جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
گروه وکلای آپادانا با ۷ سال سابقه درخشان در زمینه دعاوی خانواده
طلاق توافقی بدون نیاز به حضور زوجین در جلسات مشاوره، شورای حل اختلاف و دادگاه خانواده
بهترین وکیل طلاق توافقی تهران با پروانه وکالت پایه یک
برگزاری جلسه توافق میان زوجین و مکتوب کردن توافقات
انجام صفر تا صد پرونده تا صدور حکم قطعی طلاق
انجام پرونده طلاق توافقی برای ساکنین تهران و کل کشور به صورت غیر حضوری
حق الوکاله طلاق توافقی نفری ۶ میلیون تومان (مجموعا ۱۲ میلیون تومان) و اقساطی
طلاق توافقی یکی از انواع جدایی است که متاسفانه امروزه روند رو به رشدی پیدا کرده است. یکی از پروندههایی که مردم به دلیل انجام سریعتر به وکیل پایه یک دادگستری میسپارند، همین طلاق توافقی است. وکیل طلاق توافقی، وکیلی است که در زمینه انجام دعاوی خانواده تخصص دارد و میتواند طلاق را در کمترین زمان ممکن انجام دهد. وکیل طلاق باید حتما وکیل پایه یک دادگستری باشد تا بتواند تمامی مراحل بدوی، تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی را انجام بدهد.
بسیاری از افرادی که با گروه وکلای آپادانا تماس میگیرند، این پرسش را دارند که آیا بدون وکیل هم میتوان طلاق توافقی را انجام داد و یا اصلا چرا باید از وکیل استفاده کنیم؟ باید گفت:
طلاق توافقی یکی از پرونده هایی است که زمان برای موکل بسیار مهم است. در واقع، هدف اصلی از سپردن پرونده به وکیل، انجام هر چه سریعتر پرونده و گرفتن دادنامه طلاق توافقی میباشد.
ویژگیهای بهترین طلاق توافقی عبارتند از:
یکی از مهمترین سوالاتی که پس از شنیدن طلاق توافقی فکرمان را مشغول می کند، این است که آیا نیازی به گرفتن وکیل هست یا خیر؟ شاید در ابتدا تصور کنید که طلاق توافقی بسیار ساده است و به سرعت میتوانید با استفاده از این طلاق به جدایی برسید. اما در واقعیت این گونه نیست. در حال حاضر قانونگذار برای انجام طلاق توافقی مراحل مختلفی از جمله مشاوره، شورای حل اختلاف و دادگاه درنظر گرفته است. این مراحل از حوصله و تحمل بسیاری از زوجین خارج است. به همین دلیل بسیاری از آنان پرونده را بع وکیل طلاق توافقی می سپارند. گروه وکلای آپادانا بهترین وکیل در این زمینه را به شما معرفی می کند. مزایای استفاده از وکیل طلاق توافقی در گروه وکلای آپادانا عبارتند از:
برای انتخاب وکیل طلاق توافقی یکی از معیارهای مهم هزینه است. هزینه وکیل طلاق توافقی به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد که عبارتند از:
به طور کلی هزینه وکیل طلاق توافقی عدد ثابت و مشخصی نیست. اما طبیعتا در فضای بازار وکالت و موسسات، رقم حق الوکاله در یک محدوده معقول قرار دارد. البته به عنوان یک توصیه پیشنهاد می گردد که هزینه وکیل را معیار اصلی برای انتخاب قرار ندهید. در امور خدماتی نظیر وکالت، کیفیت حرف اول را میزند. تجربه وکیل طلاق توافقی و نیز مهارت و سرعت عمل وی در انجام پرونده بسیار مهمتر است. در سال ۱۴۰۳، هزینه وکیل طلاق توافقی به ازای دو وکیل با هزینه های دادرسی چیزی در حدود ۱۲ الی ۱۵ میلیون تومان است. این هزینه به ازای مراحل شورای حل اختلاف و نیز دادگاه خانواده، جلسات مشاوره و … می باشد.
یکی دیگر از سوالاتی که همواره زوجین در حال جدایی دارند، آن است که آیا با استفاده از وکیل طلاق توافقی زمان رسیدگی به پرونده کاهش می یابد یا خیر. پاسخ به این سوال از چند جنبه قابل بررسی است. در وهله اول باید دانست در همه پرونده ها استفاده از وکیل میتواند به افزایش سرعت و دقت رسیدگی کمک نماید. اما باید توجه داشت که وکیل میبایست در زمینه موضوع پرونده تجربه کافی را داشته باشد.
