جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از دعاوی و دادخواست هایی که در حوزه مالی و ملکی جزء شایعترین پروندهها میباشد، دعوی الزام به تنظیم سند رسمی است. در سالهای اخیر به دلیل نوسانات شدید قیمت زمین و ملک، فروشندگان به دلیل احساس ضرر در معامله، از اقدام به تنظیم و یا انتقال سند رسمی خودداری مینمایند. در برخی دیگر از موارد، سازندگان آپارتمانها به دلیل افزایش قیمت مصالح از انجام تعهدات خود برای تحویل ملک و تنظیم سند باز میمانند که در تمامی موارد عمدتا خریداران ضررهای بسیار سنگینی را متحمل میشوند.
در تمامی موارد فوق، طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی و یا الزام به انتقال سند رسمی بهترین راهکار برای احقاق حق خواهان یا همان خریدار است. در این بخش، به نحوه طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی و مزایای استفاده از وکیل ملکی در این دعوی اشاره شده است.
خواهان دعوی الزام به تنظیم سند رسمی باید به طریقی بتواند مالکیت خود را بر ملک یا زمین مورد دعوی اثبات کند. به طور معمول، قبل از تنظیم سند به دلیل فراهم نبودن جمیع شرایط نظیر آماده نبودن کل ثمن معامله توسط خریدار، استعلامات قانونی ملک و یا در موارد پیش فروش آماده نبودن خود ملک، ابتدا یک مبایعه نامه فروش در دفاتر املاک و یا دفاتر اسناد رسمی تنظیم میگردد که در آن ثمن معامله و شرایط پرداخت آن و نیز شرایط و زمان تحویل ملک مشخص میگردد. چنانچه فروشنده از انجام تعهدات خودداری کند براساس مبایعه نامه تنظیمی میتوان دعوی الزام به تنظیم سند رسمی را اقامه کرد.
براساس ماده ۲۲۰ قانون مدنی و مواد ۲۲، ۴۶ و ۴۷ قانون ثبت، فروشنده در صورت دریافت ثمن معامله، ملزم به تنظیم سند رسمی است. اما باید توجه داشت که برای طرح این دعوی، خواهان باید اثبات کند که فروشنده از تعهد خود سرباز زده، این امر براساس تاریخ تنظیم و یا انتقال سند مندرج در مبایعه نامه به همراه گواهی عدم حضور صاحب سند در تاریخ مذکور است که توسط سردفتر اسناد رسمی ارائه میگردد.
برای طرح دعوی الزام به انتقال سند رسمی مراحل زیر باید طی شود:
پس از قطعی شدن حکم، اجرای احکام محکوم علیه را ظرف مدت یک ماه ملزم به حضور در دفترخانه و انتقال سند رسمی مینماید. در صورت عدم حضور محکوم در دفترخانه، نماینده قانونی دادگاه با حضور در دفتر اسناد رسمی حکم را اجرا کرده و سند به نام خواهان تنظیم و یا منتقل میگردد.
دعاوی ملکی به خصوص الزام به تنظیم سند رسمی به دلیل ارائه مدارک زیاد از سوی طرفین، برتری سند نسبت به مبایعه نامه و …، ورود افراد ثالث نظیر بانک مرتهن، وراث، سایر خریداران و … جزو پیچیدهترین و طولانیترین دعاوی میباشند که بدون استفاده از مشاوره حقوقی تخصصی و تماس با وکیل ملکی مجرب پیروزی در آنها بسیار دشوار است. مزایای استفاده از خدمات گروه وکلای آپدانا در این دعاوی عبارتند از:
74 Comments
سلام خسته نباشید
ما یه آپارتمان پیش فروش خریده بودیم ، سند اصلی بنام سازنده بود و قرارداد پیش فروش با ما بست ، بعد از چند سال در سال ۹۶ ما اپارتمان رو داخل بنگاه قولنامه ای فروختیم به شخص دیگری ، و در اون قولنامه ده میلیون واسه سند گذاشتیم و مبلغ ۱۰۰ هزارتومان به ازای هر روز دیرکرد تا سال ۹۸ جهت زدن سند بنام خریدار جدید
نزد پیمانکار هم رفتیم و گفت باید من اجازه انتقال بدم و خلاصه خریدار و فروشنده و پیمانکار طی جلسه ای نوشتیم که خریدار جدید قایم مقام قانونی ما هست و دیگه هر انچه داخل قرارداد هست به عهده خریدار جدیده و امضا کردیم و بعدش داخل محضر هم وکالتی بهش انتقال دادیم .
الان سند اماده شده واسه کارای مقدماتی و باید دوازده میلیون بدیم ، خریدار جدید میگه شما بدید ، بهش میگیم تو دیگه قایم مقام شدی همه به عهده خودته ،قبول نمیکنه ، حتی بهش گفتیم اون ده میلیون که واسه سند گذاشتیم برای خودت نمیخوایم ، این به جای اون ، میگه نه اینو شما بدید سند اماده شد من ده تومن شما رو میدم ، خواستم بدونم اگر ما این پول رو ندیم ایا میتونه روی قولنامه بنگاه جریمه دیرکردی که گذاشتیم رو بگیره و اقدام کنه ، اخه اصلا تحویل سند با ما نبوده با پیمانکار اصلی است ، بنگاه دار داخل مبایعه نامش انداخت گردن ما
سلام و وقت بخیر. با توجه به شرایطی که فرمودین شما باید پرداخت کنید.
بادرود
احتراما حکم بنفع من علیه خواندگان ۲ نفر محکوم به تحویل زمین شدند درصورت تعذر وتلف قیمت عادله روز – درمرحله اجرای حکم کارشناس ارزیاب انتخاب بعلت تلف شدن وفروختن زمین – مبلغی تعیین شد – درساال ۹۱ بدون اطلاع ازحساب یکی از خواندگان پول برداشت شد ودریافت نمودم – خوانده دوم مبلغی داد ومبلغی ماند فرضا ۲۰۰ باید میداد ۱۵۰ تومان داد – خوانده ۱ تقاضای اعاده دادرسی دادوگفت که بی اطلاع بوده وتقاضای توقف عملیات نمود – و خوانده دیگر ۵۰ تومن بایت ۸۰ مترزمین نداده که توقف عملیات مقررشد بعداز چندین سال درسال ۹۸ تقاضای اعاده دادرسی دردیوانعالی رد شد – من تقاضای ادامه عمیلات اجرائی و وصول بقیه زمین ۸۰ متر را نمودم – کارشناس انزمان ۵۰ تومن تعیین کرده بود – حالا درسال ۱۴۰۱ ایا باید پول ۸۰ متر طبق حکم بنرخ روز دریافت کنم یا همان ۵۰ تومن کارشناسی شده سال ۹۱ را باخسارت تاخیر وتادیه دریافت نمایم – با توجه باینکه عمر نظرکارشناس ۶ ماه است
ممنون از پاسخ
سلام و وقت بخیر. به نظر میرسه با توجه به این که بخشی از مبلغ رو دریافت کردین، مابقی مبلغ با شاخص تورم بانک مرکزی محاسبه میشه.
