جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
پروندههای کیفری، مهمترین و شاید شایعترین دعاوی مطرح در مراجع قضایی باشند. اهمیت این نوع پرونده بیشتر به دلیل مجازاتی است که برای فرد مجرم درنظر گرفته میشود. این موضوع اهمیت استفاده از وکیل کیفری را بیش از پیش مشخص مینماید.
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که افراد درگیر در پروندههای کیفری انجام میدهند آن است که از وکیل خوب و یا بهترین وکیل در حوزه تخصصی پرونده خود استفاده نمیکنند. این گونه پروندهها به جهت حساسیت موضوع، معمولا طولانی و زمان بر هستند. حضور یک وکیل کیفری متخصص میتوانند هم در زمان و هزینه صرفه جویی نموده و هم پرونده را به نتیجه مطلوب برساند.
قبل از آن که تعریف درستی از وکیل کیفری داشته باشیم. بهتر است با مفهوم وکیل آشنا شویم. وکیل به فردى گفته میشود که به عنوان نماینده یا جانشین و یا قائممقام قانونی فرد دیگری چه حقیقی چه حقوقی به سبب عقد وکالت برای انجام کاری یا اقدامی در محاکم حضور پیدا میکند و مامور است برای انجام اقدامات موضوع عقد وکالت. وکیل در مقام دفاع از موکل است و همهی اقدامات را از طرف موکل و برای او انجام میدهد.
همهی وکلا برای گرفتن پروانهی وکالت یک آزمون مشترک میدهند و هریک از وکلا در همهی پروندههای حقوقی، کیفری، خانواده، ملکی، ثبتی و سایر پروندههای جاری و ساری میتوانند وکالت کنند و از این بابت بین وکلا ترتب و الویتی مطرح نیست.
وکیل کیفری شخصی است که عمدتا پروندههای کیفری و حوزه قانون مجازات اسلامی را میپذیرد. در واقع در این گونه پروندهها رزومه قابل قبول دارد. پروندههایی که در حوزهی قانون مجازات جرمانگاری شدهاند و برای آنها مجازات در نظر گرفته شده است پروندههای کیفری محسوب میشوند مثل جرم قتل، خیانت در امانت، کلاهبرداری، جعل سند، ضرب و جرح، توهین و قذف، سرقت، جعل و استفاده از سند مجعول، آدم ربایی، تهدید.
وکیل کیفری باید در حوزههای فوقالذکر مهارت و تخصص داشته باشد و در رزومهی کاری خود تجربهی حضور در این قبیل پروندهها را داشته باشد.
هریک از وکلا بر اساس تجربیات کاری و پروندههایی که در سالهای اشتغال میگیرند در یک حوزهی مشخص، تخصص و مهارت پیدا میکنند و به همین دلیل ترجیح میدهند در همان حوزهی تخصصیشان کار کنند.
به عنوان مثال وکیلی که در حوزهی کیفری کار میکند و به اصطلاح یک وکیل کیفری است و با تمام مراحل رسیدگی و تحقیقات مقدماتی در دادسرا و دادگاه آشنایی کامل دارد. آرای وحدت رویه را دنبال میکند و مواقع عفو عمومی و جهات تخفیف گوش به زنگ است در حالیکه یک وکیل خانواده لزوما توجه و دقتی نسبت به این مسائل ندارد چرا که در این حوزه فعالیتی ندارد.
ماده ۱۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری مقرر کرده است: متهم میتواند در مرحله تحقیقات مقدماتی، یک نفر وکیل دادگستری همراه خود داشته باشد. این حق باید پیش از شروع تحقیق توسط بازپرس به متهم ابلاغ و تفهیم شود.
وکیل کیفری متهم میتواند با کسب اطلاع از اتهام و دلایل آن مطالبی را که برای کشف حقیقت و دفاع از متهم یا اجرای قانون لازم بداند اظهار کند.
در جرایمی که مجازات آنها سلب حیات یا حبس ابد است چنانچه متهم اقدام به معرفی وکیل کیفری در مرحله تحقیقات مقدماتی ننماید، بازپرس برای وی وکیل تسخیری انتخا میکند.
نکتهی گزارهی بالا این است که وکیل تسخیری فقط مربوط به پروندههای کیفری میشود، آنهم فقط پروندههایی که موضوع آنها جرائم با مجازاتهای سنگین اعدام و حبس ابد مثل جرم قتل یا معوانت در قتل است. بنابرین برای جرمهای یه نسبت کوچکتر مثل توهین، قذف، ضرب و جرح و… به هیچ عنوان به داشتن وکیل تسخیری فکر نکنید.
پروندهها و جریانات کیفری از همان لحظات اولیه شروع رسیدگی چالشهای مختلفی دارند و هیجانات منفی را برای افراد ایجاد میکنند و در بسیاری از موارد، رسیدگی به این جرائم موجب صدور احکام سنگین و سخت برای مجرمین است. مجازاتهایی مثل شلاق یا حبس. به همین دلیل حضور یک وکیل کیفری متخصص خیلی میتواند موثر باشد که با یک دفاع خوب و سازنده سرنوشت فرد مجرم را تغییر دهد.
بنابرین حضور وکیل کیفری را جدی بگیرید و برای تنظیم وقت با وکلای حرفهای و متخصص کیفری تیم حقوقی ما با ما در ارتباط باشید.
مهمترین وظایف وکیل کیفری عبارتند از:
ماده ۳۸۶ قانون آیین دادذسی کیفری مقرر کرده است:
هر یک از طرفین میتواند حداکثر تا سه وکیل به دادگاه معرفی کند.
ماده ۳۸۶ نیز دربارهی حضور وکلا در جلسات رسیدگی مقرر کرده است، در صورتیکه هر یک از اصحاب دعوی وکلای متعدد داشته باشند حضور یکی از آنان برای تشکیل جلسه الزامی است. بنابراین، برای یک پرونده کیفری میتوانید حداکثر سه وکیل کیفری معرفی کنید.