چنانچه وکیل طلاق توافقی، به صورت مداوم در حال انجام پرونده طلاق باشد، میتواند این پرونده را در سریعترین زمان ممکن انجام دهد. همانطور که میدانید، چنانچه زوجین بخواهند برای طلاق توافقی اقدام نمایند، باید حتما چندین جلسه مشاوره قبل از طلاق را در مراکز بهزیستی بگذرانند. اما با استفاده از وکیل طلاق توافقی میتوانید در صورت تمایل این فرایند را حذف نمایید.
به طور معمول چنانچه زوجین خود و بدون وکیل برای فرایند جدایی اقدام نمایند، بسته به شرایط حدود ۳ الی ۵ ماه زمان میبرد. این در حالی است که با استفاده از وکیل طلاق توافقی این فرایند به زیر ۱ ماه کاهش مییابد.
چنانچه پرونده خود را به وکیل طلاق توافقی بسپارید، مراحل طلاق توافقی بسیار سریعتر از حالت عادی انجام میشود علاوه بر این دیگر نیازی به حضور شما در هیچ کدام از مراحل وجود ندارد. مراحل طلاق توافقی با استفاده از وکیل عبارتند از:
پس از قطعی شدن رای توسط وکیل طلاق توافقی، نوبت به اجرای صیغه طلاق در دفترخانه میرسد. نامه قطعیت صادر شده سه ماه اعتبار دارد. برای آن که وکیل بتواند، اجرای صیغه طلاق را انجام دهد، باید از همان ابتدا در وکالت نامه خود این اختیار از موکل اخذ نماید. چنانچه این امر از ابتدا انجام نشود، باید پس از قطعیت حکم، وکالتی جدید تنظیم گردد.
در مورد وکالتنامه بلاعزل طلاق نیز باید توجه داشت که میبایست حتما حق اجرای صیغه طلاق و نیز حق توکیل به غیر در آن وجود داشته باشد، تا وکیل طلاق توافقی نیز با تفویض اختیارات بتواند کارهای مربوط به دفترخانه را انجام دهد.
یکی از مشکلاتی که در هنگام اجرای صیغه طلاق وجود دارد، آن است که معمولا برخی امور مثل استرداد جهیزیه یا هدایا، انجام مراودات مالی و … منوط به اجرای صیغه شده و یا در همان زمان انجام میشود. به همین جهت برخی زوجینی که به دلیل اختلاف به یکدیگر اعتماد ندارند، دچار مشکل میشوند. در این شرایط، حضور وکیل طلاق توافقی میتوانند به از بین رفتن مناقشات و انجام همه توافقات بدون کوچکترین نقصی منجر شود.
گرفتن نامه مشاوره بهزیستی، اولین مرحله در فرآیند طلاق توافقی است. بسیاری از اشخاصی که به دنبال طلاق هستند، از وکیل طلاق توافقی این سوال را دارند که چگونه میتوان نامه مشاوره بهزیستی را در کوتاهترین زمان ممکن گرفت؟
پاسخ به این سوال در گرو توانایی وکیل و میزان تسلط او بر موضوع و نیز همکاری فی مابین وی و مراکز مشاوره است. به عبارت دیگر، چنانچه طرفین به هیچ عنوان حاضر به شرکت در جلسات مشاوره بهزیستی نباشند و حضور در جلسات را بی فایده میدانند، وکیل طلاق توافقی با توجه به توانمندی خود میتواند نامه مشاوره بهزیستی را بدون حضور زوجین در جلسات مشاوره طلاق دریافت نماید.
اما باید توجه داشت که این توانمندی میبایست در جهت بهبود حال روحی افراد استفاده شود. بسیاری از افراد، صرفا به صورت مقطعی به دنبال طلاق هستند و چنانچه با مرور زمان مواجه شوند، ممکن است از تصمیم خود بازگردند. بنابراین وکیل باید به مثابه یک روانشناس حاذق عمل نماید و اگر احساس میکند که زندگی زوجین هنوز به پایان راه نرسیده، میبایست پروسه طلاق را به تعویق بیندازد. بسیاری از افراد، حسرت این موضوع را دارند که چنانچه وکیل طلاق توافقی به سرعت فرایند طلاق را به پایان نمیرساند، شاید راه بازگشتی برای زندگی خود مییافتند.