سلام خسته نباشید بنده به عنوان فروشنده در دفتر اسناد رسمی حضور داشتم و عدم حضور رو گرفتم خریدار بعد از یکماه دادخواست الزام تنظیم سند رسمی با اظهارنامه ای که ۲۵ اسفند که بنده مسافرت بودم و نبودم رو ضمیمه کرده بنده مطالبه خسارت کردم در دادگاه ایا بنده میتونم خسارت های پیش بینی شده در مبایعه نامه رو مطالبه کنم ؟؟ لازم به ذکر است بخاطر تاخیر این شخص بنده مجبور شدم بنده ملک دیگری رو خریدار کردم ملکی رو که گرون خریده بودم رو سیصد میلیون ارزان تر بفروشم
سلام وقت بخیر. بله چنانچه گواهی عدم حضور داشته باشید، میتونید خسارت های عدم انجام تعهد ذکر شده در قرارداد رو بگیرید.
سلام وقت بخیر بنده آپارتمانی را حدوداْ ۴ سال پیش در یکی از شهرستانها به قیمت کلی ۵۰۰ میلیون تومان خریداری کرده ام که ۳۰۰ میلیون تومان آن را نقدا پرداخت کردم و ۲۰۰ میلیون تومان مابقی برای زمان تنظیم سند باقی مانده است. با توجه به اینکه آپارتمان نوساز بوده و هنوز هم که هنوزه بعد از ۴ سال مالک (فروشنده) نتوانسته است پایان کار را بگیرد اما بصورت کاملا آهسته پیگیر امورات اخذ پایان کار است. در حال حاضر آپارتمان در اختیار بنده است و در آن ساکن هستم. با توجه به اینکه در متن مبایعه نامه آمده است ۲۰۰ میلیون تومان الباقی در زمان تنظیم سند از طرف خریدار لازم است پرداخت گردد و نیز اینکه هر گونه کم یا زیاد بودن متراژ اولیه یادداشت شده در متن مبایعه نامه در زمان تنظیم سند به قیمت زمان خرید تسویه خواهد گردید از جنابعالی خواهشمندم بنده را در خصوص نحوه الزام به تنظیم سند ملک خریداری شده و نیز هر گونه مشکل احتمالی که ممکن است در پیش رو باشد و از طرف فروشنده متوجه بنده باشد راهنمایی بفرمایید.
سلام وقت بخیر. برای توضیحات کامل باید وقت مشاوره تلفنی دریافت کنید. اما به طور کلی شما نهایتا همون ۲۰۰ میلیون تومان رو پرداخت کنید و افزایش متراژ رو هم به نرخ زمان خرید. افزایش قیمت ملک در قرارداد شما تاثیری نداره. نهایتا اگر ایشون سند نزد، باید دادخواست الزام به تنظیم سند بدین.
سلام، اگر در قراردادی ضرر و زیان برای انتقال سند تعیین شده باشد و سند به دلیل اینکه دفترچه ای بود و ۴۰ روز زمان برد تا صادر شود و دقیقاً روز انتقال سند تک برگ صادر شد و مفاصاحساب دارایی حدود یکماه و نیم زمان برده باشد و مقصر فروشنده نباشد، آیا فروشنده ضرر و زیان باید پرداخت کند ؟
و اگر قرار باشد پرداخت کند آیا روزهای تعطیل هم محاسبه میشود ؟
سلام وقت بخیر. باید طبق تعهد قراردادی عمل بشه. از ابتدا باید زمان رو معقولانه درنظر بگیرید. بله میتونن خسارت بگیرند به شرط اخذ گواهی عدم حضور و روزای تعطیل هم محاسبه میشه.
سلام
اگر در قسمت ضرر و زیان روزانه مبلغ به توافق طرفین باشد نوشته شده باش و فروشنده نتونسته در زمان مقرر سند زمین را افراز نماید و انتقال سند نماید،آیا می توان بابت این موضوع از فروشنده ضرر و زیان گرفت ؟و آیا می شود سند به صورت مشایی از طریق شکایت ،انتقال پیدا کند؟
سلام. بله امکانش وجود داره.
با سلام :من وشریکم زمینی راکه کاربری آن مسکونی است درآبان ماه ۹۹ به غیر فروخته ایم طبق مبایعه نامه املاک درتیر ماه۱۴۰۰در دفتر خانه اسناد رسمی به خریدار انتقال قطعی نموده ایم اکنون بیش از ۹ ماه است که بنگاه معاملات ملکی به بهانه اینکه شما باید سند شش دانگ به خریدار بدهید ۳۰درصدثمن معامله را نزد خود نگه داشته،وچک ضمانت ازما گرفته واین درحالی است که خریدار در ملک مورد نظر پروانه ساخت گرفته ومشغول ساخت ساز است،وگرفتن سند شش دانگ طولانی ومستلزم گرفتن پایان کارساختمان است آیا این ادعای بنگاه املاک وفاقد وجاهت قانونی نیست؟لطفا راهنمایی فرمائید ماچگونه میتوانیم طلب و خسارتمان را بنگاه معاملاتی بگیریم با تشکر وسپاس.
سلام و وقت بخیر. باید مبایعه نامه مطالعه بشه به این شکل نمیشه پاسخ داد. اگر قبل از شروع ساخت و ساز سند داشته، میتونید سند عرصه رو انتقال بدین.
با سلام و وقت بخیر،
در مورد حکم به إلزام فک پلاک وسیله نقلیه که در حال حاضر دست شخص خوانده نیست و فروخته شده ،وضعیت به چه شکله؟ احتمال ممنوع الخروجی هست؟
سلام. باید تمامی ایادی معامله رو طرف دعوی قرار بدین.
باسلام ما سال ۹۶ یک واحد همکف از ساختمان دوطبقه به صورت نیمه ساز خریداری کردیم که فروشنده طی چند ماه کامل به ما تحویل ندادن الان بعد ۴سال هنوزانتقال سند صورت نگرفته و بعد پیگیری متوجه شدیم سند زمین فرم ج قرمزه و در مبایعه نامه هم تاریخی برای انتقال سند نوشته نشده
ما باید چکارکنیم؟
سلام اگر تاریخی برای انتقال سند قید نشده، پس ایفای تعهد آنی هستش. میتونید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بدید.
