جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
در این صفحه در مورد مدارک طلاق توافقی به تفصیل صحبت شده است. یکی از روشهای سریع و بدون دردسر جدایی، طلاق توافقی است. برای انجام این نوع طلاق زوجین ابتدا باید سر مسائل مختلف مربوط به زندگی مشترک مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت، جهیزیه و هدایا با یکدیگر توافق کنند. پس از این مرحله نوبت به ثبت دادخواست توسط زوجین یا وکیل طلاق توافقی میرسد.
برای ثبت دادخواست طلاق، همانند هر دعوی دیگری نیاز به مدارک میباشد. مدارک طلاق توافقی براساس نوع و شرایط توافقی که میان زوجین صورت گرفته متفاوت است. اما برخی از مدارک همواره ثابت است. در ادامه در مورد این مدارک توضیحات کاملی ارائه شده است.
چنانچه زوجین خود بخواهند برای طلاق توافقی اقدام نمایند، باید مدارک زیر را آماده کنند. مدارک طلاق توافقی در صورت ثبت دادخواست طلاق توسط خود زوجین عبارتند از:
چنانچه پرونده طلاق خود را به وکیل طلاق توافقی میسپارید، علاوه بر موارد فوق نیاز به قرارداد وکالت نیز میباشد. در حال حاضر، قرارداد وکالت به صورت الکترونیک تنظیم میگردد. در هنگام ثبت دادخواست نیز قرارداد الکترونیک وکالت نیز باید به عنوان یکی از مدارک طلاق توافقی ضمیمه دادخواست گردد.
همچنین میبایست سایر مدارک را به وکیل بسپارید تا وی بتواند در موقع ثبت دادخواست و نیز جلسه دادگاه و داوری از آنها استفاده نماید. همچنین معمولا وکلا قبل از ثبت دادخواست، توافقات زوجین را در قالب یک فرم آماده از آنها دریافت میکنند تا در جلسه داوری مشکلی وجود نداشته باشد.
یکی از روشهای طلاق توافقی، دادن وکالت طلاق یکی از زوجین به دیگری است. به طور معمول زوج برای امور طلاق به زوجه وکالت میدهد تا وی بتواند خود را براساس شروط مندرج در وکالتنامه مطلقه نماید. برای استفاده از این وکالت، فردی که وکالت را دریافت نموده باید از جانب طرف مقابل وکیل بگیرد.
به طور مثال اگر زوجه وکالت در طلاق گرفته باشد، باید از جانب زوج وکیل انتخاب نماید. در این شرایط سند وکالت باید در زمره مدارک طلاق توافقی ضمیمه دادخواست گردد. همچنین زوجه به عنوان نماینده قانونی زوج در دادخواست قرار میگیرد.
علاوه بر این چنانچه، زوج یا زوجه اقراری رسمی داده باشند که در مسیر طلاق موثر باشد، میبایست به دادگاه ارائه گردد. به طور مثال اقرارنامه ابراء مهریه یا دریافت مهریه و نیز اقرار نامه مربوط به اقساط مهریه و یا وکالت حضانت فرزندان میبایست ارائه گردد. در واقع شماره اسنادی که میان زوجین رد و بدل گردیده معمولا در رای طلاق وارد می گردد.
یکی از سوالاتی که معمولا در ذهن زوجینی که خواهان طلاق هستند، این است که آیا نامه مشاوره بهزیستی جزو مدارک طلاق توافقی هست یا خیر. بسیاری از این افراد معمولا به دنبال راهی هستند که مشاوره قبل از طلاق را حذف نمایند.
باید گفت در شرایطی که زوجین خواهان انجام طلاق توافقی بدون وکیل باشند، باید الزاما فرایند مشاوره را طی نمایند. در واقع انجام مشاوره برای زوجینی که بدون وکیل اقدام کردهاند، الزامی است. اما در شرایطی که وکیل طلاق توافقی اقدام به انجام پرونده نماید، راههایی وجود دارد که بتوان فرایند مشاوره را حذف نمود. بنابراین نامه مشاوره الزاما جزو مدارک طلاق توافقی نیست.
چنانچه از خارج از کشور به دنبال انجام طلاق توافقی هستید، مدارک طلاق توافقی کمی متفاوت است. اما عمده مدارک همان مدارکی است که در حالت عادی نیاز است. به طور کلی مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی و عقدنامه جزو لاینفک طرح دعوی طلاق توافقی است. اما مهمترین مساله در مورد ایرانیان خارج از کشور نحوه وکالت دادن این افراد به وکیل است.
اگر قبل از این که از کشور خارج شوید، اقدام به ثبت نام در سامانه ثنا نموده باشید، کار بسیار آسان و مشابه شرایط داخل کشور است. بنابراین، به راحتی با در اختیار قرار دادن کد وکالت به وکیل کار انجام میشود. اما اگر در سامانه ثنا ثبت نام نکرده باشید، باید از طریق دیگری یعنی سامانه میخک به وکیل وکالت دهید. بنابراین، وکالت نامه تنظیم شده در سامانه میخک که به تایید سفارت یا کنسولگری ایران در کشور محل اقامت شما، رسیده جزو مدارک طلاق توافقی خواهد بود.
البته اگر قبل از خروج از ایران و یا پس از آن به فردی مورد اعتماد وکالت مدنی برای انجام امور قضایی داده باشید، با استفاده از آن وکالت میتوان به یک وکیل طلاق، وکالت داد. البته باید حتما توجه داشتید که در قسمت حدود اختیارات باید حتما در مورد انجام امور مربوط به طلاق و تعیین تکلیف حقوق مالی ناشی از زوجیت صحبت شده باشد.
آزمایش بارداری نیز جزو مدارک طلاق توافقی است. البته باید توجه کرد که در زمان ثبت دادخواست نیازی به برگه آزمایش نیست. به طور کلی دو رویه برای انجام آزمایش وجود دارد:
به طور کلی معمولا اعتبار آزمایش بارداری ۱۰ روز تا دو هفته میباشد. بنابراین با توجه به زمان طول کشیدن پرونده که معمولا دو ماه است، اعتبار این آزمایش منقضی میشود. برخی از زوجین که سالهاست از یکدیگر جدا زندگی میکنند، تصور میکنند که انجام آزمایش بارداری نیاز نیست. در صورتی که تحت هر شرایطی این آزمایش باید انجام شود. علاوه بر این، تحت هر شرایطی عده پس از ثبت طلاق آغاز میشود. البته انجام آزمایش بارداری برای زنان بالای ۵۰ سال الزامی نیست.