یکی از کارهایی که عموما در پرونده های طلاق توافقی توسط وکیل انجام میشود، حصول توافق در مورد مسائل مختلف میان زوجین است. در واقع هنر اصلی وکیل توافقی آن است که با تیزبینی روانشناسانه بتواند دو طرف را در مورد مسائل مختلف نظیر مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت، جهیزیه و …. به نقطه مشترک و مطلوب برساند.
معمولا در این گونه مواقع، وکیل جلسه یا جلساتی را میان زوجین برگذار میکند. عمده مسائلی که همواره محل مناقشه میان زوجین است، مهریه و حضانت فرزندان است که کار را برای رسیدن به یک توافق مطلوب، دشوار میسازد.
روند ایجاد توافق میان زوجین توسط وکیل طلاق معمولا به این شکل است که:
وکیل طلاق توافقی با توجه به مقدار مهریه زوجه، از وی میخواهد که بخشی از مهریه خود را بذل نماید و در عین حال از زوج درخواست میکند که مبلغی را به عنوان مهریه برای زوجه درنظر بگیرد. در بسیاری از موارد، زنانی که طلاق مهمترین مساله برای آنان است، کل مهریه خود را میبخشند که این امر رسیدن به توافق را بسیار سادهتر میکند. در مورد سایر حقوق مالی نظیر نفقه و اجرت المثل معمولا وکیل از زوجه میخواهد که این حقوق را در حق زوج ابراء کند. مگر آن که خود زوج قصد پرداخت این مبالغ را داشته باشد.
در مورد حضانت، معمولا وکیل طلاق توافقی تلاش میکند که حضانت دائم به یکی از زوجین تعلق گیرد. حضانت فرزندان زیر ۷ سال با مادر و حضانت فرزندان بالای هفت سال تا سن بلوغ (برای دختران تا ۹ سالگی و پسران تا ۱۵ سالگی) پدر است. معمولا، وکیل تلاش میکند که حضانت تا سن بلوغ به عهده مادر باشد. چرا که فرزندانی که با مادر زندگی میکنند، معمولا آسیب کمتری میبینند. در عین حال برای حفظ حقوق پدر، وکیل تلاش میکند که زمان ملاقات مناسبی را در طول هفته برای پدر درنظر بگیرد.
یکی دیگر از مسائلی که ممکن است میان زوجین به یک موضوع لاینحل تبدیل شود، موضوع استرداد جهیزیه توسط زوجه است. در برخی موارد به جهت اعتمادی که میان زوجین و خانواده های آنها در ابتدای فرایند ازدواج بوده، زوجه سیاهه جهیزیه و یا فاکتورهای اجناس را نگه نداشته و همین مساله موجب میشود که برخی مردان از بازپس دادن جهیزیه سرباز زنند. حتی با وجود این مدارک نیز گاها آقایان به جهت آزار و اذیت زوجه اعلام میکنند که زوجه باید به صورت قانونی و با طرح دعوی استرداد جهیزیه میتواند اقلام مورد نظر را خارج کند. وکیل طلاق توافقی میبایست با صحبتهای روانشناسانه و اقناع گر خود، سعی کند تا زوج را برای تحویل بدون دردسر جهیزیه زوجه مجاب کند. این قضیه در مورد استرداد طلاها و هدایای نامزدی نیز صادق است.
شاید یکی از سختترین کارهایی که یک وکیل طلاق باید بتواند از پس آن بربیاید، حصول توافقات در مورد مسائل خارج از حقوقی ناشی از عقد است. به طور مثال، زوجه از مهریه بسیار اندکی برخوردار است و از وکیل میخواهد که زوج را مجاب کند که سه دانگ از آپارتمانی که به نام خودش است، به زوجه انتقال دهد و یا در مورد حضانت فرزند یک وکالت کامل محضری با حق خروج از کشور و یا تنفیذ اذن ازدواج برای فرزند دختر به زوجه داده شود.
تمامی موارد فوق اهمیت استفاده از وکیل طلاق توافقی را در هنگام مذاکره زوجین نشان میدهد. در واقع، با استفاده از وکیل هم توافق بهتری میان زوجین صورت میگیرد و هم ضمانت اجرای بهتری برای این توافق وجود دارد.
