جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
گروه حقوقی آپادانا با ۶ سال تجربه تخصصی در زمینه دعاوی خانواده، اماده ارائه خدمات طلاق توافقی غیر حضوری می باشد. در صورتی که به هر دلیلی امکان مراجعه حضوری به دفتر را ندارید، همکاران ما در کوتاه ترین زمان ممکن در خدمت شما خواهند بود.
طلاق توافقی آسانترین راه برای جدایی زوجینی است که به انتهای زندگی مشترک خود رسیدهاند. بسیاری از موکلین عزیز در تماس با گروه حقوقی آپادانا خواهان انجام طلاق توافقی غیر حضوری هستند. در واقع، به دلیل داشتن مشغلههای فراوان و از همه مهمتر عدم قرارگیری در محیط دادگاه و نیز روبرو نشدن با طرف مقابل خود میخواهند که این امر به یک وکیل طلاق توافقی مجرب واگذار کنند.
در کل، انجام طلاق توافقی غیرحضوری نیازمند استفاده از وکیل طلاق توافقی است. علاوه بر این، زوجین میبایست یک سری اقدامات اولیه را قبل از طرح دعوی طلاق انجام دهند که دیگر نیازی به حضور آن در مراحل دادگاه وجود نداشته باشد. در ادامه این موارد را بررسی مینماییم.
به طور کلی انجام طلاق توافقی غیر حضوری کاملا امکان پذیر است. به شرط آن که زوجین مراحل زیر را برای انجام آن طی نموده باشند.
در صورتی که زوجین بخواهند مراحل طلاق توافقی را خودشان انجام دهند، باید ابتدا در کلاسهای مشاوره بهزیستی شرکت کنند. این امر معمولا حدود ۲ ماه طول میکشد. به همین جهت اگر تمایل دارید که در این فرایند حضور نداشته باید گزینه طلاق توافقی غیر حضوری را انتخاب نمایید.
در واقع، وکیل میتواند این فرایند مشاوره برای شما حذف نماید و به طور کلی کلیه مراحل طلاق به صورت کاملا غیرحضوری انجام شود.
یکی از مواردی که برای اکثر موکلین مهم است، هزینه طلاق غیرحضوری است. طبیعتا در شرایطی که به دنبال طلاق توافقی غیرحضوری هستید، هزینه با شرایط حضوری متفاوت است. در برخی از موارد هزینه برخی از آیتمها کمتر از شرایط حضوری و در برخی از موضوعات هزینه کمتر از حالت حضوری خواهد بود.
به طور مثال در طلاق توافقی غیر حضوری هزینه رفت و آمد کمتر است. اما هزینه ارسال اصول مدارک برای وکیل طلاق توافقی اضافه میشود. همچنین اگر به دنبال اجرای صیغه طلاق به صورت غیرحضوری هستید، باید به وکیل یا هر شخص دیگر وکالت مدنی بدهید. در این شرایط باید هزینه تنظیم وکالت را در دفتر اسناد رسمی به هزینه طلاق توافقی غیرحضوری اضافه کنید.
همچنین برای افرادی که در خارج از کشور حضور دارند و امکان ثبت نام در سامانه ثنا ندارند، هزینه ثبت وکالت در سامانه میخک و نیز ارسال آن به ایران و یا دریافت آن از وزارت امور خارجه به هزینه ها اضافه میگردد. علاوه بر این در شرایط غیرحضوری مذاکره با زوجین برای رسیدن به توافق سخت تر و طولانیتر است که این موضوع به هزینهها اضافه خواهد کرد.
چنانچه خارج از کشور سکونت دارید، برای انجام مراحل طلاق توافقی غیرحضوری میتوانید به یک وکیل داخل ایران وکالت دهید. برای این منظور باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام نمایید. اگر کارت ملی هوشمند دارید، میتوانید از طریق لینکی که سایت عدلیران برای هموطنان خارج از کشور ایجاد کرده، ثبت نام خود را به صورت غیرحضوری انجام دهید.
اما چنانچه نمیتوانید این فرایند را انجام دهید، باید به سایت میخک مراجعه نموده و در آن جا یک وکالت با حدود اختیارات کامل برای طلاق تنظیم نمایید. بهتر است در مورد متن وکالت در طلاق با وکیل طلاق توافقی مشاوره حقوقی داشته باشید. پس از تنظیم وکالت، میبایست به سفارت و یا کنسولگری ایران در شهر محل اقامت خود مراجعه کنید تا وکالت تنظیم شده را تایید نمایند. پس از آن با خیال راحت میتوانید مراحل طلاق توافقی را به صورت غیرحضوری انجام دهید.
برای انجام طلاق توافقی غیرحضوری باید مدارک زیر را به وکیل طلاق توافقی تحویل دهید.
بسیاری از موکلین از شهرهای کشور در تماس با گروه حقوقی آپادانا، این درخواست را دارند که طلاق توافقی خود را به صورت غیر حضوری در شهر تهران انجام دهند. دلیل عمده این افراد، معمولا طولانی بودن فرایند طلاق در شهرهای دیگر و نیز عدم افشای اسرار شخصی به جهت کوچک بودن شهر و … است.
