جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
در حوزه دعاوی خانواده، یکی از پر حجمترین پروندهها، طلاق توافقی است. روزانه در تماسهای بسیاری که با گروه حقوقی آپادانا برقرار میگردد، موکلین عزیز به دنبال آگاهی از شرایط طلاق توافقی میباشند. در ابتدای این مقاله باید گفت، شاید در ابتدا به نظر برسد که جدایی آن هم به صورت توافقی کاری کاملا ساده است. اما افرادی که خود به تنهایی و بدون استفاده از وکیل طلاق توافقی اقدام به انجام این کار نمودهاند، کاملا واقفند که فرایند حقوقی و نیز پیگیری آن در دادگاهها بسیار زمانبر و انرژی بر خواهد بود.
هر چند اطلاع از شرایط طلاق توافقی میتواند در زمان و هزینه زوجین صرفه جویی محسوسی ایجاد نماید. اما توصیه ما به شما موکلین عزیز آن است که در صورت داشتن تمکن مالی برای انجام فرایند جدایی حتما از وکیل طلاق توافقی استفاده نمایید.
از آذر ماه سال ۱۳۹۸، براساس آیین نامههای صادر شده، انجام مشاوره بهزیستی قبل از ثبت دادخواست طلاق توافقی الزامی است. به عبارت بهتر یکی از مهمترین شرایط طلاق توافقی داشتن نامه عدم سازش از مشاوره روانشناسی بهزیستی است.
زوجین براساس آیین نامه مذکور باید به همراه دیگر حداقل ۵ جلسه مشاوره را شرکت نمایند. پس از آن که روانشناس، تشخیص داد که ادامه زندگی برای زوجین ممکن نخواهد بود، با ارائه یک گواهی زوجین را برای ادامه مراحل طلاق، به دفتر خدمات الکترونیک قضایی ارجاع میدهد.
شرایط طلاق توافقی با مشاوره کمی دشوار است. اکثر زوجینی که در جدایی مصمم هستند، از اضافه شدن این مرحله به مراحل جدایی گلهمند هستند. به خصوص زوجینی که توافقات حقوقی انجام شده میان آنان بسیار شکننده بوده و زمان برای آنان فاکتور حیاتی است. تازه پس از این مرحله زوجین میبایست با ثبت دادخواست طلاق توافقی وارد مراحل دادگاهی شده و با حضور در دادگاه مراحل داوری و ثبت توافقات میان خود را انجام دهند. این توافقات در مورد مهریه، نفقه، اجرت المثل زن و نیز حضانت و نفقه فرزند و حق ملاقات و جهیزیه خواهد بود.
همانطور که در بخش قبل ذکر شد، بسیاری از زوجین به دنبال آگاهی از شرایط طلاق توافقی بدون مشاوره هستند تا بتوانند در زمان بسیار کمتری جدایی را به اتمام برسانند. برای پاسخ به این سوال باید گفت، در بسیاری از شهرها، بدون بهرهگیری از وکیل طلاق توافقی انجام طلاق توافقی بدون مشاوره کاری بسیاری مشکل و حتی غیر ممکن است.
برای آن که بتوانید فرایند جدایی را بدون مشاوره و در کمترین زمان انجام دهید، حتما از یک وکیل طلاق مجرب در این زمینه مشاوره حقوقی دریافت نمایید. در واقع برای انجام فرایند بدون مشاوره میبایست، دادخواست را به شیوه دیگر ثبت نمود. برای اطلاعات بیشتر در مورد شرایط طلاق توافقی بدون مشاوره با گروه حقوقی آپادانا تماس بگیرید.
با توجه به این که شرایط طلاق توافقی براساس قانون مدنی، قانون آیین دادرسی مدنی و نیز قانون حمایت از خانواده تعیین میگردد، در همه جای ایران یکسان میباشد. اما قطعا در هر شهری، رویههای مختلف در مجتمعها و محاکم قضایی حکم فرماست.
به طور مثال در شهر تهران، با توجه به حجم پروندهها و نیز فرهنگ متفاوت، انجام طلاق توافقی بسیار سادهتر از شهرهای دیگر است. همینطور در شهرهای مذهبی و شهرهای کوچک به دلیل فرهنگ عامه که بسیار پسندیده میباشد، طلاق با دشواریهای زیادی همراه است. به همین جهت بسیاری از زوجینی که در شهرهایی غیر از تهران بوده و برای جدایی مصمم هستند، پرونده خود را به گروه حقوقی آپادانا در تهران واگذار میکنند.
طبیعتا، علم حقوق نیز مانند سایر حرفهها نیازمند تجربه و تخصص است. با توجه به مطالبی که در این مقاله ذکر شد، حتی طلاق توافقی که در آن زوجین در بسیاری از موارد با یکدیگر تفاهم دارند، در صورت عدم استفاده از وکیل طلاق توافقی، بسیار زمان بر است. علاوه بر این در برخی از موارد زوجین هنوز به توافق کامل نرسیدهاند، اما به جهت آن که به دنبال جدایی فوری هستند، نیازمند وکیلی هستند که بتواند بین آن مصالحه برقرار نماید. به طور کلی، شرایط طلاق توافقی با وکیل به شرح زیر است:
گروه حقوقی آپادانا با در اختیار داشتن بهترین وکیل طلاق توافقی تهران، این افتخار را دارد که در صورت تمایل زوجین به انجام جدایی به صورت توافقی در کمترین زمان (دو هفته) پرونده را به انجام برساند.
