جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
امروزه در فضای بازار، کسبه بیشتر معاملات خود را از طریق اسناد تجاری نظیر چک و سفته انجام می دهند. اما به دلیل عدم وجود نقدینگی و نیز رکود اقتصادی در بازار، بسیاری از چک ها به دلیل عدم موجودی نقد نمیشوند. در این شرایط، وکیل چک و سفته به دلیل آگاهی حقوقی و نیز آشنایی با روند دادگاه و نحوه مطالبه وجه اسناد مالی میتواند حقوق از دست رفته طلبکار را زنده نماید. بسیاری از موکلین در تماس با گروه وکلای آپادانا به دنبال وکیل چک برگشتی تهران هستند.
در حرفه وکالت به دلیل پیچیدگی و تنوع موضوعی، معمولا وکلا زمینه تخصصی را برای کار و فعالیت حقوقی و یا کیفری انتخاب میکنند. وکیل مالی یا چک، سفته و اسناد تجاری، وکیلی است که به طور تخصصی در زمینه دعاوی مالی اسناد تجاری فعالیت دارد و میتواند در زمینه مطالبه وجه چک و سفته، مطالبه وجه بر مبنای رسید عادی، مطالبه ثمن معامله، صدور قرار تامین خواسته، فک رهن و … فعالیت نماید. ویژگیهای این نوع وکیل یا وکیل چک برگشتی تهران عبارتند از:
در شهر تهران، به دلیل جمعیت زیاد و کسب و کارهای مختلف، پرونده های مالی و دعاوی چک و سفته بسیار زیاد است. بسیاری از مردم به دنبال وکیل چک برگشتی تهران هستند تا پرونده خود را به وی بسپارند. چرا که پیگیری یک پرونده آن هم در شهر تهران، مستلزم صرف زمان و هزینه زیاد است. مردم تهران به دلیل اشتغال زیاد و نیز عدم آگاهی از مسائل حقوقی ترجیح میدهند، که پروندههای اینچنینی که رفت و آمد زیادی را در مراجع قضایی میطلبد، به وکیل بسپارند.
برای پیدا کردن وکیل چک برگشتی تهران، راههای زیادی وجود دارد. یکی از بهترین راهها جستجو در اینترنت و بررسی رزومه وکلای مختلف در این زمینه است. موسسات حقوقی زیادی وجود دارند که کار مطالبه وجه چک را با وکلای متخصص انجام میدهند. به خاطر داشته باشید، که پشتکار اولین حرف را در انتخاب وکیل چک برگشتی تهران میزند. زیرا، مطالبه وجه از دعاوی است که پیگیری زیادی میطلبد. به خصوص در بخش استعلام و توقیف اموال که باید طی چندین روز، وکیل به مراجع قانونی مختلف از بانکها گرفته تا ثبت اسناد و اداره راهور، بورس و … مراجعه نماید.
گروه وکلای آپادانا، با بیش از ۵ سال فعالیت، بهترین وکیل چک برگشتی تهران را به شما معرفی خواهد کرد. برای این منظور میتوانید با دفتر تماس حاصل فرمایید.
اگر به دنبال وکیل چک و سفته هستید، با یک جستجوی ساده طیف وسیعی از وکلا را برای کار خود پیدا میکنید. یکی از مسائل مهم در دعاوی مالی به خصوص مطالبه وجه چک، هزینه وکیل است. هزینه وکیل برای چک برگشتی به عوامل زیادی بستگی دارد. این عوامل عبارتند از:
گروه وکلای آپادانا بهترین وکیل چک و سفته را با هزینه و حق الوکاله مناسبه به شما معرفی مینماید. در نظر داشته باشید که حق الوکاله پروندههای مالی با توجه به میزان ارزش خواسته تعیین می گردد. به همین جهت وکیل چک و سفته متناسب با شرایط هر پرونده حق الوکاله را به شما اعلام مینماید. در جدول زیر مبلغ حق الوکاله چک و سفته در گروه وکلای آپادانا را ملاحظه میکنید.
