جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
طلاق توافقی یکی از سادهترین و بی دردسرترین روش های طلاق است که به لحاظ هزینه و زمان بسیار مقرون به صرفه است. چند سالی که موضوع ثبت نام طلاق توافقی در سایتهای مختلف مطرح شده است. در واقع، از سال ۱۳۹۷، با اجباری شدن فرایند مشاوره قبل از طلاق، بحث گرفتن نوبت مشاوره طلاق و نیز حضور در جلسات مشاوره و در نهایت اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق بسیار داغ شده است. البته این موضوع بیشتر در مورد طلاق توافقی بروز و ظهور دارد. اما بسیاری از زوجینی که خواهان طلاق توافقی هستند، در مورد نحوه انجام مشاوره و نکات آن اطلاعات کمی دارند. در این نوشتار سعی میکنیم که همه مطالب را در مورد ثبت نام طلاق توافقی توضیح دهیم.
اولین مرحله برای انجام امور طلاق، ثبت نام طلاق توافقی در سامانه تصمیم است. این سایت که توسط سازمان بهزیستی کشور ایجاد شده، به زوجین این امکان را میدهد تا براساس استان و شهر محل سکونت خود بتوانند به یک مرکز غربالگری مراجعه کنند. در آنجا پس از مشاوره اولیه به یک روانشناس متخصص برای طی مراحل زوج درمانی مراجعه میکنند.
ثبت نام طلاق توافقی در سامانه تصمیم به منظور ایجاد یک پایگاه داده دقیق از آمار طلاق توافقی در کشور و نیز کاهش موارد طلاق است. به همین جهت این موضوع از آذر ماه سال ۱۳۹۷ به یک موضوع اجباری تبدیل شده است. زوجین باید برای گرفتن نوبت مشاوره طلاق، خودشان به سامانه تصمیم مراجعه کنند و اطلاعات هویتی خود را به صورت دقیق وارد سامانه نمایند.
براساس روال معمول در مشاوره ها، زوجین حداقل ۵ جلسه باید به روانشناس مراجعه نمایند تا وی بتواند تمامی ابعاد مشکلات میان آنها را بررسی کند و در مورد مجوز طلاق آنها بررسی کامل داشته باشد. چنانچه روانشناس نتواند زوجین را برای ادامه زندگی مشترک متقاعد نماید، به آنها نامه عدم انصراف از طلاق میدهد که پس از تایید مرکز غربالگیری برای آن کد رهگیری صادر میشود. این نامه در هنگام تنظیم دادخواست طلاق توافقی باید ضمیمه گردد.
پس از طی مراحل مشاوره بهزیستی، نوبت به ثبت نام طلاق توافقی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی میرسد. در واقع با ثبت دادخواست طلاق توافقی در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ثبت نام طلاق توافقی وارد مراحل قانونی رسیدگی میگردد.
به عبارت بهتر، پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی به صورت حقوقی، پرونده به دادگاه خانواده محل زندگی زوجین ارجاع میشود. پس از تعیین شعبه، برای پرونده طلاق، یک نوبت رسیدگی تعیین میشود. حضور هر دو زوجین و یا وکلای آنها برای طی مراحل رسیدگی به پرونده الزامی است. چنانچه یکی از زوجین حضور نیابد، برای پرونده قرار رد دعوی صادر میگردد و مشاوره طلاق توافقی انجام شده عملا بی نتیجه میماند. قاضی پرونده با بررسی مدارک از جمله نامه مشاوره بهزیستی، پرونده را به داوری ارجاع میدهد تا زوجین در مورد مسائل حقوقی ناشی از زوجیت مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت فرزند در صورت وجود، جهیزیه، هدایا و … با یکدیگر توافق داشته باشند.
پس از حصول و توافق و انشای رای داوری پرونده برای صدور رای عدم سازش به قاضی داده میشود. پس از صدور رای و قطعیت آن نیز، زوجین با مراجعه به دفتر ازدواج و طلاق، آن را اجرا مینمایند.
در تماسهای مکرری که با گروه وکلای آپادانا گرفته میشود، موکلین عزیز همیشه این دغدغه را دارند که آیا وکیل طلاق توافقی میتواند کارهای مربوط به مشاوره طلاق را انجم دهد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که وکیل طلاق توافقی همانند هر وکیل دیگری صرفا میتواند مراحل طلاق توافقی را در دادگاه و سایر مراجع قضایی پیگیری نماید. مبحث ثبت نام طلاق توافقی در سامانه تصمیم، موضوعی است که باید توسط خود زوجین انجام شود. چرا که خود زوجین میبایست به لحاظ روانشناختی معاینه شوند نه وکیل طلاق توافقی.
وکیل طلاق توافقی در گروه وکلای آپادانا میتواند راهکارهایی را برای عدم حضور در جلسات مشاوره و یا طلاق توافقی بدون مشاوره به شما ارائه نماید. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی تخصصی در زمینه ثبت نام طلاق توافقی با گروه وکلای آپادانا تماس بگیرید.
1 Comments
من طلاق تفاهمی میگیرم