جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
برای انجام هر گونه عمل حقوقی نظیر ثبت دادخواست ، لایحه و شکواییه قطعا مدارک لازم باید وجود داشته باشد. دعوی طلاق نیز از این امر مستثنی نیست. به همین جهت قصد داریم در این صفحه در مورد مدارک لازم برای درخواست طلاق صحبت کنیم.
برای بررسی مدارک لازم برای طلاق باید به این نکته توجه کنید که طلاق انواع مختلفی دارد. علاوه بر این، دلیل طلاق تعیین کننده مدارک ارائه شده به دادگاه میباشد. معمولا افرادی که خواهان جدایی هستند، در هنگام مراجعه به وکیل طلاق فهرستی از این مدارک را دریافت میکنند. در واقع وکیل طلاق با بررسی دقیق پرونده و برمبنای راهکار خود برای انجام این جدایی، مدارک را اعلام میکند. باید توجه داشت که وجود مدارک نقش بسیار تعیین کنندهای در پیشبرد درست یک پرونده دارد.
در هر نوع از طلاق اعم از طلاق توافقی و یا طلاق یکطرفه وجود برخی از مدارک ثابت است. در واقع بدون این مدارک اصلا دادخواست طلاق ثبت نخواهد شد. مهمترین مدارک لازم برای درخواست طلاق عبارتند از:
سایر مدارک لازم برای طلاق بسته به نوع طلاق متفاوت است که در ادامه به بررسی آنان میپردازیم.
این نوع از جدایی به دلیل آن که مرد به لحاظ شرعی و قانونی دارای حق طلاق است، دارای شرایط ویژه ای است. در واقع مرد هر زمان که بخواهد میتواند همسر خود را طلاق دهد. البته این موضوع به این سادگی نیست. چرا که پرداخت کلیه حقوق مالی زوجه توسط مرد شرط طلاق خواهد بود. هر چند که مرد در صورت عدم تمکن مالی میتواند درخواست اعسار و تقسیط حقوق مالی را داشته باشد.
مرد برای طلاق نیازمند دلیل نیست. اما وجود برخی از دلایل میتواند شرایط طلاق بخصوص نحوه پرداخت مالی را برای وی آسانتر نماید. غیر از مدارکی که در قسمت قبلی توضیح داده شد، مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد عبارتند از:
یکی دیگر از انواع طلاق یکطرفه طلاق از طرف زن میباشد. به دلیل آن که زن به طور طبیعی و قانونی حق طلاق ندارد، مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف زن بسیار مهم و حیاتی است. در واقع زن برای اثبات عسر و حرج خود گاها به مدارک زیاد و نیز متقن نیاز دارد. برای آن که زن بتواند در امر طلاق موفق شود، غیر از مدارک اصلی ذکر شده، حداقل یکی از مدارک زیر را نیاز دارد.
برای ثبت دادخواست طلاق باید مبلغی تحت عنوان هزینه دادرسی به قوه قضاییه پرداخت گردد. هزینه دادرسی طلاق با توجه به این که این دعوی در زمره دعاوی غیرمالی است، تقریبا عددی ثابت است. اما مدارک لازم برای درخواست طلاق و تعداد صفحات اسکن شده در هنگام ثبت دادخواست، در این عدد موثر است.
اما به طور کلی هزینه دادرسی برای ثبت دادخواست در همه انواع طلاق چیزی حدود ۱۶۰ هزار تومان است. هزینه اعلام شده مربوط به سال ۱۴۰۳ بوده و طبیعتا در سالهای آتی با افزایش روبرو خواهد شد. البته این هزینه صرفا برای ثبت دادخواست میباشد. سایر هزینه های دادرسی مربوط به طلاق عبارتند از:
برای ثبت دادخواست طلاق دو راه اصلی وجود دارد:
علاوه بر این، دفاتر خدمات قضایی در سراسر شهر و مناطق مختلف وجود دارند. بنابراین با مراجعه به هریک از آنان امکان ثبت دادخواست وجود دارد.