شرایط پرونده | میزان حق الوکاله |
چک قدیمی یا صیادی یا سفته زیر ۱۰۰ میلیون تومان | ۱۰ میلیون تومان |
چک قدیمی یا سفته بالای ۱۰۰ میلیون تومان (تا صدور حکم قطعی) | ۱۰ درصد مبلغ چک یا سفته |
چک صیادی بالای ۱۰۰ میلیون تومان | ۱۰ درصد مبلغ چک |
چک قدیمی یا صیادی با مبلغ بیش از ۱ میلیارد تومان | ۸ درصد مبلغ چک یا سفته |
چک قدیمی یا صیادی با مبلغ بیش از ۱۰ میلیارد تومان | ۵ درصد مبلغ چک یا سفته |
مطالبه وجه چک و سفته دارای پیچیدگی هایی است که توصیه می کنیم حتما توسط وکیل مالی انجام دهیم. نحوه مطالبه وجه توسط وکیل از طریق دادگاه به شرح زیر است:
وکیل چک و سفته ابتدا با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست مطالبه وجه چک یا سفته را ثبت میکند. مدارکی که باید برای ثبت دادخواست به وکیل بدهید، شامل اصل یا کپی مصدق چک، اصل گواهی عدم پرداخت چک، اصل یا کپی کارت ملی، نسخه وکالت نامه و قرارداد فی مابین خواهان و خوانده در صورت وجود است.
پس از ارجاع دادخواست به مجتمع قضایی و شعبه دادگاه که براساس محل برگشت زدن و یا محل زندگی صاحب چک تعیین میگردد، میبایست تمامی مدارک توسط وکیل به دادگاه ارائه گردیده و وی با گرفتن قرار تامین خواسته نسبت به توقیف اموال فرد خوانده دعوی اقدام نماید. همچنین، مورد منشا چک و نیز عدم پرداخت بدهی توسط خوانده نزد قاضی دفاع نماید.
در مورد سفته، وکیل باید حداکثر پس از ۱۰ روز از تاریخ سر رسید سفته، نسبت به واخواست سفته اقدام نماید. دایره واخواست کار واخواست سفته را انجام می دهد. چنانچه ظرف ده روز واخواست را انجام دهید، سفته در حکم اسناد تجاری لازم الاجرا تلقی می گردد. برای مطالبه وجه سفته دادگاه قرار تامین خواسته را بدون درنظر گرفته مبلغ خسارت احتمالی صادر می کند. برای مشاوره بیشتر در این زمینه میتوانید از طریق تماس با وکیل گروه وکلای آپادانا اطلاعات خود را تکمیل نمایید.
اگر دادگاه رای قطعی به نفع موکل صادر کند، نقش وکیل در مرحله اجرا بسیار پررنگ است. با داشتن رای قطعی وکیل چک و سفته میتواند با مصالحه با خوانده نحوه پرداخت بدهی را بر مبنای مصلحت موکل خود تعیین نماید. در صورت عدم حصول سازش، وکیل باید با مراجعه به واحد اجرای احکام مربوطه نسبت به مزایده گذاشتن اموال توقیف شده و یا گرفتن حکم جلب برای محکوم علیه پرونده اقدام نماید.
برای آشنایی با نحوه مطالبه وجه توسط وکیل چک و سفته یا وکیل چک برگشتی تهران از طریق اجرای ثبت به نکات زیر توجه کنید:
در هر پروندهای، چنانچه از وکیل استفاده کنید، مجموعهای از وظایف وجود دارد که بر عهده وکیل است. این موضوع در مورد وکیل چک نیز صدق میکند. به طور کلی باید گفت، وظایف وکیل چک در پرونده تابع قرارداد خصوصی میان وکیل و موکل است. یعنی شما در طی مذاکرات خود با وکیل چک و سفته میتوانید، میزان حق الوکاله و خدمات ارائه شده توسط وکیل را تنظیم و متعادل کنید.
در یک پرونده مطالبه وجه چک، وظایف وکیل میتواند موارد ذیل باشد:
طبیعتا هر کدام از موارد فوق، مستلزم صرف زمان و انرژی توسط وکیل است. بنابراین، حق الوکاله باید متناسب با هر بخش در قرارداد باشد.
البته پروندههای دیگر در حوزه چک وجود دارد. مثلا دادخواست استرداد لاشه چک، ابطال چک، رفع سوء اثر چک برگشتی و … که طبیعتا نیازمند یک وکیل چک متخصص است.
