جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از سوالات و دغدغههای همیشگی مردان در هنگام طلاق، یکی از شروط ضمن عقد موجود در سند ازدواج است که به آن شرط تنصیف اموال گفته میشود. بسیاری از مردان به دلیل ترس از شرط نصف دارایی، همواره برای طرح دعوی طلاق از طرف خود تعلل میکنند. هرچند که شاید یکی از اهداف اصلی قانونگذار از گنجاندن چنین شرطی در عقدنامه کاهش آمار طلاق و نیز رعایت مصلحت زنان باشد.
اما در برخی موارد همین شرط، برای مردانی که برای خلاصی از یک زندگی دردآور، راهی جز طلاق نمییابند، بسیار مشکل ساز است. به یقین، یکی از دلایلی که مردان، اموال خود را در طول زندگی به شخص ثالث منتقل مینمایند، همین موضوع است که این امر موجب افزایش پروندههای فرار از دین ثبت شده در مراجع قضایی است. در این مقاله در مورد مبانی این حقوقی شرط تنصیف دارایی و نیز نکات حقوقی در این موضوع آشنا خواهد شد.
همانطور که گفته شد، شرط نصف دارایی یکی از شروط ضمن عقد موجود در سند ازدواج میباشد. این شرط که به بند الف عقدنامه مشهور است، بیان میکند که هرگاه طلاق به درخواست زوجه نباشد و زوج دلیل موجهی برای طلاق ارائه ننماید، میبایست علاوه بر حقوق مالی زن یعنی مهریه، نفقه، اجرت المثل یا نحله و …، نصف دارایی موجود خود را که پس از دوران عقد به دست آورده به زوجه بذل نماید.
نکته مهم شرط تنصیف اموال، آن است که تقاضای طلاق از سمت زوج میبایست به دلیل موجهی باشد. تشخیص موجه بودن دلیل یا ادله مرد برای طلاق بر عهده قاضی پرونده است، اما مشخصا دلایل زیر را میتوان برای از بین بردن شرط تنصیف دارایی به کار برد:
البته باید توجه داشت که با توجه به چاپی بودن عقدنامه، زمانی شرط نصف اموال قابلیت اجرایی دارد که مرد این بند را امضا نموده باشد.
اجرا گذاشتن شرط تنصیف دارایی، تابع انجام شدن مهمترین واقعه یعنی طلاق است. یعنی تا زمانی که دادنامه مربوط به طلاق قطعی و نهایتا در دفترخانه طلاق به اجرا گذاشته نشده باشد، امکان مطالبه نیست:
گروه حقوقی آپادانا با تخصص بیش از ۵ سال در زمینه دعاوی مالی به خصوص امور مربوط به طلاق آماده ارائه مشاوره حقوقی تخصص در زمینه شرط نصف دارایی به موکلین میباشد.
2 Comments
سلام . هیچ راهکاری وجود نداره !!؟؟
که زوج تصمیم میگیره طلاق بده و این اختیار رو دارد و اختیار اینو هم دارد که داراییش رو انتقال بده و تصمیم طلاق رو اجرایی کنه . یعنی هر دو امتیاز با ایشون هست
پس این چه قانونیه که میفرمایید بنفع زوجه نوشته شده
طرف هر دو اختیاز رو داره که نصف اموال به زوجه نرسه پس چه بدرد میخوره
سلام و وقت بخیر. ببینید چنانچه مرد اموال خودش رو انتقال داده باشه و این موضوع در گردش حساب یا گردش ثبتی املاک مشخص بشه، قاضی میتونه مبلغی رو جهت اجرای شرط تنصیف درنظر بگیره.