جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از مسائل و موضوعاتی که در مورد فسخ قرارداد وجود دارد، خیار تاخیر ثمن معامله است. این خیار زمانی قابل اعمال است که خریدار تحت شرایطی از پرداخت ثمن معامله خودداری کند. فسخ قرارداد به دلیل خیار تاخیر ثمن معامله یکی از دعاوی شایع در دادگاههای عمومی حقوقی است. البته فسخ قرارداد با این شرط به این سادگی و آسانی نیست و باید چند شرطی و ویژگی در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا این امر محقق شود. برای آگاهی از این شرایط و نحوه فسخ قرارداد با این روش، مقاله زیر را بخوانید.
قبل از آشنایی با خیار تاخیر ثمن معامله باید گفت که از یک منظر قراردادهای خرید و فروش که در علم حقوق به آنها عقد بیع گفته میشود، به دو دسته کلی زیر تقسیم میشوند:
موضوع خیار تاخیر ثمن معامله در ماده ۴۰۲ قانون مدنی بیان شده است. بر اساس این ماده، هر گاه مبیع عین خارجی و یا در حکم آن باشد و برای تحویل و تسلیم مبیع و نیز پرداخت ثمن، بین دو طرف قرارداد، تاریخی معین نشده باشد، چنانچه سه روز از تاریخ قرارداد بگذرد و نه فروشنده، مبیع را تسلیم خریدار کند و نه خریدار تمام مبلغ را به فروشنده بدهد، فروشنده حق فسخ معامله را دارد.
دو نکته اساسی در این ماده وجود دارد:
برای تحقق شرایط استفاده از خیار تاخیر ثمن معامله باید ویژگیهای زیر وجود داشته باشد:
مبحث فسخ قراداد و خیارات مربوط به آن جزو مباحث پیچیده حقوقی است. بنابراین، قبل از عقد هرگونه قرارداد بیع و یا طرح هر گونه دعوی در محاکم قضایی مشاوره حقوقی تخصصی دریافت نمایید.