با تصویب قانون اصلاح قانون چک، بانک مرکزی اقدام به طراحی چک با طرح جدید موسوم به چک های صیادی نموده است. نحوه وصول چک صیادی توسط وکیل چک با چک های قدیمی دارای تفاوتهای اساسی است. در این چک ها، شماره ۱۶ رقمی موسوم به شناسه چک وجود دارد که میتوان با استفاده از آن استعلام وضعیت چک و شخص صادر کننده را دریافت نمود. وکیل چک میبایست نسبت به تغییرات رخ داده در مورد مطالبه وجه چک صیادی آگاهی کامل داشته باشد. در غیر این صورت وصول چک صیادی توسط وکیل چک و سفته با مشکل روبرو میشود. این امر در شهر تهران بسیار بیشتر به چشم می آید. زیرا در شهر تهران حجم تبادل چک بسیار بالاست. به همین دلیل انتظارات از یک وکیل چک برگشتی تهران بسیار زیادتر است.
برای آن که تفاوت مطالبه وجه چک صیادی با چک های قدیمی و نیز نحوه وصول چک صیادی توسط وکیل چک را بهتر درک کنید، در موارد ذیل تفاوت این دو مورد را به طور خلاصه بیان نموده ایم:
با توجه به قانون جدید، چک صیادی نیاز به جلسه رسیدگی و هزینه دادرسی ندارد. بنابراین، وکیل چک و سفته به جای دادخواست مطالبه وجه چک میبایست دادخواست صدور اجراییه برای چک را مطرح نماید.
هزینه دادرسی چک های قدیمی به ازای مبالغ زیر ۲۰ میلیون تومان ۵/۲ درصد مبلغ چک و به ازای مبالغ بالای ۲۰ میلیون تومان ۵/۳ درصد مبلغ چک بود که خواهان میبایست در ابتدا پرداخت میکرد و در صورتی که توان پرداخت نداشت، باید دادخواست اعسار از هزینه دادرسی را به همراه دادخواست مطالبه وجه چک، تقدیم دادگاه میکرد که روند رسیدگی به پرونده را طولانیتر میکرد. اما در حال حاضر در ابتدای ثبت دادخواست صدور اجراییه وکیل چک یا شخص اصیل هزینه دادرسی را پرداخت نمی کند. به جای آن در انتهای کار، مرجغ قضایی هزینه نیم عشر اجرایی معادل ۵ درصد مبلغ چک را از محکوم علیه دریافت می نماید.
در چکهای قدیمی، وکیل چک همراه با دادخواست مطالبه وجه چک، تقاضای تامین خواسته را تقدیم میکرد تا بتواند اموال فرد را قبل از جلسه رسیدگی دادگاه توقیف کند. اما در حال حاضر، با توجه به این که چک صیادی مستقیما به اجرای احکام میرود، مرجع قضایی ۱۰ روز به صادر کننده چک فرصت می دهد که مبلغ چک را به صندوق دادگستری واریز کند، در غیر این صورت، وکیل چک و سفته باید توقیف اجرایی را درخواست کند تا نامه های مربوط به توقیف اموال محکوم علیه را به سازمانهای مربوطه نظیر بانک مرکزی، راهور و ثبت اسناد ارائه کرده تا در صورت وجود مال، توقیف گردد.
سابقا وکیل چک قرارداد حق الوکاله خود را در مرحله دادگاهی و تامین خواسته تنظیم مینمود و مرحله اجرایی که شامل توقیف اجرایی و یا مزایده اموال بود، متضمن عقد قرارداد جدید حق الوکاله بود. اما در حال حاضر قرارداد حق الوکاله چک مربوط به مرحله اجراست و معمولا موکلین خواهان پیگیری پرونده تا مزایده و واریز مبلغ چک به حساب خود هستند.
