جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از مسائل مهمی که در فرایند طلاق، میبایست میان زوجین حل و فصل شود، بحث حضانت فرزند یا فرزندان است. فرزندان مهمترین بخش هر طلاق هستند و به دلیل سن و شرایط شکننده روحی و عاطفی بیش از هر کسی از طلاق آسیب میبینند. بنابراین، در صورت قطعی شدن تصمیم بر طلاق میان زوجین میبایست مساله حضانت را بهگونهای بررسی و حل کنند که میزان آسیب به فرزندان به حداقل برسد.
حضانت از دید حقوقی به معنای حق و تکلیف استفاده از ابزارهای مناسب برای نگهداری و رشد و نمو جسمی، روحی، اخلاقی و اجتماعی فرزند و هر آن چیزی است که لازم و مناسب سن فرزند و نگهداری از وی باشد.
براساس مواد ۱۱۶۸ تا ۱۱۷۹ قانون مدنی و نیز مواد ۴۰ تا ۴۷ قانون حمایت خانواده:
شرایط اساسی برای در اختیار گرفتن حضانت توسط پدر یا مادر پس از طلاق عبارتند از:
همان طور که در بخشهای قبلی گفته شد، حضانت فرزند دختر تا ۷ سالگی با مادر و تا ۹ سالگی با پدر است. پس از ۹ سالگی، خود دختر میتواند تصمیم بگیرد که با کدام یک از والدین خود زندگی کند. سپردن حضانت به پدر پس از ۹ سالگی منوط به طرح دادخواست حضانت توسط پدر پس از اتمام دوره ۷ سالگی است. در غیر این صورت، مادر میتواند فرزند خود را نگه دارد. همچنین در صورت عدم تمایل، مادر نیز میتواند به دادگاه مراجعه کند و حضانت را به پدر واگذار کند.
در هر شرایطی، چه حضانت با مادر باشد و چه پدر، نفقه دختر تا زمان ازدواج با پدر است. مگر آن که توافق دیگری میان زوجین صورت گرفته باشد. چنانچه زوجین بخواهند حضانت دختر را به صورت دائم به یک نفر واگذار کنند، بهتر است با مراجعه به دفترخانه اسناد رسمی، یک وکالت بلاعزل در مورد حضانت دختر با اختیارات کامل را تنظیم کنند.
در دوران ۷ تا ۹ سالگی چنانچه وابستگی دختر به مادر بسیار شدید باشد و واحد مددکاری دادگاه تشخیص دهد که سپردن حضانت فرزند دختر به پدر موجب ایجاد صدمات روحی و یا حتی جسمی شدید برای دختر است، احتمال سپردن حضانت وی به پدر، ضعیف است.
حضانت فرزند پسر تا ۷ سالگی با مادر و پس از آن تا ۱۵ سالگی با پدر است. یکی از دغدغههای مادران حضانت فرزندان پسر است که با ورود به سن ۸ سالگی باید به مدت ۸ سال از فرزند خود دور بمانند و فقط به دیدارهای هفتگی قناعت کنند. همچنین در مواردی که وابستگی پسر به مادر شدید است، این اتفاق در روحیه فرزند تاثیر منفی بسزایی دارد. اما همانند حضانت فرزند دختر، باید پدر پس از ۷ سالگی دادخواست حضانت را تقدیم دادگاه کند. در غیر این صورت مادر میتواند فرزند پسر خود را نگه دارد.
تا قبل از ۸ آذر ماه ۱۳۷۲، حضانت پسر تا دو سالگی با مادر و پس از آن با پدر بود که با مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی اصلاح گردید و حضانت پسر همانند دختر تا هفت سالگی به عهده مادر گذاشته شد.
نکته بسیار مهم آن است که در تبصره ماده فوق قید شده است که چنانچه بین والدین در مورد حضانت پس از هفت سالگی اختلاف باشد، دادگاه در تعیین حضانت، مصلحت طفل را درنظر میگیرد. بنابراین، لزوما پس از هفت سالگی حضانت فرزند با پدر نیست.