باسلام ما یک واحد آپارتمان رو بهمن ۹۸ خریدیم که هنوز سند نداشت و در قولنامه ثبت شد ۱۰ بهمن ۹۹ فروشنده در دفترخانه سند را تحویل و مبلغ ۸۰ میلیون مانده از وجه معامله را بگیرد و در صورت تاخیر روزی ۲۰۰۰۰۰ تومان خسارت در نظر گرفته شد
متاسفانه ما بدلیل عدم آگاهی با توجه به اینکه میدونستیم هنوز سند آماده نیست و با فروشنده صحبت کرده بودیم و گفته بود هنوز آماده نیست به دفترخانه نرفتیم و گواهی عدم حضور نگرفتیم
الان متوجه شدم اگر این گواهی نباشد خسارت دیرکرد هم به ما تعلق نمیگیرد
میشه راهنمایی بفرمایید با گذشت حدود ۸ ماه از تاریخ دفترخانه که هنوز هم فروشنده هیچ اقدامی برای تنظیم سند نکرده چه اقدامی باید انجام داد که حداقل خسارت دیرکرد شامل ما شود؟!؟!
سلام و وقت بخیر. بهتره هر چه سریعتر اظهارنامه مربوط به تنظیم سند رو برای فروشنده ارسال کنید تا حداقل از تاریخ اظهارنامه براتون خسارت فسخ درنظر گرفته بشه.
با سلام
آیا بعد از سند زدن میتوان نسبت به خسارت تاخیر و کم کاری ساختمان شکایت کرد یا نه
سلام . ما خانه ای نوساز را سال ۹۹ معامله کردیم سال ۱۴۰۰ اول تیر تنظیم سند در دفترخانه داشتیم که ما مبلغ چک باقیمانده را حاضر کرده و گواهی عدم حضور از دفترخانه گرفتیم . خسارت تعیین شده برای هرروز ۲۰۰ هزار تومان هست.با توجه به اینکه اقدام بعدی ما الزام به تنظیم سند هست. موارد قانونی این الزام را میخام بدونم
نکته
از زمان انجام معامله با توجه به پرداخت کامل هزینه بنگاه هنوز کد رهگیری برای ملک صادر نشده و بنگاه دار طلب وجه برای دادن کد میکند که میخام بدونم این نداشتن کد رهگیری ملک مشکل ساز هست ؟ و اینکه چه راه قانونی برای الزام بنگاه دار برای دادن کد رهگیری وجود داره؟
ممنون از راهنماییتون
سلام نیازی به کد رهگیری نیست. میتونید با همون مواردی که دارید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بدین.
با سلام
یک واحد آپارتمان را جند سال پیش از پیمانکار خریدم که مالک زمین هم بعنوان شاهد امضا کردن الان مالک فوت کرده و پس از کش و قوص فراوان با پیمانکار وراث سند تفکیکی واحد ها رو دریافت کردن حالا بنده برای الزام به تنظیم سند باید از وراث شکایت کنم یا هر دو طرف
سلام بهتره هم پیمانکار هم وراث رو طرف دعوی قرار بدید.
سلام وقتتون بخیر
ی زمین فروخته شده و دو طرف فوت شدن الان ورثه صاحب زمین حاضر به امضا نمیشن
این موضوع تحت چ عنوانی قابل شکایت هست؟
سلام باید وراث خریدار، به طرفیت وراث فروشنده دادخواست الزام به تنظیم رسمی بدن. در صورت تمایل میتونید حضورا تشریف بیارید.
سلام وقت بخیر ملکی که بنده مبایعه نامه ای خریدم ومبایعه نامه ای فروختم و در مبایعه نامه محل محضر و تاریخ تنظیم سند مشخص نکرده باشیم وخط کشیده باشیم ودرتوضیحات نوشته باشین ملک در حال حاضر فاقد سند وبه شکل قولنامه ای است آیا طرف میتواند بعد ۱۴ سال از خرید دعوی الزام به تنظیم سند و تفکیکی و … کندو آیا میتواند در پی فسخ وجبران خسارت باشد وآیا مبلغ قرار داد به روز باید داد یا همان ثمن داخل مبایعه ۱۴ سال قبل. باتشکر
سلام و وقت بخیر. با توجه به مورادی که داخل مبایعه نامه نوشتین امکان فسخ قرارداد و الزام به تنظیم سند رسمی و یا گرفتن خسارت وجود ندارد.
با سلام من یه ملک از وراث با برگه دست نویس خریدم از همشون هم امضا هم اثر انگشت دارم برای فروش رفتم مشاورین املاک گفت باید همشون بیان اینجا امضا کنن ایا راه دیگه ای هم هست؟
اگه هست میشه راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام و وقت بخیر. ببینید برگه شما دارای اعتبار هستش، اما برای تنظیم مبایعه نامه در دفتر املاک و فروش باید همگی حضور پیدا کنند. میتونید اگر خریدار قبول می کنه باز هم یک مبایعه نامه دست نویس بنویسید که البته توصیه نمیشه.
با سلام و خسته نباشید. پدر من سال ۹۲ باغی را به صورت قولنامه ای خریداری کردند (چون منطقه تحت تملک شهرداری است در آن محدوده همه ملک ها به صورت قولنامه ای هستند؛ ولی علاوه بر قولنامه نسق هم وجود دارد. این باغ از ابتدا ۵ دست عوض شده تا به دست پدرم رسیده و هرکدام از این افراد در دفترخانه نسق را با تفویض وکالت به نام زده اند که وکالت نامه های آنها هم موجود است) ، بعد از خرید باغ پدر من فوت کردند، تا حالا این باغ دست خودمون بود که تصمیم به فروش گرفتیم. بعد از نوشتن قولنامه و اینکه قرار روز دفترخانه هم مشخص شد ما متوجه شدیم که با وجود انحصار وراثت نمی توانیم وکالت را به خریدار بدهیم ، چون هم نفر اول در وکالت ها که نسق دارد فوت شده و هم پدر بنده. حال با توجه به محدودیت زمانی (حدود یک ماه) که وجود دارد چگونه می توان این مشکل را حل کرد؟
سلام و وقت بخیر. ببینید کار خاصی نمیشه انجام داد. اساسا مشکل اراضی و املاک وکالتی همین هستش و به همین دلیل ارزانتر هستند. تنها راه داشتن انحصار وراثت نفر به همراه وکالت کامل از وراث ایشون به همراه انحصار وراثت خودتون هستش
ممنون از راهنماییتون. فقط اگر همه وراث ایشون رو نتونیم جمع کنیم، راهی وجود داره که از طریق دادگاه اقدام کنیم تا آنها به دفترخانه خوانده شوند؟ مشابه روند الزام به سند (هر چند که سند نیست وکالته)
۱- در سال ۹۷ یک واحد منزل مسکونی واقع در کرج -مهرشهر خریداری نموده ام که سند خانه فوق آماده نبوده است و زمان مشخص شده در قرارداد برای سند برج ۱۲ سال ۹۸ تعیین شده بود
۲- در اسفند همان سال خانه را به شخص دیگری فروختم که متاسفانه با بی دقتی بنده و البته عدم دقت بنگاه زمان تنظیم سند برج ۵ سال ۹۸ تعیین شد( مبلغ جریمه بابت هر روز ۵۰۰ هزار تومان ثبت شد) و نامبرده در زمان مشخص شده عدم حضور را ثبت کرد.
