جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از مسائلی که معمولا پس از طلاق میان زوجین دارای فرزند به وجود میآید، موضوع حقوق و تکالیف فرزند است که شرعا و قانونا بر گردن آن ها نهاده شده است. هر فرزندی به واسطه رابطه خونی و نسبی خود با پدر و مادر هم مستحق پرداخت نفقه است و هم در صورت فوت پدر یا مادر یا هر دو از آنها ارث میبرد. نفقه فرزند یکی از حقوق غیرقابل حذف وی بوده و هیچ پدری نمیتواند از بار این مسئولیت شانه خالی کند.
در بسیاری از تماسهایی که در مورد نفقه فرزند با گروه حقوقی آپادانا انجام میشود، این نکته قابل تامل است که پدر به دلیل اختلافات خود با مادر، از پرداخت نفقه مربوط به فرزند خود سرباز میزند. بنابراین قربانی اصلی ماجرا فرزندان هستند که از حقوق خود محروم شدهاند.
در مورد پرداخت نفقه، همیشه سوالات متعددی وجود دارد. بسیاری از مادران، این دغدغه را دارند که نفقه فرزند شامل مواردی است؟ هزینه تحصیل فرزند به خصوص در مدارس غیرانتفاعی به عهده کیست؟ آیا نفقه تعیین شده توسط دادگاه شامل همه موارد است یا فقط مربوط به خوراک و پوشاک است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات مقاله زیر را بخوانید.
همانند زن، نفقه فرزند در قانون مدنی ذکر شده است. در ماده ۱۲۰۴، نفقه فرزند و به طور کلی اقارب شامل مسکن، لباس، غذا و اثاث البیت درنظر گرفته شده است. حداقل نفقه در موارد یاد شده به اندازهای است که رفع حاجت انجام شود. همچنین میزان توانایی مالی فردی که نفقه پرداخت میکند، مهم است.
البته موارد ذکر شده در قانون، صرفا جهت مثال و تعیین حدود و مرزهای نفقه است. اما شامل موارد دیگر نیز میشود. به طور مثال هزینه تحصیل فرزندان تا مقطع دیپلم که طبق قوانین کشور اجباری است و جزو نفقه محسوب میشود.
همچنین هزینههای دیگری مانند هزینه دارو و درمان و هزینههایی که عرفا یک فرد تحت تکفل دارد، در زمره نفقه قرارداد میگیرد.
براساس ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی، نفقه فرزند به عهده پدر است. در صورت فوت و یا عدم توانایی پرداخت، جد پدری نیز وظیفه پرداخت نفقه را دارند. چنانچه وی نیز از عهده پرداخت نفقه برنیاید، مادر طفل و پس از آن اجداد مادری و پدر میبایست نفقه را به عهده بگیرند.
فرزندان ذکور (پسر) تا سن ۱۸ سالگی مستحق دریافت نفقه هستند. اما دختران تا زمان ازدواج میتوانند مطالبه نفقه داشته باشند. همچنین در صورت طلاق یا فوت همسر نیز و تا زمان ازدواج بعدی، افرادی که در بالا گفته شد، وظیفه پرداخت نفقه را ندارند.
برای تنظیم دادخواست نفقه فرزند بسته به سن فرزند، شرایط متفاوتی وجود دارد:
همانند هر پرونده دیگری، دعوی نفقه فرزند از جمله دعاوی مهم و پیچیدهای است که مستقیما در سرنوشت فرزندان موثر است. قطعا حضور وکیل نفقه در پرونده موجب میشود که شرایط فرزند با دقت بیشتری بررسی گردد و میزان نفقه عادلانهتر تعیین شود.
علاوه بر این، حضور وکیل در پرونده باعث کاهش اتلاف وقت و دغدغه و استرس ناشی از پرونده میشود. بسیاری از پروندهها به دلیل نبود وکیل و پنهان بودن زوایای پرونده به نتیجه دلخواه نمیرسند.
گروه حقوقی آپادانا با بیش از ۵ سال سابقه در زمینه دعاوی خانواده، در زمینه دعوی نفقه فرزند وکلای بسیار خوب و متخصصی را به شما معرفی مینماید. به خاطر داشته باشید که وکیل خانواده متخصص میتواند شما را به حقوقتان نزدیک تر نماید.