در طلاق توافقی، چنانچه زوجین فرزند داشته باشند، باید هم تکلیف حضانت و هم تکلیف محل نگهداری فرزند مکتوب شوند. معمولا به افرادی که برای طلاق توافقی به گروه وکلای آپادانا مراجعه میکنند که حتی الامکان حضانت دائم را به یک طرف که معمولا مادر است واگذار کنند تا فرزند یا فرزندان آسیب کمتری ببینند، مگر آن که مادر دچار اختلالات روانی و یا مسائل غیر اخلاقی حادی باشد که صلاح کودک در سپردن حضانت به پدر باشد.
همچنین به پدران توصیه میگردد که با درنظر گرفتن یک مبلغ مناسب به عنوان نفقه فرزند، در حضانت فرزند به مادر یاری برسانند. همچنین وکیل طلاق توافقی تلاش میکند تا در مورد نحوه ملاقات فرزند با والدی که حضانت از او گرفته شده، نهایت همکاری بین زوجین اتفاق بیفتد که این امر بیش از همه به مصلحت کودک خواهد بود.
براساس قانون، حضانت فرزندان به طور کلی تا ۷ سال با مادر و پس از آن با پدر میباشد. فرزندان پس از ۹ سالگی و فرزندان پسر از ۱۵ سالگی از حضانت خارج میشوند و میتوانند خودشان تصمیم بگیرند که با کدام یک از والدین خود زندگی نمایند. این امر در شرایطی است که موضوعی موجب سلب حضانت از هر یک والدین و یا هر دو نگردد.
چنانچه حضانت بر عهده یکی از والدین نهاده شود، برای طرف مقابل حق ملاقات تعیین میگردد که به طور معمول بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت در هفته میباشد.
حضانت فرزند یکی از مواردی است که به دلیل درگیریهای عاطفی و وابستگی شدید زوجین به فرزند معمولا دچار سختیها و پیچیدگیهای زیادی میباشد که بهتر است برای گرفتن حضانت حتما از وکیل خانواده و یا وکیل حضانت استفاده شود.
62 Comments
سلام وقتتون بخیر من خواهرم توافقی از شوهرش جدا شده و حضانت دختر ۸ ساله اش را خواهرم برعهده گرفته یعنی دادگاه این حکم را داده حالا شوهرش شناسنامه دختر را گرفته برای بیمه رد کردن و الان میگه که شناسنامه را نمیدم تکلیف چیه ایا میتونه خواهرم ازش شکایت کنه
سلام و وقت بخیر. بهتره ابتدا اظهارنامه بدین برای تحویل شناسنامه. اگر شناسنامه رو نداد باید دادخواست استرداد مدارک و یا استرداد مال منقول بدین.
سلام وقت بخیر
من حدود۲سال از همسرم طلاق توافقی گرفتم دخترم ۴سالشه و حضانتش تا ۷سالگی با منه..پدرش به دلیل ضرباتی که با چاقو بمن زده زندان افتاده میتونم حضانت کامل دخترمو بگیرم ؟برای مهاجرت
سلام و وقت بخیر. میتونید دادخواست سلب حضانت رو پس از هفت سالگی مطرح کنید. در مورد خروج از کشور بحث ولایت هستش نه حضانت. باید از پدرش وکالت بگیرید. میتونید در ازای رضایت یه وکالت کامل حضانت و خروج از کشور بگیرید.
سلام من طلاق توافقی گرفتم و حضانت فرزندم تا خودمختار بشه را دارم و پدر از دست قانون نفقه پرداخت نمیکنه و حق ملاقات بچه را نداره من میتونم فرزندم را بدون اذن پدر به خارج از کشور ببرم.
سلام برای خروج از کشور نیاز به اذن پدر هستش.