۳- این فرد نیز خانه را سه ماه بعد فروخت و زمان سند فکر کنم برج ۸ همان سال تعیین گردید و مبلغ جریمه بابت سند روزانه ۱ میلیون تومان تعیین شد که شخص سوم در زمان مقرر عدم حضور را ثبت نمود
با توجه به اینکه در زمان مشخص شده برای سند برای اینجانب با توجه به شرایط خاص کرونا و مهمتر عدم استطاعت مالی در آن برهه موفق به ثبت عدم حضور نگردیده ام
در حال حاضر سند منزل فوق الاساره آماده شده است و از قرار معلوم نفر اخر به دنبال پیگیری ضرر و زیان خود میباشد
البته نفر دوم که طرف حساب اصلی من میباشد عنوان نموده است در صورتی که نفر آخر به دنبال این موضوع نباشد اون تیز این ضرر و زیان را نخواهد خواست
حالا سوال این است اگر در صورت عدم توافق با ایشان در جلسه ای که هفته آینده میباشد چه باید کرد ؟ چگونه میتوان طرف مقابل را تحت فشار گذاشت؟ یا بهترین شکل ممکن برای حل این مشکل چیست؟ کمترین ضرر ممکن در صورت پیگیری حقوقی نامبرده چگونه ممکن خواهد شد ؟
سلام و درود فراوان. ببینید در شرایط حاضر افرادی که عدم حضور رو ثبت کردند، مستحق دریافت خسارت دیرکرد و یا عدم انجام تعهد هستند و هر فرد نسبت به ید قبلی خود میتونه مطالبه خسارت داشته باشه. شما باید در همون روز تنظیم سند، عدم حضور رو ثبت می کردید و دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی میدادین. متاسفانه اشتباهات پی در پی شما از نگرفتن عدم حضور تا تاریخ اشتباه تنظیم سند در معامله بعدی کارتون رو خیلی سخت می کنه و تنها چاره کار، توافق هستش. برای مشاوره حقوقی بیشتر میتونید با گروه وکلای آپادانا تماس بگیرید.
سلام ملکی را از پدرم به صورت قولنامه عادی از پدرم خریداری کردم و در دادگاه پرونده حقوقی برای موضع فوق ارایه دادم احدی از وراث قولنامه ام را تایید کردن و چند نفر دیگر گفتن قولنامه ات جعلی و خودت نوشتی با حضور شاهدین و ارجاع به کارشناس خط وامضا دادگستری قولنامه ام تایید گردیید ان هم به دو نفر کارشناس د فواصل مختلف دادگاه بدوی رای به نفع من صادر کرد و تعدادی از خواندگان اعتراض کردن که پرونده به دادگاه تجدید نظر استان رفت انجا هم تایید گردید بعد از دادگاه تجدید نظر یکی از خوانده ها که قولنامه را تایید نموده بود اعتراض کرده و عنوان کرده که ۱ شواهد را قبول ندارم ۲ چرا در زمان قید حیات پدرم تنظیم سند انجام نداده و دیگر معامله که بصورت ثمن انجام شده نه پرینت بانکی و رسید بانکی به داگاه ارایه ندادهام حالا بعد از ۷سال دویدن میخواهم بدانم ایا حکم تغییر میکند و عاقبت این پرونده چگونه است ممنون اگر جوابم را بدهید سپاس فراوان
سلام و عرض ادب. با توجه به توصیفاتی که فرمودین و تایید خط توسط کارشناس و طی مراحل بدوی و تجدیدنظر به نفع شما، احتمال تغییر رای تقریبا وجود ندارد.
با درود در سال اول خرداد ۹۷ میبایست سند واحد اپارتمانی را بنام خریدار میکردم بدلیل کارشکنی خریدار در شهرداری استعلامها بموقع اماده نشد و خریدار عدم حضور از محضر گرفت .بهرحال در اول اذر ماه با گرفتن استعلامها و دادن اظهار نامه جهت حضور در محضر ایشان حاضر نشد و من عدم حضور گرفتم حال بعد از دوسال خریدار دادخواست الزام به تنظیم داده است . من هم ایران زندگی نمیکنم بخاطر کرونا هم نمیتوانم ایران بیایم.و در دادگاه خاضر شوم بنظر شما من در این مرحله چه باید بکنم ودادگاه چه تصمیمی میگیرد؟
سلام و وقت بخیر. شما باید وکیل بگیرید تا به دادگاه مراجعه کنه و مدارک مربوط به عدم حضور خریدار رو که گرفتین به دادگاه ارائه کنه در غیر این صورت علاوه بر الزام به تنظیم سند به پرداخت جریمه هم محکوم میشید و اگر مالی داشته باشید توقیف می کنند. ما وکلای خوبی در این زمینه داریم. برای مشاوره حقوقی میتونید تماس بگیرید.
با سلام؛
طبقه همکف یک ساختمان دو طبقه را خریداری کردم با پارگینک اختصاصی، زمان تنظیم مبایعه نامه ملک فاقد سند بود.
فروشنده پس از گذشت یک سال با وکالت که از مالک اولیه داشته است، اقدام به اخذ سند تفکیک شده به نام خود نموده است، و پارکینگ را در سند طبقه اول انتقال داده است.
و در حال حاضر سند انتقال داده شده به نام من فاقد پارکینگ می باشد.
متاسفانه همسایه محترم حتی اجازه پارک ماشین من در حیاط نیز نمی دهد و شکایت ممانعت از حق کرده است.
چکار کنم
ممنونم
سلام و عرض ادب، قبل از هر کاری باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی پارکینگ بدین تا پارکینگ به نام شما انتقال پیدا کنه تا شکایت مزاحمت از حق رسیدگی بشه.
