جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از عبارتهایی که برای افراد خواهان جدایی بسیار آشناست، گواهی عدم امکان سازش است. این گواهی همانطور که از نام آن پیداست، به منزله تایید و قبول نمودن این موضوع است که زوجین توانایی صلح و ادامه زندگی مشترک را ندارند. به همین جهت با در دست داشتن این گواهی میتوانند به لحاظ شرعی و اجرای صیغه طلاق در دفترخانه از یکدیگر جدا شوند.
اما دریافت گواهی عدم امکان سازش دارای تشریفات خاصی است و باید حتما در ذیل یک دعوی حقوقی از طریق مرجع قضایی دریافت شود. در این مقاله، شرایط و نحوه دریافت این گواهی توضیح داده شده است.
براساس قانون مدنی و نیز قانون حمایت از خانواده، صدور گواهی امکان سازش منحصر به زمانی است که یا طلاق توافقی باشد و یا طلاق از طرف مرد مطرح گردد. مستند این موضوع، ماده ۲۶ قانون حمایت از خانواده است. براساس این ماده چنانچه طلاق توافقی و یا به درخواست زوج باشد، دادگاه موظف گواهی عدم امکان سازش را صادر نماید.
البته به غیر از این دو حالت فوق، حالت دیگری هم وجود دارد و آن هم زمانی است که زن با داشتن وکالت در طلاق اقدام به طرح دعوی مینماید که در این شرایط نیز گواهی مذکور صادر میگردد.
برای صدور گواهی امکان سازش در طلاق توافقی باید مراحل زیر را طی نمود:
شرایط فوق برای حالتی که زن وکالت در طلاق دارد، یکسان است. با این تفاوت که در این حالت زن میبایست حتما از جانب شوهر خود وکیل پایه یک دادگستری انتخاب نماید.
البته اگر زوجین تمایل به شرکت در جلسات مشاوره بهزیستی نداشته باشند، راههای دیگری نیز وجود دارد که برای این منظور میتوانید با گروه حقوقی آپادانا تماس بگیرید.
چنانچه مرد به تنهایی قصد اقدام برای طلاق داشته باشد، باید:
براساس ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده، دادگاه براساس موارد مندرج در سند ازدواج و نیز شروط ضمن موارد ذیل را در گواهی عدم امکان سازش قید مینماید:
با توجه به این که گواهی صادر شده دارای توافقاتی است که ممکن است در طول زمان بهم بخورند و یا شرایطی که طلاق در آن صادر شده، تغییر کند، قانونگذار اعتبار گواهی عدم امکان سازش را ۳ ماه پس از قطعیت آن تعیین نموده است.
منظور از قطعیت آن است که مرحله بدوی و تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی به پایان رسیده باشد و دادنامه قطعی صادر شده باشد. در طلاق توافقی معمولا زوجین حق اعتراض تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی را از خود سلب مینمایند و به این ترتیب حکم در همان روز صدو رای بدوی قابل قطعی شدن است. در این شرایط زوجین در طلاق توافقی و یا زوج در طلاق یکطرفه ۳ ماه فرصت دارند که با استفاده از این گواهی، صیغه طلاق را اجرا نمایند. در غیر این صورت گواهی صادر شده باطل شده و تمامی مراحل دادرسی میبایست از ابتدا طی گردد.