سلام وقت بخیر
دختر ۱۲ ساله که انتخاب کرده با مادرش زندگی کنه الان برای ثبت نام مدرسه برگه حضانت میخان این برگه رو از کجا باید بگیره و مراحلش رو راهنمایی میکنید لطفا
سلام وقت بخیر. باید با پدرش تشریف ببرید دفتر اسناد رسمی وکالت حضانت بگیرید.
سلام بنده با خانمی ازدواج کردم که دوتا بچه داره یه دختر ۸ساله یه پسر ۱۷ساله که خانومم به صورت توافقی طلاق گرفته بود و تازمان رشد حضانت بچه هاروبه عهده گرفته بود.دوسال هم با من زندگی کردن ولی الان دیگه نمیخام ازشون نگهداری کنم.باید چیکارکنم هم خانومم هم بچه ها راضی هستن به اینکه بچه ها با پدرشون بمونن ولی پدرشون میگه من بچه نمیخامونگه نمیدارم لطفاً راهنمایی کنید
سلام و وقت بخیر. پسر چون بالای ۱۵ سال هستش حضانت نداره و میتونه بره پیش پدرش بدون حکم دادگاه و اگر انجام نداد باید اول براش حکم رشد بگیرین و بعد خودش دادخواست مطالبه نفقه بده در مورد دختر ۸ ساله همسرتون باید دادخواست سلب حضانت از خود بده.
با سلام بنده یک بچه دارم دست مادرش هست. مادر هیچ سر پناهی ندارد و در خانه خواهرش سکونت میکند و کاری هم ندارد و از نداشتن خرج خود رفته خیریه ثبت نام کرده. آیا میتونم بچه رو ازش بگیرم؟ بچه ۵ سالش هست
سلام و وقت بخیر. به صرف این دلیل نمیتونید حضانت رو بگیرید. تامین نفقه فرزند هم به عهده شماست تا مادر بتونه حضانت بچه رو به درستی انجام بده.
با سلام
آقایی از حدود یک سال پیش جدا از همسرش زندگی می کند و درگیر پروسه ی طلاق هستند. توی این مدت پسر ۵ ساله ش پیش همسرش بوده و همسرش او را از دیدن فرزندش محروم کرده است. اگر چه ایشان مدرک و سندی برای این قضیه ندارد و اقدامی نکرده است. آیا بعد از طلاق، همسرش می تواند به این بهانه که ایشان یک سال فرزندش را ندیده است حضانت پسر را بگیرد؟ آیا دادگاه در این خصوص اقدامی می کند؟
با تشکر
سلام وقت بخیر. بهتره آقا دادخواست حق ملاقات فرزند بده. به هر حال عدم دیدار و پیگیری پدر در دیدار فرزند نکته منفی محسوب میشه.
با سلام خسته نباشید .من از شوهرم طلاق غیابی گرفتم چون ۸ سال شده ازش خبری ندارم موقع که دوماهه باردار بودم ترک منزل کرده الان پسرم ۸ ساله که با خودم پیش خانوادم زندگی میکنیم خودم خیاطی میکنم الان یک سال میشه ازدواج کردم و میخام حضانت کامل بگیرم .از اینکه دوباره ازدواج کردم ایا حق حضانت داداگاه بهم نمیده یا ربطی نداره .حضانت بچه رو میتوانم بگیرم ..لطفا راهنمایم کتید ..
سلام وقت بخیر. با توجه به این که پدرش غایبه میتونید حکم حضانت رو بگیرید.
سلام وقت بخیر
همسر من بعد از طلاق فوت کرده. در زمان طلاق حضانت رو داد به من که میگن بعد فوت باطل میشه. الان جد پدری یه وکالتنامه تام الاختیار داده که تو اون حضانت رو به من سپرده. همون کافیه یا من میتونم با اون وکالتنامه برم و درخواست حضانت رسمی از دادگاه بکنم
چون برای پروسه ویزا باید نشون بدم حضانت با منه
الان هم پسرم ۱۱ ساله شده.