با سلام و وقت بخیر
بنده ملکی را اردیبهشت سال ۹۸ خریداری کردم و در قولنامه قید شد که تا تاریخ ۳۰ شهریور ۹۸ سند تحویل میشود و روزانه ۱۰۰ هزار تومان بابت تخلف هر یک از طرفین گذاشته شد و در این بین از سال ۹۷ مالک وام مشارکتی از بانک مسکن دریافت کرده بود که سود مشارکت به عهده اینجانب بود ولی از تازیخ بعد از سند که بانک تقسیط رو انجام نداده بود و هر روز سود مشارکت اصافه میکرد چون سند حاصر نبود بنده بعد بعد از ده ماه با پرداخت کل سود مشارکت اقدام به تقسیط کردم
و در دی ماه ۹۹ سند حاصر شده و مالک حاصر نیست سهم خود را از سود مشارکت بعد از تاریخ سند از مانده حساب اندکی که برای سند بوده کم کند
با توجه به توصیحات فوق ایا بنده میتوانم احقاق حق کنم؟
سلام و درود فراوان. اگر این موضوع در قرارداد فی مابین قید شده باشه، میتونید دادخواست الزام به ایفای تعهد بدین.
باسلام واحترام بنده ملکی را که در رهن بانک بود با یک واحد آپارتمانم معاوضه نمودم و ۱۵۰ میلیون هم روش دادم مدعی بود کارهاش را برهی تسویه وام انجام داه در طول ۶ ماه فک رهن کرده و در تاریخ مقرر در مبایعه نامه سند را به اسم اینجانب منتقل می کند اما بعد از گذشت ۴۵ روز از تاریخ مقرر(۷ونیم ماه از تاریخ تنظیم قرارداد) نتواسته وام را تسویه کند و فک رهن و سند را انتقال دهد و برای عدم انجام تعهد به ازای هر روز تاخیر مبلغی بعنوان خسارت تاخیر اجرای تعهد نوشته شده و حالا متوجه شدم بدهیش به بانک زیاد است و به این زودی ها نمی تواند فک رهن کند. (در واقع در تاریخ مقرر برای تنظیم سند متوجه شدم دیگز قادر به این امر نیست)
آیا می توانم طبق بند متع انتقال بغیر بدلیل رهن بانک (که در تاریخ مقرر که وعده داده بود در حالی که کاشف به عمل آمد الان قادر به انجام آن نیست) تقاضای فسخ کنم و وجه المامله ام همان آپارتمانم را مطالبه کنم؟ و خسارت مقرر را نیز مطالبه کنم؟
درود بر شما. به لحاظ حقوقی شما باید ابتدا دادخواست الزام به ایفای تعهد و انتقال سند رسمی به همراه کلیه خسارات رو به دادگاه ارائه کنید. چنانچه ایشون نتونه به تعهدش عمل کنه اون موقع دو راه دارید: ۱. یا از جانب ایشون ایفای تعهد کنید و بدهی بانک رو پرداخت و سند بزنید و فک رهن کنید و همزمان خونه ای که به ایشون فروختید رو اگر همچنان به نام ایشون هستش بابت همین پولی که پرداخت کنید توقیف کنید. ۲. تقاضای فسخ قرارداد به همراه مطالبه خسارت داشته باشید. پیشنهاد می کنیم برای مشاوره حقوقی دقیق تر به گروه وکلای آپادانا مراجعه و کار رو به وکیل ملکی خوب بسپرید. معمولا افراد به دلیل ناآگاهی، خودشون بدون مشاوره حقوقی اقدام می کنند و هم زمان رو از دست میدن و هم حقشون ضایع میشه.
با سلام و عرض ادب و احترام
بنده و مآدرم ۳۰سال پیش یک باب منزل در شهرستان خریدیم که نقد رو پرداخت کردیم رسید گرفتیم به همان تاریخ بنام مادرم که کپی رسید رو داریم و بدهی بانکی یعنی دفترچه های اقساطی بنام من شد و سه ساله بود که من پرداخت کردم چون خونه کلنگی بود مادرم به تمام بچه هایش گفتش هر کس این خونه رو از نو بسازه بعد از ساخت بره خونه رو بزنه بنام خودش .بنده ساختم و خونه رو که بنام شخصی بود که فروشنده از آن خریداری کرده بود بنام من منتقل شد قول نامه هم بین مادرم و فروشنده قبلا تنظیم گردیده بود که گم شده.الان برادر بزرگترم رفته استشهاد تهیه کرده داده پنج نفر از خواهر و برادرام و فروشنده که سند بنامش نبوده امضا کردن که این ملک مال برادرم هست.رفته دادخواست اثبات مالکیت الزام به تنظیم سند و تنفیذ و خسارات دادرسی داده .از نظر شکلی تا به حال در دو شعبه رد شده.ولی شعبه آخری دستور رسیدگی داده یه جلسه تشکیل شده و برای جلسه بعد که دو هفته دیگه هست قرار استماع شهود خواهان رو صادر کرده .خواهان هم هیچ مدرکی قول نام ای رسیدی ندارد .آیا به استناد گواهی شهود میتواند سند رسمی من رو کاری بکند؟ فردیکه سند به نامش بود فوت شده.و بنده سال۷۸وکالت بلاعزل از اون خدا بیامرز داشتم که در زمان حیات ایشان بعد از نوسازی و اتمام اقساط در سال ۸۴سند رو بطور رسمی و قطعی بنام خودم انتقال دادم ممنونم که راهنمایی میفرمایید.
با سلام و درود فراوان با توجه به این که وکالت نامه دارید و سند رسمی به نام شما هستش صرف وجود شاهد نمیتونه مالکیت شما رو زیر سوال ببره.
سلام. من یه ملکی دارم که کلیه مبالغ خواسته شده را پرداخت و به صورت مکتوب رسید دارم ولی بخاطر خلافی سازنده و صاحب ملک سند رو به نامم نزدن و سال ۸۶ یه شکایتی را مطرح کردم و دادگاه مالک ملک ساخته شده و سازنده را الزام به سند کردند.متاسفانه به دلیل عدم وجود سند و عدم اطلاع این رای را اجرایی نکردم. حال در سال ۹۹ سند ها توسط مالک گرفته شده و خواهان دریافت پول بابت ارائه سند به من می باشد. پس از به جریان انداختن مجدد پروژه شکایت، نامه های شکایت به صورت غیابی به سازنده و مالک رفته اما دادسرا از من درخواست ارائه ضامن که حتما باید کارمند رسمی باشد یا جواز کسب معتبر داشته باشد را داره. علت درخواست ضامن از من که قانونا سند باید به نامم بخوره چیست؟ لطفا راهنمایی ام کنید.
سلام و ارادت فراوان. در کلیه پرونده هایی که رای به صورت غیابی صادر میشه، برای اجرای حکم ضامن میخوان و مختص پرونده شما نیست.
