتواند نسبت به طرح دعوی مطالبه نفقه اقدام نماید.
وکیل نفقه به خوبی میداند که طرح دعوی نفقه فرزندان یا مطالبه نفقه از سوی زوجه، تفاوتهایی دارد. به طور مثال برخی از تفاوتها عبارتند از:
اما نحوه طرح دعوی توسط وکیل نفقه مشابه حالت قبل است. بنابراین، پرونده به شورای حل اختلاف صالح ارجاع و پس از صدور قرار کارشناسی و تعیین میزان نفقه، حکم صادر میگردد.
چنانچه زوجه به دنبال طلاق باشد، یکی از مهمترین دلایل وی برای جدایی نفقه است. اگر زن به واسطه عدم پرداخت نفقه در عسر و حرج باشد، میتواند با طرح دعوی مطالبه نفقه و نیز در صورت عدم پرداخت نفقه از سوی زوج اقدام به طلاق نماید. وکیل نفقه با توجه به شرایط زوجه و مدت زمانی که نفقه دریافت نکرده است، اقدام به طرح دعوی مینماید.
به منظور آن که دادگاه خانواده، حکم طلاق را صادر نماید، میبایست زوجه حداقل به مدت ۶ ماه نفقه دریافت نکرده باشد. اثبات این موضوع که زوجه نفقه دریافت نکرده است، به این سادگی نیست. در واقع رویه دادگاه بر این است که چنانچه زوجه در منزل شوهر خود سکونت دارد، یعنی نفقه خود را دریافت نموده است. بسیاری از زنان هستند که علی رغم زندگی در منزل شوهر، بار هزینههای زندگی را به دوش میکشند. بنابراین اثبات این موضوع نیازمند هنر یک وکیل نفقه مجرب است.