ممنون از پاسختون
حضانت با فوت باطل نمیشه. وکالت فرق میکنه. با همون وکالتی که گرفتین مشکلی ندارید.
سلام وقت بخیر سوالی داشتم ازتون
منو خانومم داریم جدا میشیم یه دختر ۵ساله داریم با مادرش به توافق رسیدیم که من بچرو نگه داری کنم اونم هر وقت خواست بیاد دیدنش اما هنوز برای حضانت اقدام نکردم من بچرو بخاطر اینکه سرگرم بشه.. از صبح کلاس ثبت نام کردم گاهی هم پیش خواهرم هست … حالا مادرش تا متوجه میشه هر از گاهی میره و با دعوا و داد بیداد بچه رو از هرجا باشه میبره الان من هیچ کاری نمیتونم بکنم؟فقط باید برای حضانت اقدام کنم؟
سلام و وقت بخیر. طبق قانون حضانت فرزند زیر ۷ سال تمام با مادره. اگر توافق دارید باید برید دفتر اسناد رسمی یه وکالت کامل حضانت از همسرتون بگیرید.
سلام
وقت بخیر.پسر پنج ساله و دختر سه ساله دارم.به حالت قهر همسرم با بچه ها اومده بیرون
ملاقات موقت با بچه ها یه مدت از ساعت۷تا۱۸روزا جمعه بهم دادن
ولی همسرم از ملاقات ممانعت کرده شکایت کیفری کردم هنوز جواب ندادن واسه ملاقات دائمی هم حکم گفتن صادر میشه.ایا امکان اعتراض روی حکم دائمی هست؟کاری میشه کرد که قرار ملاقات بیشتر بشه
سلام وقت بخیر. با توجه به سن بچه ها حضانت با مادرشونه و فقط میتونید تقاضای افزایش زمان ملاقات رو بکنید. اگر ایشون از ملاقات ممانعت و این موضوع سه بار تکرار بشه میتونید برای سلب حضانت اقدام کنید.
سلام وقت بخیر من میخواستم حضانت دائم پسرم رو بگیرم اما پدرش حضانت رو نمیده پسرم ۳سال ونیمشه وپدرش در یک پرونده ای که در دادگاه داره به۱۰سال حبس تعلیقی ودوسال حبس تعزیزی محکوم شده که حکم به اجرای احکام رفته ولی خودشو معرفی نکرده من با وجود این شرایط میتونم حضانت دائم پسرم رو بگیرم؟
سلام و وقت بخیر. بله امکانش وجود داره. باید دادخواست بدید و همه مدارک رو ضمیمه پرونده کنید.
سلام وقت بخیر خاله همسرم سه ماه پیش فوت کردن و دختر ۱۶ ساله دارد و همسر سابق او معتاد و بی مکان هست میخواهم سرپرستی و حضانت موقت او را بر عهده بگیرم خود دختر و پدرش رضایت دارن میخواهم از پدر امضا و رضایت نامه بگیرم در صورت هر حادثه که ناخواسته بوجود امد مشکلی و شکایتی برای ما ایجاد نشود لطف میفرمایید ما را راهنمایی فرمایید
سلام. وقت بخیر با توجه به حضور ولی قهری امکان گرفتن سرپرستی وجود نداره.
سلام من دو سال است که طلاق گرفتم و حضانت بچه ها با من است پسرم ۱۳ سال و دخترم ۱۶ سال دارد پدرشون حضانت بچه ها رو خودش قبول نکرد مشاوره هم عدم صلاحیت او را برای بچه ها تایید کرده حالا برای پسرم حادثه ای در مغازه برادرم افتاد که منجر به از دست دادن شصت و دو انگشت کناری پای او شد و پدرش از این مسئله خبری ندارد البته به علت این که زیاد سراغی از بچه ها نگرفته آیا او میتواند از من یا برادرم شکایت کند و از او دیه طلب کند یا زندانی یا چیزی دارد؟
سلام و وقت بخیر. ایشون به عنوان ولی قهری حق شکایت خواهد داشت.