همان طور که در بخشهای دیگر گفتیم، قسمت اصلی کار وکیل چک و سفته، توقیف اموال شخص صادر کننده چک و سفته است. وکیل چک باید این موضوع را در سریعترین زمان ممکن پیگیری کند. چرا که با تعلل در این زمینه ممکن است شخص صادر کننده اموال خود را انتقال دهد. در واقع، فرار از دین وی پیچیدگیهای پرونده را دو چندان کند. نحوه مطالبه وجه توسط وکیل چک به شکل زیر است:
پس از صدور اجراییه برای چک و عدم پرداخت وجه آن توسط خوانده ظرف مهلت مقرر و یا پس از صدور قرار تامین خواسته، وکیل چک باید نامه های مربوط به توقیف اموال را از شعبه دادگاه یا شورای حل اختلاف یا اجرای احکام (بسته به محلی که پرونده در آن قرار دارد)، دریافت کند.
برخی از استعلامات به صورت دستی توسط وکیل چک یا شخص ذینفع قابل انجام است. به طور مثال، استعلام خودروهای متعلق به صادر کننده چک، در کمتر از یک روز با مراجعه به اداره راهور هر شهر قابل انجام است. مثلا در تهران استعلام خودروها در شهرک آزمایش صورت میپذیرد.
استعلام ثبت اسناد معمولا چند روزی زمان بر است و نیاز به پیگیری مداوم وکیل چک و سفته و یا شخص ذینفع دارد. معمولا استعلام املاک به دلیل حوزه های مختلف ثبتی و نیز تقاضاهای زیاد برای استعلام، حدود ۱۰ روز تا دو هفته زمان میبرد.
در مورد پیگیری و استعلام حسابها در تهران دو راه وجود دارد. وکیل چک میتواند درخواست استعلام حسابها را مستقیما به بانک مرکزی ارائه دهد و خود بانک مرکزی از بانک های مختلف استعلام بگیرد و یا این که نامه های مربوط به استعلام حساب ها را مستقیما به بانک های مختلف برده و نتیجه استعلامات را دریافت کند. دریافت اطلاعات از بانک مرکزی حدود ۳ الی ۴ ماه زمان میبرد. در صورتی که اگر وکیل چک خود راسا به بانکها مراجعه کند، کمتر از یک هفته زمان خواهد برد. هر چند که با وجود تعداد زیاد بانکها قدری حوصله و پشتکار لازم است.
چنانچه فرد اموال ارزشمند دیگری نظیر سهام شرکت، سهام در بورس، سیم کارت رند و …. دارد، وکیل چک و سفته میتواند با ارائه نامه به اداره ثبت شرکتها، بورس و یا اپراتورهای تلفن همراه تقاضای توقیف این اموال را نماید.
به طور خلاصه، مزایای استفاده از وکیل مطالبه وجه عبارت است از:
یکی از دعاوی بسیار شایع در مورد چک و سفته، استرداد لاشه چک و یا استرداد لاشه سفته است. در برخی از موارد، صادر کننده چک، مبلغ آن را به طور کامل به ذینفع یا دارنده چک پرداخت نموده است. یا این که چک جهت ضمانت و یا امانت صادر شده است. در این شرایط، وکیل چک و سفته میتواند پس از صدور اجراییه چک و یا طرح دعوی مطالبه وجه، طی دادخواست تقابل و یا طرح دعوی جداگانه، استرداد لاشه چک را درخواست کند.
استرداد لاشه چک یکی از دعاوی پیچیده است. چرا که چک یک سند تجاری است. مطابق قانون اصل عدم توجه ایراد به اسناد تجاری موجب میشود که استرداد چک کار بسیار آسانی نباشد. به همین جهت وکیل چک و سفته همه شرایط و دلایل موکل را بررسی میکند و در صورتی که احتمال قوی برای پیروزی در دعوی وجود داشته باشد، در مورد آن اقدام مینماید.
به خاظر داشته باشید که استرداد لاشه چک یک دعوی حقوقی است. ممکن است وکیل چک برگشتی تصمیم به طرح شکایت کیفری خیانت در امانت و یا موارد دیگری نظیر جعل بگیرد. تمامی این موارد بستگی به شرایط پرونده و ادله و امارات موجود در آن دارد. در صورتی که رای قطعی در مورد استرداد لاشه چک صادر گردد، فرد صادر کننده میتواند برای رفع اثر چک اقدام نماید.
چنانچه فردی، ظهر یا پشت چک را امضا نماید در حکم ضامن چک خواهد بود. به همین جهت میتوان علیه او نیز اقامه دعوی کرد. در مورد چک صیادی شما باید ضامن را در سامانه صیاد به عنوان انتقال گیرنده ثبت کنید. چنانچه چک برگشت بخورد، وکیل چک و سفته میتواند غلیه صاحب حساب و هم از ضامن چک، طرح دعوی نماید.