در سال های گذشته با راه اندازی سامانه ثنا و الکترونیکی شدن فرایندهای قضایی، اعطای وکالت به وکیل نیز از طریق همین سامانه انجام می پذیرد. البته چند نکته مهم در این زمینه وجود دارد:
اگر زوجین هر دو یک وکیل طلاق توافقی مجزا برای خود انتخاب کنند، باید پس از ثبت نام در سامانه ثنا، مشخصات هویتی خود را به وکیل ارائه دهند. وکیل با تنظیم قرارداد وکالت در سامانه برای موکل خود رمز موقت قرارداد وکالت را ارسال میکند. موکل نیز میبایست قرارداد وکالت را مطالعه نموده و در صورت تایید رمز موقت را به وکیل ارائه دهد. ارائه رمز موقت به منزله امضای قرارداد است.
چنانچه یکی از زوجین به دیگری وکالت در طلاق دهد، وکیل طلاق توافقی در قرارداد وکالت مشخصات موکل و نیز نماینده قانونی که همان فردی است که به وی وکالت طلاق داده شده، در سامانه وارد مینماید. رمز موقت قرارداد برای نماینده قانونی ارسال می شود.
موکلین خارج از کشور که در سامانه ثنا ثبت نام نکرده اند. باید از طریق سامانه میخک به وکیل وکالت دهند. در این صورت دیگر نیازی به ارسال رمز موقت وجود نخواهد داشت. اگر موکل به فردی غیر وکیل در ایران وکالت دهد در این صورت، رمز موقت برای وکیل مع الواسطه ارسال خواهد شد.
در هر پروندهای، متناسب با شرایط پرونده و موضوع آن، موکل به وکیل خود اختیاراتی میدهد تا وکیل بتواند از جانب وی پرونده را پیگیری نماید. طلاق توافقی از جمله دعاوی غیر مالی است که معمولا حدود اختیارات وکیل به شکل زیر است:
در هر امری از جمله حوزه وکالت، بحث دقت، سرعت و نیز حصول نتیجه مطلوب یکی از ارکان اصلی انتخاب وکیل است. تهران شهری با ۲۰ میلیون نفر جمعیت فعال، عمده پرونده های قضایی کشور از جمله دعاوی خانواده و نیز طلاق را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل، دادگاه ها، دادسراها، شوراهای حل اختلاف و سایر مراجع قضایی با شلوغی پرونده مواجه هستند. بهترین وکیل طلاق توافقی تهران، وکیلی است که به امور طلاق توافقی از ابتدا یعنی گرفتن نامه مشاوره بهزیستی و نیز ثبت دادخواست، فرایند داوری و … تسلط داشته باشد.
همچنین با پیگیری مداوم بتواند وقت رسیدگی را در کوتاهترین زمان ممکن بگیرد. همچنین با توجه به شرایط پرونده اعم از وجود توافقنامه میان زوجین و یا وکالت نامه طلاق بتواند پرونده را در سریعترین زمان ممکن انجام دهد. بهترین وکیل طلاق توافقی تهران باید به تمامی مجتمعهای قضایی تهران نظیر مجتمع قضایی خانواده یک و دو، دادگاه باهنر و رویههای قضایی آنان آشنا باشد.
بسیاری از ایرانیان خارج از کشور در مورد طلاق توافقی، همواره این سوال و دغدغه را دارند که از چه طریقی باید برای جدایی اقدام نمایند. در واقع به دلیل هزینه بالای طلاق در کشورهای دیگر و نیز برای انجام برخی امور در ایران، نیاز دارند که طلاق خود را از طریق مراجع قضایی ایران به ثبت برسانند.
اولین مرحله برای انجام این امر، اعطای وکالت از طرق پیش بینی شده به وکیل طلاق توافقی است. برای این منظور:
اگر دارای کارت ملی هوشمند هستید و تصویر شما در سامانه ثبت احوال ثبت شده باشد، میتوانید به صورت غیر حضوری و از طریق سایت adliran در سامانه ثنا ثبت نام کنید. پس از این مرحله، وکیل طلاق توافقی که شما انتخاب نمودهاید، از این طریق این سامانه برای شما رمز موقت جهت اعلام وکالت ارسال مینماید و شما با ارائه این کد به وی و ثبت آن در سامانه، به طور قانونی موکل ایشان خواهید بود.
