جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از سوالاتی که همواره برای مردم پیش میآید، آن است که طلاق از چند نوع دارد و انواع طلاق در قانون مدنی ایران چگونه است؟ هر کدام از انواع طلاق دارای ویژگیها و شرایطی هستند که مجموعهای از الزامات حقوقی را برای زوجین و حتی نیز فرزندان ایجاد میکنند. بنابراین توصیه میشود که قبل از هرگونه اقدامی برای طلاق از طریق مشاوره حقوقی تلفنی و یا مراجعه حضوری به وکیل طلاق در مورد نحوه طلاق و گزینه مناسب برای خود مطمئن شوید.
طلاق بائن طلاقی است که در آن رابطه زوجیت از بین میرود و زوج حق رجوع ندارد و در واقع این حق از وی ساقط میگردد. براساس قانون، هر کدام از طلاقهای زیر در زمره طلاق بائن درنظر گرفته میشود:
اگر طلاق، قبل از نزدیکی اتفاق بیفتد (طلاق زوجه غیر مدخوله). در این جا واژه غیر مدخوله الزاما به معنای باکره نیست بلکه منظور از آن زوجه ای است که زوج پس از وقوع نکاح بدون نزدیکی با وی او را طلاق دهد گرچه در ازدواج قبلی خود مدخوله نیز بوده باشد. به عبارت دیگر در اثر ازدواج قبلی، بکارت خود را از دست داده باشد.
زنی که به دلیل شرایط سنی دچار عادت ماهانه زنانه نمیشود که به طور معمول، این سن پنجاه سالگی است.
طلاق خلع یکی از انواع طلاق بائن است. خلع به معنای کراهت زن از شوهر است. در واقع طلاق خلعی به واسطه کراهت زن از شوهر و عدم ادامه رابطه زناشویی از سمت زن رخ میدهد. براساس قانون مدنی ایران، زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر میدهد طلاق بگیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر یا کمتر از مهر باشد .
این کراهت ممکن است ناشی از کراهت زوجه از خلق و خوی زوج داشتن همسر دیگر توسط مرد و وجود نقص یا عیب در شوهر و یا عدم ایفاء زوج به بعضی از حقوق واجبه زن و مانند آن ها باشد.
در طلاق خلع شوهر حق ندارد در زمان عده رجوع کند مگر پس از رجوع زن به فِدیه (عوض).
طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زاید بر میزان مهر نباشد این طلاق با طلاق خلع از نظر ماهیت هیچ فرقی ندارد مگر آن که در طلاق مبارات کراهت از طرفین است ولی در خلع کراهت تنها از سوی زوجه است .
به عبارت دیگر در طلاق مبارات هم زوجه و هم زوج از یکدیگر کراهت دارند ولی در طلاق خلعی، تا زمانی زن رجوع به عوض (مثلا مهریه) نکرده باشد و چنانچه رجوع کند طلاق تبدیل به رجعی می شود.
چنانچه زنی یائسه یا صغیره غیرمدخوله پس از طلاق نیازی به نگهداری عده ندارد. یعنی پس از طلاق، میتواند بلافاصله با مرد دیگری ازدواج نماید. بنابراین، رجوع در این گونه طلاقها اساسا وجاهت قانونی ندارد و چنانچه طرفین تمایل به رجوع داشته باشند باید مجدد عقد نمایند. اما در طلاق هایی نظیر خلع و مبارات قبل از رجوع زوجه به عوض بائن محسوب میگردد. اگر چه در این شکل از طلاق عده باید نگه داشته شود و به همین دلیل زن نمیتواند بی درنگ با مرد دیگری ازدواج کند، اما وجود عده به این معنی نیست که مرد بتواند با اختیار و اراده خود در طول مدت عده به زن رجوع کند.
هر گاه طلاق پس از نزدیکی واقع شود و در زمان عده شوهر رجوع کند یا زن و مرد دوباره ازدواج کنند و این نکاح پیش از نزدیکی به وسیله طلاق منحل شود زن باید بعد از طلاق عده پیشین را تمام کند. بنابراین در طلاق بائن رابطه زوجیت میان زن و شوهر به کلی از بین میرود. در این شرایط، مرد بلافاصله میتواند با شخص دیگری ازدواج کند اما زن تا پایان یافتن مدت عده نمیتواند با فردی دیگر ازدواج نماید. مگر در شرایطی که غیر مدخوله یائسه یا صغیره باشد.
طلاق رجعی یکی از دو نوع کلی انواع طلاق به شمار میرود که در قانون مدنی کشورمان به آن اشاره شده است. در این نوع طلاق به مرد این اختیار داده شده است که در زمان عده رجوع نماید.
بر طبق شرع و قانون زنی که طلاق میگیرد تا مدت معینی که عده نام دارد، اجازه ازدواج مجدد را نخواهد داشت.