سلام خسته نباشید ببخشید من یکسال پیش از همسرم با طلاق توافقی جدا شدم توی دادگاه حضانت فرزند پسرم به من سپرده شد تا الان مشکلی نداشتم اما الان پسرم ۱۵ساله شده و من نمیتونم خیلی از عهده خرج و مخارجش بر بیام اون اقا مبلغ ۵۰۰ تومن ماهیانه میده اما واقعا به جایی نمیرسه میخواستم دو تا سوال بپرسم اول اینکه میتونم حضانت رو برگردونم چون توافق کردیم با من باشه ومحضری امضا کردیم دوم اینکه میشه دوباره برای نفقه اقدام کنم که مبلغش بیشتر بشه ممنون میشم راهنمایی کنید
درود فراوان. اگر پسرتون ۱۵ سال تمام قمری رو داشته باشه، دیگه از حضانت خارج هستش و میتونه خودش انتخاب کنه با چه کسی زندگی کنه. بنابراین امکان بازگردوندن حضانت وجود نداره. نفقه فرزند پسر تا ۱۸ سال با پدر هستش. میتونید دادخواست افزایش نفقه رو مطرح کنید.
سلام. پدرو مادرم ۶سال پیش از هم جدا شدن . من پسرم ۱۸سال دارم و خواهرم ۱۴سال . پدرم ما رو فحش میده ازار و اذیت میکنه . شکنجه روحی میده . خواهرم رو منع کرده بیرون بره . . قبلا دست بزن و اعتیاد داشت ولی یکسالی میشه که ترک کرده . . منو با تهدید خواست از خونه بندازه بیرون . . ما در طول این ۶سال با مادرمون ملاقاتی نداشتیم یعنی پدرمون نمیذاشت . الان ما میخوایم بریم پیش مادرمون . میشه سلب حضانت کرد؟؟ پدرم ۴سال پیش یه خانوم رو صیغه کرد . با ی خانوم دیه چت های +۱۸ داشت . اینا دلیل نیست؟؟؟ اگر منو و خواهرم بریم پدرم میتونه ۱۱۰زنگ بزنه که اینا متواری شدن و خواهرم رو برگردونه پیش خودش به زور اونم در حضور پلیس؟؟ . اگر منو و خواهرم بریم پدرم میتونه ما رو برگردونه؟ امکانش هست که سلب حضانت بشه؟
سلام و وقت بخیر. دوست عزیز هم شما و هم خواهرتون از سن حضانت خارج هستید و بنابراین میتونید تصمیم بگیرید با چه شخصی زندگی کنید. نیازی هم به حکم دادگاه نیست.
سلام خسته نباشید
همسرم ۱۸ ماه پیش همراه مادر و خواهرش که شب خانه ما بودن رفت و من هم بعدازسرکار شب رفتم چند روزی ماند و برنگشت سه ماه حامله بود بعد از چند بهانه آخرش شکایت کرد اول جهیزیه را خواست دوم مهریه را اجزا گذاشت ماشینم را توقیف کرد وقتی من خواستم فامیل را فرستادم برگردد قبول نکرد از دادگاه خواستم برگرداند ولی قبول نکرد هم در دادگاه هم در پزشگ قانونی اداع کرد در چهار ماه زندگی هر روز منو اینقدر میزد که بیهوش میشدم چاقو میگذاشت زیر گلم نه دادگاه حرفش را قبول کرد نه سه دکتر پزشگ قانونی نه دادگاه تجدید نظر الان پسر ۱۲ ماه دارم که ندیدم
۱۲ ماه است مهریه پرداخت میکنم و ماهانه ۸۰۰ هزارتومان از بابت پسرم به حساب همسرم واریز میکنم نه تقاضای طلاق میکند نه برمیکردد (پیام میفرستد هرچقدر لازم باشد پول خرج خواهد کرد تا پسرم را ازمن بگیرد) فوق لیسانس عمران هستم و شاغل هستم آیا میتواند از تبصره یا ماده ای هر چند غیر اصولی استفاده کند و خواسته اش اجابت شود (وکیل کار کشته ای هم دارد که خانوم است و فقط پرونده طلاق و از خانومها قبول میکند) با تشگر از وقتی که گذاشتید
سلام و وقت بخیر. با توجه به این که فرزندتون زیر ۷ سال سن داره باید دادخواست ملاقات فرزند بدین تا بتونید بچه تون رو بینید. در مورد همسرتون هم باید دادخواست الزام به تمکین بدین. برای مشاوره حقوقی حضوری با دفتر تماس بگیرید.