در صورت عدم ثبت نام در سامانه ثنا، باید از طریق سامانه میخک و درج اطلاعات وکیل در آن سامانه و سایر اطلاعات نظیر حدود اختیارات وکیل، به ایشان وکیل دهید. پس از ثبت نام در سامانه میخک میبایست به کنسولگری سفارت ایران در محل زندگی خود مراجعه و با مهر و امضای وکالتنامه آن را برای وکیل طلاق توافقی خود در ایران ارسال کنید.
مانند هر کار دیگری انتخاب فرد متخصص در انجام طلاق توافقی بسیار مهم است. زیرا در این پروندهها معمولا افراد به دنبال آن هستند که پرونده هر چه سریعتر به نتیجه برسد و این که خودشان درگیر پرونده نشوند. بنابراین وکیل باید بتواند این خواستههای معقول موکل را برآورده کند. بهترین راه های انتخاب وکیل طلاق عبارتند از:
جستجو از طریق دوستان و آشنایان و کسانی که قبلا طلاق توافقی را توسط یک وکیل خوب انجام دادهاند. وکالت جزو مشاغلی است که اعتماد در آن حرف اول را میزند و وکلایی که قبلا امتحان خود را پس دادهاند در اولویت قرار دارند.
جستجو در گوگل: بسیاری از موسسات حقوقی و دفاتر وکالت، در مورد وکیل طلاق سایتها و صفحاتی را در اینترنت ایجاد کردهاند که با یک جستجوی ساده میتوانید به تعداد زیادی از این سایتها دسترسی پیدا کرده و وکیل طلاق را با قدرت انتخاب بالا گزینش کنید.
اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی نیز میتوانند گزینه مناسبی برای انتخاب وکیل باشند.
شاید برای کسانی که به دنبال انجام پرونده طلاق هستند، این دغدغه وجود داشته باشد که از وکیل طلاق توافقی زن استفاده کنند یا مرد؟ به واقع تفاوتی از این جهت میان وکلا وجود ندارد. البته به طور کلی به دلایل مختلف، تعداد وکلای خانمی که در این زمینه فعالیت میکنند، بسیار بیشتر از مردان است. میزان حق الوکاله، زمان کوتاه پرونده نسبت به پروندههای دیگر و نیز تمایل وکلای زن به پرونده های خانواده منجر به حضور پررنگ وکلای زن نسبت به مردان در این پرونده ها میباشد.
شاید یکی از مشکلاتی که در انتخاب وکیل طلاق برای پرونده وجود دارد این است که برخی از آقایان و یا خانمها به وکلای هم جنس خود اعتماد بیشتری دارند. به طور مثال، برخی خانم به جهت ایجاد حس همذات پنداری تمایل دارند حتما یک وکیل زن داشته باشند تا در مورد مسائلی نظیر مهریه، حضانت و … حق شان پایمال نشود.
نکته مهم این است که اگرچه شاید زن یا مرد بودن وکیل به جهت ایجاد حس بهتر میتواند موثر باشد. اما مهمتر از این موضوع، با تجربه و باهوش بودن وکیل در حین مذاکره با طرف مقابل، پیگیری و سرعت انجام کار وی مهمتر از جنسیت وی می باشد.
طلاق توافقی همانند نوع دیگر جدایی می باشد با این تفاوت که تنها بین زوجین توافق بر سر تمامی ارکانی که در طلاق نیاز می باشد، اتفاق افتاده است اما حضور یک وکیل باعث سرعت بخشیدن به انجام طلاق میان زوجین می شود.
گرفتن وکیل برای طلاق توافقی به نفع زوجینی است که قصد دارند بدون هیچ گونه کشمکش از یکدیگر جدا شوند و علاقه به درگیر شدن با کارهای اداری روند طلاق توافقی و بروز مشکلات ندارند، از این رو به سراغ زبده ترین وکلا می روند تا کارشان را انجام دهد.
پس از پاسخ به سوال بالا دیگر سوالی که ممکن است برای شما عزیزان پیش بیاید، این است که وکیل طلاق توافقی چه کارهایی را برای ما انجام می دهد.
با وجود داشتن وکیل دیگر نیازی به انجام مشاوره بهزیستی نیست که خود این موضوع نیز باعث تسریع روند انجام طلاق توافقی می شود.
مشاوره بهزیستی اولین مرحله طلاق توافقی می باشد که به زبان ساده تر می توان آن را مرحله مشاوره میان زوجین نامید که گاها زن و شوهر به این نتیجه می رسند که آن ها به آخر خط رسیده اند و دیگر هیچ راهی برای ادامه دادن ندارند و با گرفتن وکیل ماهر سعی می کنند که به این مرحله سرعت بدهند و وقت خودشان را هدر ندهند که گاها مفید است و گاها باعث پشیمانی زوجین می شود.
