جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از مواردی که در فرایند جدایی زوجین در حال حاضر شایع است، بحث ترک منزل به خصوص از سوی زوجه است. در واقع، خانمها برای تحت فشار قرار دادن همسر خود و نیز فرار از شرایطی که در آن قرار دارند، از منزل مشترک خارج میشوند. غافل از آن که همین موضوع میتواند در برخی موارد، زمان جدایی را بسیار طولانی کند. به همین جهت است که مشاوره در خصوص طلاق زن ناشزه یکی از سوالات پرتکرار در تماسهای تلفنی گروه حقوقی آپادانا میباشد.
اطلاع از چگونگی نشوز زن و نیز حقوق سلب شده از وی و نحوه طلاق در صورت ناشزه شدن، مواردی است که در این صفحه به آن پرداخته شده است. علاوه بر این، به دوستان توصیه میگردد جهت بهرهگیری از مشاوره وکیل طلاق در این زمینه با گروه حقوقی آپادانا تماس بگیرید.
طلاق زن ناشزه به طور مستقیم به موضوع تمکین مرتبط است. در واقع هنگامی که یک زن از انجام وظایف همسری و زناشویی خود در قبال شوهر، خودداری مینماید، ناشزه محسوب میگردد. در این باره ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی بیان میکند، چنانچه زن بدون وجود مانع شرعی به وظایف زوجیت خود عمل ننماید، مستحق دریافت نفقه نخواهد بود. همچنین در ماده ۱۱۰۲ به صراحت اعلام شده که همین که نکاح بین زن و مرد واقع گردد، زوجین مکلف به انجام وظایف در قبال یکدیگر خواهند بود. اما سوال اینجاست که چه موارد موجب نشوز میگردد. موارد ذیل از جمله دلایل نشوز زن محسوب میشوند:
باید توجه داشت که تشخیص هر کدام از موارد فوق به عهده دادگاه صالح میباشد. چنانچه هر کدام از موارد ذیل اثبات و منتج به صدور حکم نشوز زن گردد، طلاق زن ناشزه با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.
برای آن که مرد بتواند نشوز زن را اثبات نماید، باید ابتدا با ارائه اظهارنامه قانونی، ضمن یادآوری وظایف زوجیت، زوجه را به تمکین دعوت نماید. در صورت عدم اجابت زوجه، مرد باید:
همانطور که گفته شد، طلاق زن ناشزه یکی از سخت ترین انواع طلاق است. چرا که زن ناشزه از بسیاری از حقوق محروم خواهد بود. علاوه بر این، جریان دادرسی در این شرایط به نفع مرد است. اما با این وجود، برای طلاق زن ناشزه نیز راههایی وجود دارد که عبارتند از:
وکالت در طلاق: چنانچه زن ناشزه، دارای وکالت در طلاق از همسر خود باشد، میتواند با انتخاب وکیل طلاق توافقی از جانب همسر خود بدون نیاز به حضور همسر از دادگاه تقاضای طلاق نماید. در واقع هنگامی که مرد به همسر خود وکالت در طلاق بدهد، عملا بحث الزام به تمکین بی نتیجه است.
چنانچه مرد ازدواج مجدد نماید، زن ناشزه میتواند براساس عدم برقراری عدالت میان زوجین و نیز عسر و حرج تقاضای طلاق نماید. هرچند که مراجع قضایی در مورد صدور رای در این زمینه گاها سلیقهای عمل میکنند. البته بخشش حقوق مالی به خصوص مهریه در صدور حکم طلاق بسیار موثر است.
موارد دیگری نظیر ضرب و شتم و سوء رفتار زوج و نیز اجرا گذاشتن مهریه و … میتواند در اجبار زوج به طلاق موثر باشد.
2 Comments
مقالتون عالی بود سایت دادخواست ها همیشه جزو بهترین ها بوده
ممنون از لطف و بزرگواری شما