سلام
وقت بخیر
دخترم ۱۰ سالشه، از پایان ۹ سالگی اومده پیش من(مادرش)
ولی پدرش شناسنامه و مدارک تحصیلی دخترم نمیده مدرسه ثبت نامش کنم.
آیا راهی هست برای گرفتن شناسنامه المثنی برای دخترم؟
سلام بهترین کار این هستش که ابتدا اظهارنامه بدین. اگر مدارک رو تحویل نداد باید برای دخترتون حکم رشد بگیرید.
سلام خسته نباشید من قصد جدایی از همسرم ندارم فقط از ایشون درخواست کردم تعهد کتبی بهم بدن که بدون اجازه خودم حق نداشته باشن بچه هامو از کشور خارج کنند رفتم دفترخانه گفتن همچین چیزی ممکن نیست یه راهنمایی میکنید میتونم همچین تعهدی ازشون بگیرم یا خیر
سلام و ارادت. ببییند پدر ولی قهری خاص محسوب میشه و میتونه فرزند رو از کشور خارج کنه. تنها راه ممنوع الخروج کردن فرزندان با حکم دادگاه هستش و این در شرایطی هستش که شما حکم حضانت رو بگیرید و براساس دستور موقت، فرزندان رو ممنوع الخروج کنید.
با سلام و خسته نباشید
من به دلیل فحاشی میخوام از همسرم جدا بشم و بچم ۱ سال و نیم هستش
پدرش اومد و بچه رو با زور ازم گرفت
چجوری میتونم اقدام کنم برای حضانت؟
سلام و وقت خیر. برای طرح دادخواست حضانت باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. البته باید از قبل متن دادخواست رو داشته باشد. اگر تمایل دارید با دفتر تماس بگیرید تا براتون تنظیم بشه.
باسلام دادخواست حضانت فرزند داده ام آیا قاضی میتواند اجازه حضانت صادر کند وقتی که پدر نیست و در دادگاه حضور پیدا نمی کند و آیا میتوان از برادر فرد شکایت نمود زیرا او جزو شهود ازدواج بوده
سلام و وقت بخیر. چنانچه شما دادخواست بدین و طرف مقابل حاضر نشه در دادگاه، حکم غیابی به نفع شما صادر میشه.
با سلام آیا میتوان از واگذاری حضانت در دفتر خدمات قضایی به عنوان ثبت حضانت در دفترخانه اسناد نمود ؟
درود فراوان. خیر باید حتما در دفتر اسناد رسمی وکالت بلاعزل حضانت بگیرید.
سلام.خسته نباشید.
من ۱۸سالم تموم شده و خواهرم ۹ سال و چندماهشه.من و خواهرم و مادرم نمیتونیم با اخلاق بد و روانی و خساست و لج بازی بدرم زندگی کنیم.ایا با این دلیل مادرم میتونه توافقی از بدرم جدا بشه و من و خواهرم با مادر زندگی کنیم؟
کنیم
سلام و وقت بخیر. چنانچه مادر و پدر شما هر دو با هم در مورد مساله جدایی تفاهم داشته باشند، میتونن حضورا تشریف بیارن و برای طلاق توافقی اقدام کنند. حضانت دختر تا سن ۹ سال تمام هستش. بنابراین، هم شما و هم خواهرتون از سن حضانت خارج هستید و میتونید خودتون تصمیم بگیرید که با کدامیک از والدین زندگی کنید.