سلام و روز بخیر
بنده یک واحد نوساز در۹۸ خریدم که امسال موعد سندش بوده ولی موعددفترخانه سند اماده نبود من بقیه ثمن معامله را چک رمزدار گرفته و از دفترخانه عدم حضور گرفتم
بعد از شکایت کردم که طبق مبایعه نامه۲۰ درصد ثمن معامله به عنوان تخلف در تعهد و روزانه ۱۰۰ هزار تومن به عنوان تاخیر در تعهد قید شده و شکایت به الزام ب تنظیم سند انجام دادم ولی اطرافیان من را میترسانند که نمی توانم کتری از پیش ببرم و خسارت راهم نمی توانم بگیرم ایا این امکان وجود دارد؟
سلام و ارادت. با توجه به فرضیات سوال، میتونید خسارات ذکر شده رو مطالبه بفرمایید. پیشنهاد می کنم قرارداد مبایعه نامه رو به یک وکیل ملکی خوب نشان بدید. گروه وکلای آپادانا در خدمت شماست.
با سلام و عرض ادب
زمینی که دارای برگه تعاونی بود از شخصی بصورت وکالت بلاعزل خریدم . وباهمان صورت فروخته ام زمان فروش ولی واسطه فروشش بنگاهی بود که از من خریده و با قولنامه ای که من ندیدم به شخص دیگری فروخته ولی با امضا من . آیا زمین اگر مشکلی داشته باشد مشکل از من است یا از تعاونی
سلام بستگی به نوع مشکل داره اگر مشکل از زمین باشه به احتمال قوی تعاونی ضامن خواهد بود.
سلام بنده سال ۸۳زمینی خریدم که توافق شهرداری نداره و بصورت قولنامه خریداری کردم و در قولنامه هم تاریخی جهت وکالت زدن قید نشده است و حالا فروشنده که خود املاکی هست میگه زمین ها مشکل داره و نمیشه وکالت زد و میگه زمین رو به ما بفروش که مبلغ ناچیزی هم میشه
آیا ینده میتونم از فروشنده شکایت کنم و خسارتی بگیرم؟ممنون از راهنماییتون
سلام. بستگی به متن قولنامه داره باید متن خونده بشه و براساس اون خدمتتون مشاوره حقوقی داده بشه.
با عرض سلام وخسته نباشید.درسال۹۷ملکی را۳۰۰میلیون خریداری کردم مبلغ را طی ۳فقره چک ۱۰۰ تومانی بابت قولنامه تحویل و سندفی المجلس پرداخت کردم .فروشنده به دلیل اینکه خانه جدید خریده بود یک هفته بعد از وصول چک اول(۱۰۰تومان) از من درخواست نمود چک تخلیه و سند(که هر قطعه۱۰۰تومان) را پشت نویسی کنم و نقدا پرداخت کنم ، من هم جهت همکاری با ایشان چک سند رو (۱۰۰تومان)پشت نویسی کردم و ایشان برداشت کرد و به دلیل اینکه پول کم داشتم چک سوم (۱۰۰)تومان که همزمان با تخلیه بود رو ۷۰میلیون نوشتم و فروشنده برداشت نمود .درکل همزمان با عقد قرارداد۲۷۰میلیون از ۳۰۰میلیون ثمن معامله را پرداخت نمودم و پس از گذشت یکسال فروشنده نه خونه تحویل داد ونه سند زد من شکایت کردم مبنی بر اثبات وقوع عقدبیع و ابطال سند و صدورسند بعدازطرح شکایت ،من متوجه شدم که ۴روزقبل از تنظیم مبایعه نامه با من، خانم ایشان رفته برا یه مهریه سند را قفل کرده . فروشنده در دادگاه حاضر شد و گفت این معامله را صوری برای فرار از دین مهریه خانومش انجام داده و اصلا طبق ماده۱۹۰ قصد فروش خانه را نداشته و صرفا صوری بوده است. من مجبور شدم در ابتدا ۸۰ میلیون مهریه رو پرداخت کردم تا سند ملک آزاد بشود و سپس با نامه آزادی ملک، و رسید چکهایه پرداختی که فروشنده از بانک برداشته بود به جلسه دادگاه رفتم ودر نتیجه رای به نفع اینجانب صادر شد و از طریق اجرای احکام سند رابه نام خودم انتقال دادم . سپس تقاضای تحویل مبیع را از همان شعبه درخواست کردم که جلسه رسیدگی برا یه برج ۱۰ میباشد ، من چون پول نداشتم ،در درخواست تحویل مبیع تقاضایه مطالبه خسارتهایه دیرکرد و پرداختی مهریه و غیره را نزدم ؛حالا سوال من از شما بزرگواران اینجاست . این امکان وجود دارد که فروشنده در زمان جلسه دادگاه بیاد و اون(۳۰میلیون)باقیمانده از ثمن رو مطالبه کنه و مثلا بگه درمتن قرارداد۳۰ تومان طلب دارم اون رو بدهید تا تخلیه کنم و قاضی هم به حرف اون گوش کنه و مستندات پرداختی مهریه و دیرکرد هایه ما هم لحاظ نشه و خطاب به ما بگوید شما ۳۰ تومان رو بدید و بابت بقیه موارد باید جدا شکایت کنید . یا نه
سلام و وقت بخیر بله امکانش هست و به لحاظ حقوقی میتونه این کار رو انجام بده شما باید فیش واریز ۸۰ میلیون رو بابت آزادی ملک و ایفای تعهد از جانب ایشون در دادگاه ارائه بدید. ولی بهتره مطالبه خسارت رو جداگانه شکایت کنید و اعسار از هزینه دادرسی بدید تا پرونده به جریان بیفته و از اون طریق بتونید ۳۰ میلیون ایشون رو توقیف بفرمایید.