نکته بسیار مهم آن است که مسئولیت حقوقی و تضامنی چک، یک سال از تاریخ صدور چک و یا عدم پرداخت آن است. علاوه براین علیه ضامن چک صیادی نمیتوان اجراییه گرفت. بلکه صرفا دادخواست مطالبه وجه را میتوان مطرح نمود. در برخی موارد، شرایط مالی ضامن از صادر کننده چک بهتر است. بنابراین بهتر است که در صورت قدیمی بودن چک، دادخواست مطالبه وجه نسبت به دو خوانده یعنی صادر کننده و ضامن و در مورد چک صیادی، دو دادخواست جداگانه یکی صدور اجراییه نسبت به صادر کننده و مطالبه وجه چک نسبت به صادر کننده طرح نمایید.
در این حالت، مسئولیت صادر کننده و ضامن، به صورت تضامنی خواهد بود. این به آن معناست که وکیل چک و سفته در صورت پیروزی در دعوا میتواند کل مبلغ چک را از هر کدام از این دو نفر که میتواند دریافت نماید.
گاهی اوقات ممکن است که فردی به جای دیگری چک صادر کند. به طور مثال دوست شما از شما میخواهد که برای خرید وسیلهای در وجه فروشنده چک صادر کنید. اما در هنگام سررسید موعد چک از واریز مبلغ چک به حساب شما خودداری میکند و چک شما برگشت میخورد.
با اقدام دارنده چک علیه شما باید به وکیل چک و سفته مراجعه کنید. وکیل به شما پیشنهاد خواهد کرد که از دادخواست جلب ثالث و احضار فردی که به جای او چک دادهاید، استفاده کنید. به هر ترتیب، قاضی پرونده و اظهارات طرفین را بررسی میکند. چنانچه فرد ثالث تعهد پرداخت چک را بپذیرد و یا در دادگاه، خوانده ثابت کند که پرداخت چک بر ذمه ثالث بوده، دادگاه میتواند وی را محکوم به پرداخت کند.
6 Comments
سلام خسته نباشید من به یکی از آشناها سال ۹۳ چک دادم. و به دلایلی نتونستم پاس کن. الان بعد از ۹ سال شخص شکایت کرده. الان باید همون مبلغو پرداخت کنم یا بیشترش رو؟ البته سال ۹۹همه ی چک هارو از طریق بانک باطل کردن
سلام و وقت بخیر. اگر چک باطل شده که نیازی به پرداختش نیست. طرف مقابل هم باید دادخواست مطالبه وجه بده. روی چک نمی تونه اقدام کنه.
مطالب کاملا شفاف و واضح هستند ممنون، میخواستم بدونم برای وصول چک برگشتی میبایست هزینه هایی را پرداخت ؟ چکی به مبلغ ۳۵ میلیون تومان از مشتری گرفتم وبرگشت خورده اگر من با شرایطی بدی که دارم قادر به پرداخت هزینه های تمبر ودادگاه و وکیل نیستم . چگونه میتوانم طلبم را وصول نمایم لطفأ راهنمایی کنید ممنون میشوم
سلام. اگر چک صیادی هستش، باید دادخواست صدور اجراییه بدین. اگر چک قدیمی هستش، دادخواست مطالبه وجه چک باید مطرح بشه.
سلام
ضمن تشکر از زحمات شما عزیز و مقاله جامع تون
سوالی داشتم که متاسفانه پاسخ آن در سایتها متناقض است.
آیا صدور اجرائیه مستقیم در دادگاه *عملا* صرفا در مورد چک صیادی است
یا اینکه برای چک های قدیمی دارای کد رهگیری هم *دادگاه* می تواند مستقیما اجرائیه صادر کند؟
سپاسگزارم
سلام و وقت بخیر. خواهش می کنم. چک های دارای کد ۱۶ رقمی هم صیادی قدیمی محسوب میشن که اگر در قراردادی ذکر نشده باشن و پرداخت وجه چک منوط به تحقق شرطی نشده باشه، مستقیما اجراییه صادر میشه براشون.