از دیگر مزایای گرفتن وکیل برای طلاق توافقی می توان به این موضوع اشاره کرد که هیچ نیازی برای حضور زوجین چه در انجام و پیشرفت پروسه طلاق و همچنین برای جاری شدن طلاق میان آن ها که جز مهمترین خواسته های زوجین می باشد و علاقه ای به حضور برای انجام این مراسم را ندارد، نیز وجود ندارد و وکیل خود به تنهایی می تواند تمام مراحل را طی کند.
اما طبق تجربیات و علی الخصوص روند رو به رشد طلاق توافقی در جامعه امروزی می توان گفت گاها درگیری و کشمکش زوجین در دادگاه و انجام مراسمات طلاق حتی طلاق توافقی می تواند بسیاری از زندگی ها را نجات دهد چرا که با حضور در جلسات مشاوره و روند دادگاه گاها زوج هایی که تنها بر سر موضوعات جزئی تنها راه نجات خود و زندگی شان را جدایی می بینند متوجه اشتباهشان می شوند و به زندگی باز می گردند که با وجود وکیل کار نابلد این موقعیت از آن ها گرفته می شود، پس داشتن وکیل حرفه ای و ماهر حتی برای انجام طلاق توافقی نیز شرط مهمی می باشد.
در حال حاضر، بسیار مرسوم است که به خصوص مردان برای انجام امور مربوط به طلاق توافقی، به همسران خود وکالت در طلاق میدهند. سوال بسیار شایع در زمینه طلاق توافقی این است که با تنظیم این وکالت نامه باز هم به حضور وکیل طلاق توافقی نیاز است؟
بله! وکالت تنظیم شده یک وکالت در امور مدنی است. اگر زن از همسر خود وکالت بگیرد، در واقع وکیل مدنی او در امور طلاق است. وکیل مدنی حق طرح دعوی به نمایندگی از موکل خود در محاکم قضایی را ندارد. در واقع این وکالت برای ادارات و نهادهایی غیر از محاکم قضایی قابل استفاده است. به همین جهت حق توکیل به غیر در وکالتنامه گنجانده میشود تا وکیل مدنی بتواند وکیل طلاق توافقی را برای موکل خود انتخاب نماید.
بنابراین برای انجام طلاق با وکالت، انتخاب حداقل یک وکیل الزامی است. حال اگر وکیل مدنی، خود اصالتا در جلسات حضور پیدا کند، نیازی به وکیل دوم وجود ندارد. اما اگر او هم تمایل به شرکت در جلسات دادرسی نداشته باشد، باید از جانب خود نیز وکیل انتخاب نماید.
بسیاری از افراد هنگام مراجعه به وکیل، این سوال را در مورد مهریه دارند که عبارت مربوط به مهریه در متن توافق به چه شکل باید باشد. پاسخ به این سوال کمی مشکل است. زیرا به موارد متعددی بستگی دارد. معمولا آقایان در طلاق توافقی به دنبال این موضوع هستند که مهریه قبل از طلاق حل و فصل شود و پس از طلاق دیگر قابل مطالبه نباشد. برخی از خانمها به جهت داشتن پشتوانه و یا مسائل دیگر، تمایل دارند که در صورت پشیمانی به مهریه رجوع کنند.
بنابراین این موضوع برای وکیل طلاق توافقی قطعا یک چالش بزرگ است. در این بین، دو کلمه بذل و ابراء دو معنا و بار حقوقی متفاوت دارند. هنگامی که وکیل طلاق توافقی از کلمه بذل استفاده میکند، به این معناست که در صورت معوض نبودن بذل، قابلیت رجوع وجود دارد که این موضوع تا قبل از اتمام مدت عده طلاق است. اما زمانی که از کلمه ابراء استفاده میشود، یعنی زن حق رجوع به مهریه را از خود ساقط نموده و حتی در زمان عده نیز به آن نمیتواند رجوع کند.
معمولا یک وکیل طلاق توافقی در هنگام مذاکره بین زوجین تلاش میکند تا شرایط به گونهای پیش رود که منفعت هر دو طرف لحاظ شود. منطق مساله این است که زمانی که زوجین به دنبال طلاق توافقی و سازش در مساله طلاق هستند.