با سلام بنده دراسفند سال ۹۴ اپارتمانی خریداری و تحویل گرفتم و مقرر شد در تاریخ ۱ ابان ۹۵ سند زده بشود بنده در تاریخ مقرر در محضر حاضر و الباقی ثمن معامله طی یک فقره چک بین بانکی در وجه فروشنده به محضر بردم و گواهی عدم حضور و همینطور کپی برابر با اصل چک الباقی ثمن از محضر دریافت نمودم و پس از گذشت مدتی سال ۹۶ بابت مقداری اخسارت قید شده در مبایعه نامه که روزنامه ۵۰ هزارتومان است و چمعا به مبلغ ۲۰ میلیون تومان در شورای حل اختلاف شکایت نمودم اما متاسفانه وکیل بنده از اعلام زمان و شعبه جلسه به بنده خودداری نموده و پاسخگوی تماسها نبودن و فروشنده در دادگاه اعلام کرده بود که سند به نام من نیست و به نام شخص دیگریست و ایشان هم به عنوان شاهد پای قولنامه امضا کرده و ایشان باید سند بزند و چون سند زدن از دست من خارج است پس خسارت هم نباید پرداخت کنم و شورا به همین علت به نفع ایشان رای داده بوده و متاسفانه وکیل بنده درخواست تجدید نظر نداده و رای قطعی شده بود – حالا مجددا اینجانب برای خسارت بعد از تاریخ داد خواست قبلی شکایت و فروشنده در دادگاه رای قبلی و ارائه کرد و قاضی دادگاه اعلام نمود شکایت الان مربوط به تاریخ دیگری است و ارتباطی با تاریخ شکایت قبلی ندارد و مجدد رسیدگی میشود و نیز اعلام کردن امضا مالک ذیل قرارداد باعث عدم پرداخت فروشنده نیست و بند ۶ مبایع نامه مبنی بر پرداخت خسارت توسط فروشنده لازم الوفاست —– متاسفانه فروشنده درخواست تجدید نظر داده و اعلام کرده با توجه به رای شعبه قبلی شعبه جدید نباید مجدد رسیدگی میگرده و اعتبار امر مختومه دارد —- حال خواستم راهنمایی بفرمایید ایا این مطلبی که فروشنده گفته صحیح است و چه راهی برای دفاع دارد ؟
سلام و وقت بخیر. به نظر بنده رای قاضی دوم صحیحه و فروشنده ضامن پرداخت خسارته و احتمال قوی دادگاه تجدیدنظر هم به نفع شما رای میده. ثانیا الان دیگه نمیشه کاری کرد و باید منتظر رای دادگاه باشید.
سلام من در سال ۹۷ آپارتمان خریدم بعد از دو سال هنوز فروشنده سند نزده و کل پول و از من گرفته است.گفته است خانه ۷۵ متر هست ولی متر میکنم کارشناسم آوردم گفته ۷۲متره پارکینگشم ایراد داره اصلا پارکینگ نبود. من چه کار باید بکنم؟
سلام باید دادخواست الزام به تنظیم سند و مطالبه خسارت داده بشه اما فرآیند پیچیده ای داره بهتره وکیل بگیرید.
سلام وقت بخیر
بنده یک آپارتمان در تاریخ ۱۴ دی خریداری کرده و مبایعه نامه در مشاور املاک تنظیم کردیم و موعد تحویلش ۱۴ بهمن بود تمام مبلغ مورد معامله هم پرداخت کردم به جز ۵ میلیون برای دریافت تأییده خلافی و دارایی و… و انتقال وام مسکن که داره و بدهی های آب برق گاز و تلفن
حالا همسر فروشنده بهانه جویی کرده و با مزاحمت های زیاد و بی منطق درخواست فسخ معامله رو بعد از ۳ماه داره
برای سند زدن هم فرشنده که ملک بنامش هست بهانه نداشتن پول رو میکنه چون خونه بدهی خلافی اضافه بنا ساخت انباری داره و نتیجه کمیسیونش هم از شهرداری اومده
مدارک انتقال هم کاملا آماده ست فقط بهانه بی پولی رو میاره و میگه خونم رو پس بدید
بنده بعد ۳ماه باید چکار کنم و آیا میتونم برای دعوای تنظیم سند شکواییه بدم به دادگاه؟
سلام وقت بخیر
بله میشه دعوی الزام به تنظیم سند مطرح کرد و بهتره هر چه سریعتر اقدام بشه چون ممکنه مثلا همسرش ملک رو بابت مهریه توقیف بکنه پیشنهاد می کنم حتما وکیل بگیرین ما وکیل بسیار عالی داریم اگر تمایل دارید تشریف بیارید.
خوشحال میشیم در خدمتتون باشیم.
باسلام
خسته نباشید
ما و همسایه هامون از ۲ شریک در سال ۹۶ خونه خریدیم و قرار شد در موعد مقرر در مبایعه نامه در دفتر خانه حاضر و تنظیم سند کنند ولی این شرکا اقدام نکرده و حتی اقدامات کار را نظیر عوارض و مالیات و نظام مهندسی و پایان کار رو اخذ نکردند و بین ما فقط برای ما خسارت روزانه نوشتن و دو همسایه دیگر خیر چیزی نوشته نشده و برای هرکسی هم یک تاریخی برای تنظیم سند زدن
بنده میخواستم بدونم که ایا اگه همه ما باهم اقدام به شکایت کنیم میشه این ماجرا رو کلاه برداری ثابت کرد و از دادگاه حقوقی به دادگاه کیفری ارجاع داد؟
بنده شنیدم اگه تعداد شاکیا زیاد باشه میشه به دادگاه کیفری هم شکایت کرد
سلام و وقت بخیر امکان چنین شکایتی وجود نداره چون قرارداد وجود نداره و سوء نیت احراز نمیشه. بهترین کار این هستش که دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بدین
درود و سپاس بابت راهنمایی
حدود سه سال پیش ملکی را خریداری نمودیم به علت آماده نبودن سند به درخواست فروشنده متمم زدیم که در زمان متمم هم سند آماده نبود و از آنجا که آگاهی کافی نداشتم و بر اساس حسن نیت عدم حضور نگرفتم فروشنده هم دیگه اقدام به تمدید قرار داد نکرد و حاضر به سند زدن هم نشد.
چند ماه پیش احضاریه فرستادم و تاریخ اعلام کردم برای اینکه حاضر به سند زدن بشن ولی اعلام کرد سند آماده نیست و بعد از اماده شدن میزنه مجدد شکایت کردیم که در دادگاه عنوان کردند سند آماده است و به علت اماده نبودن پول ما سند نزدن ولی بیرون دادگاه به ما اعلام کردند سند نمیزدند و قصد اذیت کردن ما رو دارند.
با توجه به اینکه تاریخ آماده شدن سندها بعد از تاریخ سند زدن در قرارداد ما هم و در احضاریه خودشون اذعان داشتن که سندها مشکل دارد ایا امکان گرفتن خسارت برای ما وجود دارد؟
و اینکه چه طور میشه ایشون رو ملزم به زدن سند در اسرع زمان نمود.
مجدد سپاس گذارم.
با سلام و درود
دادگاه به شما مهلت میده مابقی پول رو واریز کنید و بعد فروشنده رو الزام به تنظیم سند رسمی میکنند.
اگر اقدام به سند زدن نکنند، نماینده دادگاه این کار را انجام خواهد داد. بهتره برای پیگیری از وکیل استفاده نمایید.
