جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
پس از فوت هر فردی، برای تعیین ورثه وی و نیز تعیین اموالی که به هر کدام از آنها میرسد، باید مجموعهای از عملیاتهای حقوقی انجام گیرد. در برخی موارد، به دلیل اختلافات خانوادگی بین ورثه مرحوم مشکلات حقوقی به خصوص در بحث تقسیم ترکه به وجود میآید که در این موارد حضور وکیل انحصار وراثت و یا وکیل تقسیم ترکه، علاوه بر سریعتر کردن فرآیند دادرسی میتواند از بروز اختلافات خانوادگی جلوگیری نماید. در این صفحه، در مورد تقسیم ترکه و مدارک و شرایط لازم برای این دعوی توضیح داده شده است.
ترکه در اصطلاح حقوقی به معنای داراییهای اثبات شده فرد متوفی شامل طلبها، اموال شامل عین و منافع متوفی میباشد. ترکه هر آن چیزی است که از فرد میت به جای مانده است. بنابراین، مبنای پرداخت بدهی ها و دیون فرد متوفی میباشد. در واقع، ابتدا باید بدهیهای فرد متوفی پرداخت شده و پس از آن باقی دارایی وی براساس قانون ارث بین ورثه تقسیم میگردد.
برای انجام تقسیم ترکه باید روال زیر طی شود:
در اولین مرحله، باید وصی متوفی یا هر کدام از ورثه، باید با حضور در دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست انحصار وراثت را ثبت نمایند. در این شرایط، پرونده به شورای حل اختلاف محل سکونت متوفی ارجاع میگردد. پس از بررسی پرونده، گواهی حصر وراثت صادر میگردد که به معنای مشخص شدن تمامی ورثه متوفی و سهم آنها از ماترک متوفی میباشد.
پس از تصفیه ترکه، باید کلیه اموال باقی مانده از متوفی مشخص گردیده و تکلیف هر کدام از آنها به خصوص اموالی که احتمال ضایع شدن، تلف شدن و خراب شدن آنها وجود دارد، مشخص گردد. این کار یعنی مشخص کردن ما ترک متوفی، تحریر ترکه نامیده میشود. تحریر ترکه در شورای حل اختلاف انجام میشود.
پس از انجام تحریر ترکه، چنانچه تعداد وراث بیش از یک نفر باشد و به عبارت دیگر اموال متوفی مشاع محسوب میشود، هر یک از وراث میتوانند از دادگاه درخواست نمایند که تا پایان فرایند تقسیم ترکه، اموال باقی مانده از متوفی در امنیت کامل قرار گیرند که این کار از طریق مهر و موم ترکه انجام میشود. در این شرایط، ممکن است برخی از اموال متوفی تا پایان فرایند دادرسی توقیف یا پلمپ گردد.
به معنای پرداخت تمامی دیون متوفی میباشد. در این شرایط هر یک از وراث یا وصی متوفی میتواند از دادگاه تقاضای تصفیه ترکه نماید. در این شرایط، دادگاه با تعیین مدیر تصفیه عملیات پرداخت بدهیهای متوفی را تحت نظارت خود انجام میدهد.
پس از پرداخت کلیه دیون متوفی، اموال متوفی بین ورثه براساس گواهی حصر وراثت تقسیم میگردد.
چنانچه شخص یا اشخاصی از وراث صغیر یا محجور باشد، باید دادخواست انحصار وراثت یا تقسیم ترکه توسط قیم مطرح گردد و یا چنانچه فرد صغیر، خوانده دعوی باید قیم وی باشد.
چنانچه بین وراث و ذینفعان توافقی در مورد چگونگی تقسیم ترکه حاصل نگردد، دادگاه از طرق زیر آنان را مجبور به تقسیم ترکه خواهد نمود:
تقسیم ترکه یکی از دعاوی پر پیچ و خم است که توصیه میشود برای انجام صحیح آن حتما از وکیل استفاده شود. مزایای استفاده از وکیل عبارتند از:
برای انتخاب وکیل تقسیم ترکه باید به این نکته توجه داشته باشید که وکیل مربوطه باید حتما سابقه انجام چنین پروندهای را داشته باشد تا بتواند با سرعت و دقت از عهده کار برآید. گروه وکلای آپادانا با تجربه چندین ساله در دعاوی ملکی و انحصار وراثت و نیز تقسیم ترکه بهترین وکیل را در این مورد به شما معرفی میکند. حق الوکاله تقسیم ترکه تابع عواملی، میزان ترکه، تعداد وراث، میزان بدهیها، کیفیت وکیل و … است. گروه وکلای آپادانا در این گونه موارد، به صورت توافقی درصدی از میزان ارزش ترکه را تعیین مینماید. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی در این زمینه با ما تماس بگیرید.