جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از دعاوی بسیار مهم به خصوص در پروندههای مالی و ملکی دعوی جلب ثالث است. اگر طرفین دعوی به منظور روشن شدن جهاتی از پرونده و یا دفاع از حقوق خود، حضور شخصی دیگری را در مرجع قضایی لازم بدانند، میتوانند از دادخواست جلب شخص ثالث استقاده کنند. اما این دعوی دارای شرایط و ویژگیهای خاصی است که باید در هنگام طرح، به آنها توجه شود.
بنابراین، هنگامی که حداقل یکی از طرفین دعوی ادعا دارد که شخصی دیگری غیر از طرف مقابل باید در دعوی حضور داشته باشد، باید این دعوی را به طرفیت شخص ثالث مطرح کند. برای اطلاع از نکات حقوقی این دعوی و نیز شرایط و انواع جلب ثالث این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
جلب ثالث به لحاظ حقوقی، یکی از دعاوی طاری محسوب میشود. دعوی طاری، دعوایی که است در کنار دعوی اصلی به منظور روشن شدن ابعاد پرونده، طرح میگردد. در معنای حقوقی، جلب ثالث، وارد نمودن و یا وادار کردن شخصی سوم به جریان رسیدگی و تبدیل آن به یکی از اصحاب دعوی میباشد. به فردی که این دعوی را مطرح میکند، جالب و شخصی که طرف دعوی جلب شخص ثالث است، مجلوب ثالث گفته میشود.
این دعوی ممکن است به دلایل ذیل مطرح شود:
برای بررسی نحوه طرح دعوی جلب ثالث باید به قانون آیین دادرسی مدنی مراجعه نمود. مطابق با ماده ۱۳۵ این قانون، هر یک از طرفین دعوی که به دنبال طرح دعوی جلب ثالث است، باید تا پایان جلسه اول دادرسی خواه جلسه بدوی باشد و یا تجدید نظر، طی یک لایحه دفاعیه، جهات دلایل خود برای طرح این دعوی را به دادگاه تقدیم نماید. سپس ظرف مدت حداکثر سه روز از تاریخ اولین جلسه، دادخواست جلب شخص ثالث را ثبت نماید.
بنابراین، ثبت دادخواست، به منظور بررسی این دعوی لازم و ضروری است و به صرف یک لایحه، دعوی جلب شخص ثالث بررسی نمیشود.
برای اقامه این دعوی، باید شرایط زیر حتما وجود داشته باشد:
شروط فوق مربوط به زمان طرح دعوی میباشد. حال اگر قرار باشد، جلب ثالث ترتیب اثر داده شود و یا منتج به صدور حکم به نفع خواهان گردد میبایست، شرایط مندرج در ماده ۱۷ قانون آیین دادرسی در آن رعایت شده باشد:
همانطور که گفته شد، طرح دعوی جلب ثالث در مرحله تجدیدنظر نیز ممکن است.در برخی موارد ممکن است که وکیل تشخیص دهد که در مرحله بدوی، امکان وارد کردن فرد ثالث به دعوی ممکن بوده که متاسفانه این اتفاق رخ نداده است. بنابراین، این کار را درمرحله تجدیدنظر انجام می دهد. اما باید توجه داشت که ممکن است، در مرحله تجدیدنظر جلسه رسیدگی تشکیل نشود. بنابراین توصیه میگردد که حتما همراه با دادخواست تجدیدنظر، دادخواست جلب ثالث نیز ثبت شود. شاید یکی از مهمترین دلایل پذیرش نقص در پرونده در مرحله تجدیدنظر، همین دعوی وارد نمودن شخص ثالث باشد.
گروه وکلای آپادانا وکلای مجربی در زمینه دعاوی مربوط به شخص ثالث به شما معرفی خواهد بود. دعاوی مربوط به شخص ثالث اعم از ورود یا جلب، نیازمند اطلاعات حقوقی بسیار بالا و تخصص است. بنابراین، قبل از هراقدامی بهتر است با وکیل با تجربه در این زمینه مشورت نمایید. برای مشاوره حقوقی در این زمینه با گروه وکلای آپادانا تماس بگیرید.
2 Comments
با سلام و عرض ادب
صاحبخانه من برای من اظهارنامه فرستاده است و در آن افترا کشیدن مواد و جمع آوری ضایعات کرده است میخواستم بدانم میتوانم ععاده حیثیت کنم و احتیاج به شاهد برای این تهمت دارم یا نه بی نهایت سپاسگزارم میشم منو راهنمایی کنید با تشکر
سلام و وقت بخیر. میتونید براساس اظهارنامه شکایت کنید.