سلام، ملکی رو یک و سال و نیم پبش خریداری کردم که سندش حاضرنبود و گفتن تا شش ماهه دیگه حاضر میشه. از اونجایی که برای مبلغ باقیمانده معامله در بانک مسکن درخواست وام دادم و یه ساله که وامم حاضره ولی سند هنوز آماده نیست چون پول رو از وام میخوام تهیه کنم نتونستم گواهی عدم حضور بگیرم. الانم همش فروشنده داره امروز فردا میکنه. میتونم ازش شکایت کنم که الزام به سند بشه؟
با سلام
اگر داخل مبایعه نامه ذکر شده وام میگیرید میتونید دادخواست الزام به تنظیم سند بدید و تحت شرایطی میتونید خسارت تاخیر بگیرید. البته این کار باید توسط وکیل انجام بشه چون پیچیده و نیاز به بررسی دقیق داره.
با سلام و تشکر از سایت تخصصی جنابعالی
اینجانب یک واحد خانه در مورخ ۹۸/۱۱/۵ بصورت پیش فروش به مبلغ کل ۶۷۰ میلیون طی چندین فقره چک خریداری کردم که در مبایعه نامه قرار بر این شده در مورخ ۹۹/۱۰/۳۰ سند به نام اینجانب توسط فروشنده ثبت شود و از بابت تضمین تعهدات مبایعه نامه در صورت عدم تعهد فروشنده ، مبلغ چک تضمین ۸۰۰ میلیونی در وجه خریدار پرداخت نماید. سوال بنده اینجاست که در صورت افزایش زیاد قیمت بنا مثلا به یک میلیارد تومان و امتناع فروشنده از انتقال سند به نام اینجانب و پرداخت ۸۰۰ میلون تومان مابقی مابه التفاوت افزایش قیمت ملک چه خواهد شد. قبلا با تشکر از جوابتان
سلام و وقت بخیر
چون مبایعه نامه نوشته شده بیع قطعیه و فروشنده باید حتما در موعد مقرر با همان قیمت سند بزند. حتی اگر قیمت ده برابر بشه اگر سند نزنند میشه از دادگاه بابت الزام فروشنده به تنظیم سند حکم گرفت.
با سلام.بنده یک منزل قدیمی داشتم که طی یک فرایند مشارکت در ساخت نسبت به احداث ۵ واحد آپارتمان نمودم. در قرارداد مشارکت در ساخت ۳ عدد آپارتمانم سهم اینجانب و ۲ عدد سهم پیمانکار به عنوان شریک در ساخت بود.پس از اتمام آپارتمانها بنا به اینکه جهت تکمیل ساخت با مشکل مواحه شدیم پیمانکار آپارتمان خود را در اردیبهشت ۹۵ به قیمت ۲۰۰ میلیون فروخت و چون سند ملک به نام اینجانب بود در تنظیم مباینامه قرارداد به نام اینجانب با خریدار بسته شد و چکهای زمان فروش و تحویل وسند به نام اینجانب توسط خریدار نوشته شد.۱۵۰ میلیون در زمان قرار داد از خریدار اخذ شد و مقرر شد ۲۰ میلیون در زمان تحویل و ۳۰ میلیون در زمان سند از خریدار اخذ شود.زمان تحویل تیرماه ۹۵ و زمان سند اسفند ۹۵ انتخاب شد. به دلیل عدم انجام انشعابات آب و برق و گاز در موعد معلوم موفق به تحویل آپارتمان نشدیم و در اوایل شهریورماه به صورت ناقص آپارتمان را تحویل دادیم ولی خریدار اظهار نمود که به دلیل بد عهدی و عدم انجام تعهد هرچند در مباینامه کافه اسقاط خیارات ثبت شده است میخواهد قرار داد را فسخ و از اینجانب شکایت کند و این در حالی بود که بنده چکهای خرید را به نام پیمانکار پشت نویسی کرده بودم و ایشان پس از دریافت وجه چکها از ادامه کار سر باز زده بود.بنده به دلیل لینکه بایستی ۵۰ میلیون حق فسخ را میپرداختم و این مبلغ را نداشتم ودر ضمن مجموعه در رهن بانک بود و کسی حاضر به خرید نبود طی تعهدی به خریدار متقبل شدم که چک تحویل را پس از رفع نواقص از بنگاه تحویل بگیرم و خسارت دیر کرد را که در مبایعه نامه به ازای هر روز ۵۰۰۰۰ تومان را متقبل شوم و ایشان نیز پذیرفت. زمان سند در اسفند ماه نیز رسید و بنده به دلیل عدم آماده بودن سند و در رهن بودن ملک و همچنیین عدم دریافت پایان کار موفق به حضور در محضر نشدیم و گواهی عدم حضور اینجانب از محضر توسط خریدار اخذ شد و بلافاصله بعد از آن اظهار نامه جهت اینجانب ارسال شد که بنا به پیشنهاد پیمانکار (که خریدار هیچ کاری نمیتواند انجام دهد) بنده اعتنایی نکردم.بعد از سه سال سند آماده شد و خریدار مجددا جهت دریافت سند مراجعه کرد و بنده نیز به ایشان اظهار نمودم که سند را تحویل پیمانکار داده ام و از ایشان دریافت کند که پس از مشاجره خریدار به دلیل اینکه مبایعنامه و سند تفکیکی به نام اینجانب بود از بنده شکایت کرد و دادگاه به دلیل اینکه شماره پلاک ثبتی درخواستی از سمت خریدار در واقع همان پلاک ثبتی ملک تخریب شده بود خواهان معرفی پلاک ثبتی جدید شد و بنده را نیز به۶۰ میلیون پرداخت خسارت محکوم کرد.حال با این اوصاف چکار بایستی انجام دهم؟آیا بایستی آپارتمان را به نام خریدار بزنم؟ آیا باید جریمه را خود پرداخت کنم در حالی که چکهای خریدار توسط پیمانکار پاس شده و هیچ نامی از او در قرار داد نیست! آیا از پیمنکار میتوانم شکایت کنم؟عواقب پرداخت نکردن جریمه با اینکه دادگاه خواستار پلاک ثبتی جدید از خریدار شده است چیست؟ آیا به خسارت بنده افزوده میشود؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام و عرض ادب
متاسفانه خیلی دیر برای مشاوره حقوقی اقدام کردین و با عمل به توصیه نابجای پیمانکار مشکلات زیادی رو برای خودتون ایجاد کردید.
علی ای حال به الزام به تنطیم سند رسمی محکوم هستید و باید به نام خریدار سند بزنید و خسارت رو هم پرداخت کنید. اما با توجه به این که واحد از ابتدا طبق تقسیم نامه متعلق به پیمانکار بوده میتونید ۶۰ میلیون خسارت رو از پیمانکار طلب کنید. همچنین اگر قراردادی با پیمانکار دارید شاید بشه طبق اون قرارداد، خسارات قانونی دیگری رو از پیمانکار گرفت.