جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
در برخی پروندههای کیفری و نیز دعاوی حقوقی، ممکن است نیاز به احضار و یا دستگیری فردی از اصحاب پرونده باشد. چنانچه فرد مذکور به صورت داوطلبانه از این امر خودداری نماید، برای وی دستور جلب صادر میگردد. صدور دستور جلب اعم از جلب عادی و یا جلب سیار در یک پرونده تابع شرایط مختلفی است که میبایست رعایت شود. معمولا این دستور در پروندههای کیفری و نیز در دادسراها صادر میگردد. هر چند در پروندههای حقوقی نیز، پس از صدور حکم قطعی محکومیت مالی در پرونده و عدم پرداخت دین با وجود استطاعت مالی نیز دستور جلب صادر میگردد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله زیر را حتما مطالعه کنید.
دستور جلب نوعی قرار است که قاضی یک پرونده برای فرد یا افرادی صادر میکنند. برخی از مردم به اشتباه این دستور را حکم جلب مینامند در صورتی که جلب، یک حکم نیست بلکه دستور است. به طور کلی این دستور در موارد زیر صادر میگردد:
مهمترین مواردی که ممکن است مقام قضایی در یک پرونده کیفری برای آن حکم جلب صادر کند، عبارتند از:
همچنین در یک پرونده حقوقی پس از صدور حکم محکومیت مالی و نیز عدم پرداخت با وجود ملائت براساس ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، دستور جلب صادر میگردد.
در هر پروندهای که قرار است حکم جلب صادر شود، معمولا در مرحله اول جلب عادی صادر میگردد. در جلب عادی، نامه مربوطه به یک کلانتری خاص ابلاغ میشود. کلانتری ذکر شده، در محدوده محل اقامت فرد مجلوب قرار دارد. معمولا جلب عادی در ابتدا به مدت ۱۵روز و هر روز از طلوع تا غروب آفتاب صادر میگردد.
اما چنانچه در این مرحله فرد شاکی یا محکوم له نتواند، فرد مورد نظر را جلب نماید، در مراحل بعدی حکم جلب سیار صادر میگردد. در این شرایط، فرد دارنده برگه جلب سیار میتواند در هر زمان و مکان و از طریق هر کلانتری و یا ضابط قضایی، فرد مورد نظر را هر کجا یافت، جلب نماید.
برای انجام دستور جلب،
برای مشاوره حقوقی بیشتر با گروه حقوقی آپادانا تماس بگیرید.