سلام پسر من۲۳ تیر امسال ۱۵ سال شمسی تمام میشه و تا الان با پدرش تو مشهد بوده و من شمال زندگی میکنم آیا میتوم اگر پسرم بخواد با من باشه از پدرش بگیرمش چون هرکاری میکنه که اونو به من نده حتی اینکه نمیزاره با پسرم ارتباط بگیرم همه چیشو کنترل میکنه و پسرم خیلی ازش میترسه میشه راهنمایی کنید چطوری وارد عمل بشم که پسرم تو درگیری دادگاه و جنگ لفظی ما قرار نگیره.
سلام و وقت بخیر. ببینید در مورد حضانت، ملاک سال قمری هست نه شمسی. بنابراین، پسر شما الان ۱۵ سال قمری رو داره و از حضانت خارجه و میتونه خودش تصمیم بگیره که با کی زندگی بکنه و نیازمند اقدام قانونی نیست. میتونید به محل زندگی همسرتون مراجعه کنید و فرزند رو تحویل بگیرید. اگر ممانعت کرد میتونید دادخواست نگهداری فرزند بدین.
سلام نفقه معوقه فرزند که پدر و مادر توافقی طلاق گرفتن قابل مطالبه است؟
فرزند تا ۸ سالگی پیش باباش بود بعد توافقی با وکالت حضانت رو به مامانش داده بعد ۳ سال و نیم در دسترس نبودن حالا شکایت کرده و درخواست نفقه معوقه فرزند رو داده از سال ۹۶ تا زمان صدور حکم ، و در درخواست خسارت تادیه کرده، خود مادرم همه نفقه و … بصورت توافقی بری کرده تو طلاق نامه هم قید شده ولی با استناد به ماده ۱۲۰۶ و ۱۱۹۹ قانون معدنی این دادخواست رو داده ….
پدر استطاعت مالی و خونه نداره و بیکاره متاسفانه…
تکلیف چیه ؟
سلام و ارادت. ببینید نفقه فرزند ارتباطی به نفقه زن نداره و زن در هنگام طلاق فقط میتونه نفقه خودش رو بذل کنه نه نفقه فرزند رو. در مورد نفقه فرزند، رویه قانونی بر این هستش که معمولا نفقه جاری رو محاسبه میکنند و معمولا رای به نفقه معوقه در مورد فرزند نمیدن. البته نظر قضات متفاوته. در مورد بیکاری هم به هر حال پدر مسئول نفقه فرزنده و باید تمام تلاشش رو برای پرداخت نفقه فرزندش بکنه. چنانچه جد پدری زنده هستش و میتونه نفقه نوه رو پرداخت کنه، زن میتونه از پدر شوهرش مطالبه نفقه فرزند رو داشته باشه.