با داشتن وکالت در طلاق، شرایط طلاق توافقی بسیار آسانتر از حالتهای دیگر است. در این شرایط، دیگر نیازی به حضور هر دوی زوجین نیست. فردی که از دیگری وکالت گرفته، باید یک وکیل طلاق توافقی از سوی دیگری انتخاب نماید و کار با وکیل انجام شود.
در این شرایط، باید حدود اختیارات وکیل در وکالت نامه در مورد همه چیز به خصوص مهریه، نفقه، اجرت المثل و جهیزیه و همینطور اجرای صیغه طلاق کامل باشد. با داشتن چنین وکالتی دیگر شرایط طلاق توافقی بسیار ساده خواهد بود. همچنین در صورت بلاعزل بودن وکالت نامه، موکل حق عزل وکیل یا ابطال وکالت در طلاق را ندارد. در واقع با این شرایط، طلاق حتما انجام میشود.
البته معمولا رویه دادگاهها بر این است که چنانچه زوجه با وکالت در طلاق به دادگاه مراجعه کند، میبایست بخشی از مهریه خود را در ازای طلاق بذل نماید. مقدار این بخشش بسته به میزان کل مهریه و نیز نظر قاضی کاملا متفاوت است. اما با توجه به خلعی بودن طلاق و نیز وجود وکالت و عدم حضور زوجین، بذل مهریه از جمله شرایط طلاق توافقی است.
شهر تهران در حال حاضر در دو مجتمع قضایی خانواده یک شهید محلاتی و خانواده دو ولنجک به پرونده های خانواده از جمله طلاق توافقی رسیدگی میکند. البته شرایط طلاق توافقی در تهران در ماههای اخیر کمی دستخوش تغییر شده است. از جمله این که با حذف شده مجتمع قضایی شهید باهنر از دادگاههای خانواده و نیز الزامی شدن ارجاع پرونده ها به شورای حل اختلاف رسیدگی به این پرونده ها کمی با کندی مواجه است.
در حال حاضر طلاق توافقی در تهران حدود ۴۵ تا ۶۰ روز طول میکشد. همچنین حضور زوجین یا وکیل آنها در شورای حل اختلاف و یا ارسال لایحه عدم سازش از طریق دفتر خدمات قضایی از جمله شرایط طلاق توافقی است. چنانچه زوجین بخواهند بدون وکیل در تهران اقدام به انجام طلاق نمایند، باید در جلسات مشاوره طلاق حتما شرکت کنند. اما با حضور وکیل دیگر نیازی به حضور در جلسات مشاوره نخواهد بود.
به طور کلی در شهر تهران، برای انجام طلاق توافقی، شرایط زیر لازم است:
بسیاری از موکلین گروه حقوقی آپادانا در تماسهای خود این سوال را دارند که در صورتی که زوجه باردار باشد، شرایط طلاق به چه شکل است؟ آیا اصل زن باردار را میتوان طلاق داد؟ پاسخ به این سوال این است که زن حامله نیز امکان طلاق دارد. در این شرایط پس از مشخص شدن باردار بودن زوجه، باید وضعیت جنین تعیین تکلیف شود.
در واقع در این شرایط، زوجین باید توافق کنند که پس از وضع حمل، حضانت فرزند با چه کسی است؟ همچنین در مورد هزینههای زایمان و نیز نفقه فرزند پس از بدنیا آمدن باید توافق گردد. در هنگام صدور رای طلاق توافقی و یا ثبت آن، انجام آزمایش بارداری الزامی است. اگر قبل از صدور رای بارداری زوجه مشخص گردد، در رای مربوطه این موارد منعکس میگردد. اما اگر پس از صدور رای باشد، زوجین یا باید از ابتدا دادخواست طلاق را ثبت نمایند و یا این که با حضور در دفتر اسناد رسمی، وضعیت فرزند را تعیین تکلیف نمایند.
در صورتی که زن در شرایط یائسگی قرار داشته باشد، دیگر نیازی به انجام آزمایش بارداری برای ثبت طلاق ندارد. در واقع آزمایش برای زن یائسه جزو شرایط طلاق توافقی نیست. به طور معمول چنانچه سن زن بالای ۵۰ سال باشد، دیگر از انجام این آزمایش معاف خواهد بود.
البته باید توجه داشت که زن یائسه نیاز به نگهداری عده ندارد و با ثبت طلاق میتواند دوباره ازدواج نماید. برخی از زوجین این تفکر را دارند که اگر مدت طولانی از یکدیگر جدا زندگی کنند، دیگر نیازی به انجام آزمایش بارداری نیست. در صورتی که این چنین نیست. چنانچه زن در سن غیر از یائسگی باشد، برای انجام طلاق توافقی حتما باید این آزمایش را انجام دهد. به طور معمول نیز مدت اعتبار این آزمایش ۱۰ الی ۱۴ روز خواهد بود.
در اکثر پرونده های طلاق توافقی، معمولا بخشی یا تمام مهریه خود را بذل یا ابراء مینماید. این دو عبارت به لحاظ حقوقی با یکدیگر تفاوت دارند. به همین جهت شرایط طلاق توافقی با استفاده از هر کدام از این کلمات متفاوت خواهد بود.
به طور کلی چنانچه زن مهریه خود را در ازای طلاق بذل نماید، دو نتیجه کلی از این موضوع به وجود میآید:
اما چنانچه زن مهریه خود را ابراء نماید، به معنای بری شدن ذمه مرد از دین مهریه است. در واقع زن، چه طلاق رخ دهد و چه انجام شود، دیگر نمیتواند مهریه خود را دریافت کند. طبیعتا امکان رجوع به مهریه نیز از بین خواهد رفت.