در این شرایط نیز امکان انجام پرونده توسط وکیل طلاق توافقی در تهران وجود دارد. زوجین هر کدام باید به یک وکیل در تهران وکالت دهند. این وکالت از طریق سامانه ثنا قابل انجام است. در نهایت، زوجین باید آدرس خود را در سامانه ثنا تغییر دهند تا پرونده آنها در تهران قابل انجام باشد.
پس از انجام مراحل و صدور رای، برای اجرای صیغه طلاق باید یک دفتر طلاق به وکیل خود معرفی نمایند تا وکیل از شعبه دادگاه خانواده برای آن دفترخانه نامه اجرای دادنامه را اخذ نماید. البته در برخی موارد ممکن است که شعبه رسیدگی کننده، انجام آزمایش بارداری در خود دادگاه را الزامی بداند. در این شرایط زوجه برای انجام آزمایش باید به تهران مراجعه نماید.
برای وکالت دادن به یک وکیل طلاق توافقی کار بسیار پیچیدهای ندارید. کافی است فقط، در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشید. برای ثبت نام در سامانه ثنا میتوانید به صورت مستقیم به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید. همچنین درصورت داشتن کارت ملی هوشمند امکان ثبت نام غیر حضوری از طریق اینترنت وجود دارد. وکیل برای انجام طلاق توافقی غیرحضوری نیازمند یک قرارداد الکترونیک وکالت است.
بنابراین، وکیل پس از تنظیم قرارداد در سامانه یک پیام از طریق سامانه برای شما ارسال مینماید. این پیام حاوی کدرهگیری قرارداد وکالت و لینک مربوط به متن قرارداد و نیز رمز موقت قرارداد است. شما پس از مطالعه قرارداد وکالت، باید رمز موقت ۵ رقمی که در انتهای پیام وجود دارد، به وکیل طلاق توافقی اعلام نمایید. پس از تایید نهایی وکیل، قرارداد ثبت میشود. از این پس وکیل با استفاده از این قرارداد الکترونیک تمامی مراحل طلاق توافقی غیرحضوری را انجام خواهد داد.
یکی از مراحل مهم طلاق توافقی، تعیین توافقات میان زوجین در مورد مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت فرزندان و جهیزیه زن میباشد. این توافقات در مرحله داوری باید مکتوب گردند. در نهایت رای دادگاه نیز بر همین اساس صادر میگردد. در طلاق توافقی غیرحضوری، زوجین خود در جلسه داوری دادگاه حضور ندارند. بنابراین، این توافقات باید در نزد وکیل مکتوب گردد.
وکیل طلاق توافقی، در جلسه حضوری که میان زوجین برگزار میکنند، تمامی شرایط و توافقات میان زوجین را به شکل قانونی بازنویسی خواهد کرد. باید توجه داشت که مواردی قابل ثبت خواهد بود که اولا در مورد مسائل ناشی از زوجیت باشد، ثانیا مخالف شرع و قانون نباشد. تمامی این توافقات باید به امضا و اثرانگشت هر دوی زوجین برسد. چنانچه یکی از زوجین از دیگری وکالت داشته باشد، براساس حدود اختیاراتی که در وکالت دارد، میتواند در مورد مواردی که ذکر شد، تصمیمگیری نماید. در نهایت، برگه توافق را از جانب هر دو طرف امضا مینماید.
چنانچه زوجین در شهر دیگری حضور دارند، میتوانند این توافقات را به صورت رسمی و محضری در یک دفترخانه به ثبت برسانند. سپس برای انجام طلاق توافقی غیر حضوری این برگه رسمی را برای وکیل خود ارسال کنند.
پس از صدور دادنامه عدم سازش و قطعیت آن، حضور در دفترخانه طلاق برای اجرای صیغه و ثبت طلاق در شناسنامه است. زوجینی که خواهان انجام طلاق توافقی غیرحضوری هستند، باید به این موضوع توجه کنند که وکیل طلاق توافقی صرفا با داشتن وکالت دادگستری قادر به ثبت طلاق نخواهد بود. در واقع از اوایل تابستان ۱۴۰۲، ثبت طلاق صرفا توسط خود زوجین و یا وکیل مدنی آنها امکان پذیر است.
اما جای نگرانی نیست. کافی است که زوجین هر کدام به صورت جداگانه به یک شخص در دفتر اسناد رسمی وکالت دهند. بهتر است که این وکالت مدنی برای اجرای صیغه طلاق، به همان وکیلی داده شود که امور مربوط به طلاق را انجام میدهد. برای ثبت وکالت در دفتر اسناد رسمی، لزومی به حضور وکیل در دفترخانه نیست. بلکه خود فرد میتواند به تنهایی به دفتر مربوطه مراجعه نموده و به هر شخصی که مدنظر دارد، وکالت دهد.
حدود اختیارات وکالت باید به گونهای باشد که فرد در مراجعه به دفتر طلاق دچار مشکل نشود. امضای تمامی اوراق مربوط به طلاق، دریافت سند طلاق، وکالت در اجرای صیغه طلاق از جمله مواردی است که باید در این وکالت مدنی قید شده باشد.