بنابراین وکیل اصولا تلاش میکند که خواه زن به دنبال مطالبه مهریه باشد یا نباشد و یا بخشی از آن را دریافت کند و بخشی دیگر را ببخشد، از عبارت بذل مهریه در ازای طلاق استفاده کند. در واقع بذل معوض موجب میشود که چنانچه طلاق جاری شد، زن عملا دیگر نتواند به مهریه رجوع کند و در صورتی که از طلاق پشیمان شد، مهریه زن به قوت خویش باقی باشد.
یکی از سوالات پرتکراری که در تماسهای تلفنی گروه حقوقی آپادانا دیده میشود، آن است که آیا کارآموز وکالت، میتواند به عنوان وکیل طلاق توافقی، قبول پرونده نماید؟
پاسخ به این سوال، بله یا خیر نیست! زیرا کاملا به خواست موکل و نیز شرایط پرونده بستگی دارد. مطابق با تبصره ماه ۶ از قانون کیفیت اخذ پروانه دادگستری مصوب سال ۱۳۷۶ و بند ۳ از ماده ۳۸۱ قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب شده مورخ ۱۳۷۹، وکلای کارآموز وکالت، نمیتوانند در مرحله فرجام خواهی مداخله کنند. به همین دلیل دعاوی فرجام خواهی توسط کارآموز قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را ندارد.
طلاق توافقی نیز مانند هر دعوی دیگری، شامل مرحله بدوی، تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی است. بنابراین، کارآموز نمیتواند به عنوان وکیل طلاق توافقی در دیوان عالی کشور، طرح دعوی نماید. همچنین کارآموز حق اسقاط فرجام خواهی را ندارد. اما این به آن معناست که به طور کلی نمیتوان از کارآموز در پرونده طلاق توافقی استفاده نمود.
چنانچه پس از صدور رای، خود زوجین با حضور در دادگاه با اسقاط تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی، رای را قطعی نمایند، نیازی به طرح دعوی در دیوان عالی کشور نیست. بنابراین، کارآموز وکالت نیز میتواند این پرونده را تا صدور حکم بدوی پیش ببرد. همچنین چنانچه کاراموز وکالت با یک وکیل پایه یک دادگستری به عنوان وکیل طلاق توافقی به صورت منفردا مشترکا پرونده را انجام دهد، این مشکل مرتفع میشود.
یکی از سوالاتی که بسیاری از زوجین خواهان طلاق توافقی از ما دارند، آن است که آیا امکان دارد که با یک وکیل طلاق توافقی، مراحل کار به انجام برسد یا خیر؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت که هر وکیل صرفا میتواند وکالت یکی از زوجین را بپذیرد. بنابراین، وکیل طلاق توافقی نمیتواند وکالت هر دو نفر زوجین را بپذیرد. اما این امکان وجود دارد که در صورت توافق زوجین، فقط یکی از آن ها وکیل بگیرد. اما فردی که وکیل ندارد باید حتما در تمامی مراحل دادگاه از جمله داوری و نیز صدور رای و نیز اسقاط حق تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی حضور داشته باشد.
در مواردی که مثلا زن دارای وکالت طلاق است، در صورتی که فقط قصد گرفتن یک وکیل داشته باشد، باید این وکیل از جانب آقا در دادگاه حضور داشته باشد و زن باید از ناحیه خود اصالتا در تمامی مراحل حضور داشته باشد. از طرفی بهتر است خود دادخواست طلاق را مطرح نماید و نهایتا وکیل زوج در دادگاه حاضر گردد.
پیشنهاد میگردد که زوجینی که به دلیل مشغله زیاد امکان حضور در دادگاه را ندارند، حتما از دو وکیل استفاده نمایند. با استفاده از دو وکیل زمان انجام پرونده طلاق نیز کاهش چشمگیری دارد. معمولا زوجینی که از یک وکیل استفاده میکنند، به دلیل عدم دشوار بودن هماهنگی میان وکیل با طرف مقابل برای حضور در دادگاه زمان بیشتری را منتظر میمانند.
