جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
در بسیاری از شرکتها به دلیل عدم هماهنگی و مشکلات بین شرکا، اختلافات به وجود میآید که بهتر است از طریق مصالحه، مذاکره و داوری حل شود. در این مقاله، مهمترین اختلافات میان شرکا بررسی میگردد.
براساس قانون مدنی، شرکا در مقابل یکدیگر وظایف و تعهداتی دارند که مهمترین آنها عبارتند از:
زمانی که دو یا چند نفر اقدام به تاسیس شرکت و یا انعقاد قرارداد مشارکت مینمایند، هر کس بنا به توافق و بسته به میزان فعالیت خود در سود و زیان شراکت سهیم است. مطالبه سهم الشرکه در شرکت مدنی و نیز شرکت تجارتی به شکل زیر است:
در این نوع شرکت، هر کدام از شرکا نسبت به سهم خود مالک سود و منافع شرکت میشود. در شرکت مدنی، مدیر شرکت موظف به تحویل و انتقال سهم هر کدام از شرکا بوده و در صورت استنکاف وی از دادن سهم شرکا، از طریق مراجع قانونی میتوان نسبت به مطالبه سهم الشرکه اقدام نمود.
شرکت تجارتی برخلاف شرکت مدنی، دارای شخصیت حقوقی است و مدیران شرکت نیز موظف به پرداخت سهم الشرکه میباشند. مطالبه سهم الشرکه برحسب نوع شرکت تجارتی به شکل زیر است:
در شرکت تضامنی، هر کدام از شرکا و یا وکیل آنها میتواند براساس قرارداد شرکت، شریک و یا شرکا را نسبت به پرداخت سهم و سود الزام نماید.
در شرکت سهامی، میزان سهم هر شخص بر روی کاغذی به نام برگه سهام مشخص است و فرد میتواند با استناد با این برگه و یا اوراق سهام و نیز میزان سودی که عاید شرکت شده، اقامه دعوی مطالبه سهم الشرکه نماید.
هنگام ثبت شرکت با مسئولیت محدود، اساسنامه ای توسط همه شرکا امضا میشود که در برخی موارد یکی از بندهای اساسنامه، این است که اختلافات بین شرکا از طریق حکمیت و داوری حل و فصل شود. در بعضی از اساسنامه ها فرد یا افراد مشخصی برای داوری تعیین میگردد و در برخی دیگر صرف داوری بدون مشخص کردن فرد خاصی ذکر شده است. در این گونه موارد باید توجه داشت که وجود شرط داوری مانع مراجعه مستقیم هر یک از شرکا به مرجع قضایی است. یعنی باید قبل از مراجعه به دادگاه نظر داور به صورت رسمی و کتبی به طرفین دعوی اعلام گردد. در صورتی که بدون مراجعه به داور، طرح دعوی صورت گیرد، دادگاه قرار عدم استماع صادر مینماید.
برای مشاوره حقوقی بیشتر در زمینه حل اختلاف بین شرکا، انحلال، تصفیه شرکت و … با گروه وکلای آپادانا تماس بگیرید.
2 Comments
سال ۸۳ شرکت سهامی خاص با موضوعیت بازرگانی خدماتی باتفاق برادرم تاسیس کردیم…. سهامداران برادرم باتفاق خانواده ومن وفرزند بوده با ترکیب مقدار سهام ۵۱% برادرم وخانواده وبقیه من وپسرم داریم…. برادرم در همان اول در کار وکسب خودش ورشکسته ومتواری شده….. دو سال بعد من مجوز فعالیتی از سازمانی دریافت وبا عنوان همین شرکت با آورده لازم به فعالیت پرداختم…… اخیرا برادرم وخانواده مدعی مشارکت هستن…..و سهمخواهی دارند….. حقوق آنها ومن چیست؟ .
سلام و وقت بخیر. این قبیل سوالات رو نمیشه داخل کامنت جواب داد برای مشاوره حقوقی تخصصی با دفتر تماس بگیرید.