با سلام و عرض ادب ، بنده پارسا هستم و مزاحم اوقاتتون شدم ، سوالی داشتم در باره حضانت فرزند ، من مقیم امریکا هستم ، آیا من میتوانم حضانت فرزندان خواهرم رو بگیرم فرزند پسر ۵ ساله و فرزند دختر ۹ ساله ( البته فرزند دارای پدر و مادر هستند ) و بعد با خودم به امریکا ببرم ؟؟؟ و یک مورد دیگه آیا بنده میتوانم حضانت پسر ۲۰ ساله همسر امریکایی الاصل خودم را بگیرم و پسر خوانده ام رو به ایران بیارم و برایش درخواست شناسنامه و گذرنامه ایرانی کنم ، ناگفته نماند ، همسر من امریکایی هستن و من برایش شناسنامه و گذرنامه ایرانی از سفارت ایران در واشنگتن دریافت نموده ام و در اصل ایشان دارای تابعیت ایرانی و امریکایی میباشند و حالا فقط من میخواستم برای پسرخوانده ام ( که پدرش شخص دیگری بوده ) درخواست حضانت بکنم و شناسنامه و مدارک ایرانی بگیرم آیا پسر ۲۰ ساله امریکایی شامل خدمت وظیفه نمیشود ؟؟ پس درخواست حضانت فرزند من دو مورد شده ، دو تا فرزند ایرانی متولد ایران و یه فرزند خوانده ۲۰ ساله ذکور متولد کشور امریکا ، لطفا راهنمایی کنید ، که اگر این کارها در دادگاه و قوانین ایران شدنی هستش بنده مزاحمتون بشم
سلام وقت بخیر. طبق قوانین ایران حضانت فقط مخصوص پدر و مادر هستش و شخص دیگری نمیتونه حضانت فرزند دیگری رو بر عهده بگیره. بحث قیومیت با حضانت فرق داره و تا زمانی که خواهرتون و شوهر خواهرتون زنده هستند حضانت فرزندانشون با خودشون هستش. دختر تا سن ۹ سال حضانت داره و پسر تا سن ۱۵ سالگی. در مورد فرزند ۲۰ ساله همسر آمریکاییتون هم چنین چیزی امکان پذیر نیست.
سلام وقت بخیر ،بعد از طلاق حضانت پسر بچه ۹ساله رو توافقی به مادرش داده شد ولی بعد از یکسال باهم توافق کردن که مادر حضانت رو به پدر برگردونه ،میخواستم بپرسم باید کجا برن و چیکار بکنن ؟دفتر خونه یا دادگاه
سلام و وقت بخیر. باید تشریف ببرید دفترخانه اسناد رسمی و یه وکالت بلاعزل در مورد حضانت فرزند بدین
سلام روز بخیر
بنده و همسرم طلاق گرفتیم دختر من ۱۷ ساله هست و شش ماه هست که بعد از طلاق من و دخترم از شهر تبریز به تهران اومدیم
آیا همسرم میتواند شکایت کند و دخترم را به تبریز برگرداند؟
درود فراوان. با توجه به این که پایان سن حضانت دختر در ۹ سالگی هستش، پدر نمیتونه شکایتی در این مورد داشته باشه.
سلام و وقت بخیر .آیا همسرم میتواند حضانت پسرم را به من ببخشد .ما قصد طلاق نداریم اما با همسرم به توافق رسیدیم که حضانت فرزندمان در هر شرایطی با من باشد .و همسرم مایل است این کار را انجام دهد .بعد از پرس و جو مطلع شدیم کافی است به دفتر خانه برویم .ولی بعد از اقدام به ما گفتند مدت زمان زیادی طول میکشد .
سلام وقت شما بخیر. نیازی به طلاق نیست. با مراجعه به یک دفترخانه اسناد رسمی میتونید وکالت مربوط به حضانت رو بگیرید. زمان زیادی هم طول نمی کشه. یک روزه انجام میشه.
سلام روز بخیر
اگر در طلاق توافقی بنویسیم که حضانت فرزند با مادر است کافی است؟
زمان ازدواج نیازی به اجازه پدر نیست دیگه؟
سلام و وقت بخیر. اذن ازدواج از جمله حقوقی هست که به واسطه ولایت پدر ایجاد میشه نه حضانت. حتی در صورت گرفتن حضانت کامل هم باید پدر اذن ازدواج بده. مگر این که در حدود اختیارات حضانت، تفویض اذن ازدواج به مادر هم انجام شده باشه.
باسلام واحترام بنده معلول مورتاییدکمسیون پزشکی استان وکارت معلولیت دارم وبازنشسته آموزش وپرورش هستم وهمسرم فرهنگی شاغل است آیامی توانم باوجودچهاردخترحضانت دونفررابه مادربسپارم آیابعدوفات یکی ازوالدین به فرزندان مستمری بنده وحقوق مادرمیرسد
سلام خیر امکانش وجود نداره.