گروه وکلای آپادانا افتخار دارد که با در اختیار داشتن بهترین وکیل طلاق توافقی، در سریعترین زمان ممکن و کمتر از یک هفته فرآیند طلاق توافقی را انجام میدهد. بر همین اساس حق الوکاله طلاق توافقی در گروه وکلای آپادانا به شرح زیر است:
12 Comments
سلام وقت بخیر
من و همسرم قصد جدایی و طلاق توافقی داریم و در دوران عقد به سر میبریم آیا امکانش هست بعد از طلاق اسم همسرم از شناسنامه حذف بشود؟
سلام و وقت بخیر. چنانچه در دوران عقد رابطه جنسی رخ نداده باشه و خانم باکره باشه، بعد از طلاق میشه حذف نام همسر سابق رو انجام داد. البته بهتره این موضوع رو به وکیل طلاق توافقی بسپارید. چون باید حتما خانم به پزشکی قانونی مراجعه کنه و در رای طلاق باکره بودن ایشون قید بشه.
سلام. خسته نباشید. ممنون از توضیحلت خوبتون. من و همسرم میخوایم وکیل طلاق توافقی بگیریم. ایا نیازی هست در جلسات مشاوره بهزیستی شرکت کنیم یا خیر؟
سلام و خسته نباشید. خیر چنانچه از گروه وکلای آپادانا وکیل طلاق توافقی بگیرید نیازی به حضورتون در جلسات مشاوره بهزیستی و شورای حل اختلاف و دادگاه نیست.
سلام و وقت بخیر. من و شوهرم قصد داریم طلاق توافقی بگیریم. یک فرزند ۷ ساله داریم که قراره حضانتش با آقا باشه. ایشون میگه من نمیذارم بعد از طلاق ببینیش. آیا میتونه این مساله رو توی توافق طلاق قید کنه؟
سلام و وقت بخیر. خیر چنین موردی امکان نداره. هر فرزندی تا سن بلوغ دارای حضانت و حق ملاقات هستش. بنابراین حتی در طلاق توافقی هم نمیشه این موضوع رو قید کرد.
مطالب بسیار مفیدی در خصوص طلاق توافقی ارائه کرده بودین ممنون از سایت خوبتون
سلام و وقت بخیر. ممنونم از لطف و بزرگواری شما.
سلام و عرض ادب
نمی دانم ولی امیدوارم مسیج من را بخوانید و اگر امکان دارد محبت کنید و پاسخ من را بدهید.
همسر من به سفارت ایران در این کشور که ما زندگی می کنیم رفته است و وکالت داده برای طلاق و من قرار است تا ماه اینده به ایران بیایم برای انجام طلاق ولی همسرم نمی تواند همراه من به ایران بیاییى و وکالت داده است.
لطفا محبت کنید و من را مطمین که ایا وکالت او از طریق سفارت ایران در اینجا و من فقط خودم بیایم و البته با شناسنامه و کارت ملی او و خودم کافی است؟ببخشید تکرار می نویسم فقط بگویم او نمی یایید و من می خواهم کار طلاق را انجام بدهم و برگردم.
ایا نکته ای را ما فراموش کرده ایم؟ زیرا تصور این که با این هزینه ها بیاییم ایران و بعد ناقص باشد مدرک ای در حد جنون خواهد بود.
بسیار بسیار از شما تشکر می کنم که با پاسخ خود حال یک انسان را خوب می کنید و قلب او را مطمین در شرایط سخت.
امیدوارم البته که محبت شما است که من پاسخ شما را بیبینم.
ممنون
سلام وقت بخیر. ببینید در صورتی که وکالت ایشون به صورت قانونی و معتبر باشه نیازی به حضور خودشون نیست. چنانچه هر دو سامانه ثنا دارید، راهکار دیگری هم وجود داره که نیازی به حضورتون در ایران نباشه. برای مشاوره حقوقی در زمینه طلاق توافقی حتما با مشاورین گروه وکلای آپادانا صحبت کنید تا کارتون دقیقتر انجام بشه.
سلام جناب خسته نباشید.
ببخشید خواهرم می خواد طلاق غیابی بگیره الان نزدیک به ۲ ساله که همسرش نمیاد تا مشاوره رفتن برای طلاق ولی نیومد هرسری یه بهانه اورد نیومد .
شما کاراشو انجام بدید چقدر زمان میبره برای طلاق غیبی؟
اماکنش هست کارای طلاق وکیل انجام بده و خواهرم حضور نداشته باشه
سلام و وقت بخیر بله ما وکلای بسیار خوبی در زمینه طلاق غیابی داریم. برای مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکلای مجموعه با شماره ۰۲۱۷۷۷۲۸۴۵۴ تماس بگیریم.