جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
مهمترین مساله و دغدغهای که یک شرکت در پایان حیات کاری خود دارد، بحث انحلال و تصفیه بدهی های شرکت میباشد. انحلال به فرآیندی گفته میشود که در آن شرکت فعالیت خود را صرفا در اجرای تعهدات باقی مانده و نیز پرداخت بدهی ها و تقسیم اموال منحصر میکند.
انحلال از این حیث مهم است، که پس از صدور حکم انحلال، وضعیت حقوقی شرکت متفاوت شده و روابط آن با اشخاص ثالث تغییر پیدا میکند.
منحل شدن شرکت به ۳ طریق رخ میدهد:
در این نوع منحل شدن، اکثریت سهامداران و شرکا بر طبق قانون تجارت و اساسنامه، تصمیم به منحل کردن شرکت میگیرند. تصمیم به انحلال در اختیار مجمع عمومی است.
چنانچه اکثریت ذکر شده در قانون تجارت برای انحلال به وجود نیاید، طرح دعوی انحلال با یک نفر از ذینفعان نیز در دادگاه قابل طرح است. چنانچه منحل شدن به دلیل انقضای مدت اعتبار باشد و مجمع عمومی اقدام به افزایش مدت اعتبار نکند، ذینفع میتواند درخواست منحل شدن را بخواهد.
همچنین در صورت تحقق هر کدام از سه شرط زیر، ذینفع میتواند منحل شدن شرکت را از دادگاه بخواهد:
زمانی که یک شرکت سهامی ورشکسته شده و حکم ورشکستگی آن صادر شود منحل شده و تصفیه آن طبق مقررات ورشکستگی است. در این شرایط نیازی به صدور حکم انحلال نیست و صرف صدور حکم ورشکستگی به معنای انحلال است.
منحل کردن بدون تصفیه زمانی رخ میدهد که دو یا چند شرکت بخواهند در یکدیگر ادغام شده و یا یک شرکت بخواهد تجزیه شود. در ادغام یا تجزیه، بدهیها و تعهدات شرکتهای ادغام شده به شرکت و شخصیت حقوقی جدید انتقال پیدا میکند و شرکت جدید موظف به انجام تعهدات آنهاست. اما تصفیه شرکت انجام نمیشود. به همین جهت به این روش، انحلال بدون تصفیه گفته میشود.
برای آگاهی از قوانین انحلال و نحوه تصفیه به صفحه مربوط به تصفیه شرکت مراجعه و سپس برای انجام مشاوره حقوقی تخصصی با گروه وکلای آپادانا تماس بگیرید.
2 Comments
سلام بنده شرکت با مسولیت محدود دارم
بدهی مالیاتی داره ایا اگه الان به اشخاص دیگر واگذار کنم بدهی مالیاتی بازهم متوجه من میشود؟
با سلام
معمولاً در زمان واگذاری و ثبت قرارداد نحوه تسویه حساب و بدهی مشخص میگردد. در غیر اینصورت بر عده شخص واگذار کننده خواهد بود.