جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
خانواده به عنوان کوچکترین و مهمترین واحد موجود در یک اجتماع همواره نگاه ویژهای را از سوی همگان به خود معطوف داشته است. یکی از مهمترین آسیبهایی که همیشه یک خانواده را مورد تهدید قرار میدهد، طلاق است. شاید بحث در مورد دلایل طلاق به جهت پیچیدگیهای موجود در خانواده و نیز جامعه بسیار طولانی و دشوار باشد. اما ذکر این نکته بسیار مهم است که این دلایل هر چه که باشند، به لحاظ حقوقی، فرایند جدایی را دستخوش تغییر قرار میدهند.
برای بررسی دلایل طلاق، باید توجه داشت که نوع طلاق در عوامل به وجود آورنده آن موثر هستند. به طور مثال در طلاق توافقی، عواملی تاثیرگذار هستند که در طلاق از طرف زن و یا طلاق از سمت زوج ممکن است اثرگذار نباشند. هر چند که قطعا بسیاری از عوامل در انواع طلاق مشترک میباشند. در این مقاله، سعی بر آن داریم تا دلایل مختلف جدایی زوجین را بررسی کنیم.
به طور کلی اگر بخواهیم دلایل مشترک در انواع طلاق را بررسی کنیم، شاید عوامل مالی مهمترین سهم را در جدایی باشند. همچنین، اختلافات طبقاتی و فرهنگی نیز میتواند به این مساله دامن بزند.
متاسفانه شرایط اقتصادی در حال حاضر به گونهای رقم میخورد که بسیاری از زوجین از تامین مخارج زندگی و نیز فراهم کردن یک رفاه نسبی برای زندگی ناتوان هستند. مطابق با قانون مدنی، وظیفه تامین نفقه اعم از هزینههای زندگی، خوراک و پوشاک، مسکن و هزینههای درمانی با مرد است. بنابراین، فشار مضاعف موجود بر مردان و از طرفی هزینههای بالای زندگی، اختلافات میان زوجین را زیاد مینماید. هرچند زنان بسیاری وجود دارند که بدون چشم داشت درآمد خود را در زندگی مشترک هزینه میکنند. اما متاسفانه عدم تعادل موجود میان درآمد و هزینههای زندگی موجب نارضایتی هر دو طرف و نهایتا رسیدن به جدایی میشود.
اختلافات طبقاتی، از جمله سطح مالی خانواده و نیز تفاوت فرهنگی، عقیدتی و مذهبی نیز موجب عدم درک متقابل میان زوجین میگردد. این موضوع در دراز مدت میتواند زن و شوهر را به سمت طلاق سوق دهد.
شاید این دو موضوع در کنار عدم تشابهات اخلاقی و رفتاری میان زن و مرد از مهمترین دلیل طلاق است که به طور عمومی در انواع جدایی اعم از طلاق توافقی و یکطرفه وجود دارد.
در طلاق توافقی، زوجین هر دو به این نتیجه رسیدهاند که ادامه زندگی مشترک با یکدیگر غیر ممکن است. به همین جهت معمولا هر دو به وکیل طلاق توافقی مراجعه مینمایند تا وی امور مربوط به جدایی را برای آنان انجام دهد. هر چند در جدایی به صورت توافقی، دلایل طلاق از نظر دادگاه اهمیتی ندارد و در نهایت گواهی عدم امکان سازش صادر میگردد، اما دانستن عوامل طلاق توافقی موجب میشود تا جدایی با دغدغه کمتر و حتی الامکان در نظر گرفتن مصلحت هر دو طرف انجام شود.
مهمترین دلایل طلاق توافقی عبارتند از:
معمولا زوجین در هنگام مراجعه به وکیل طلاق توافقی در گروه حقوقی آپادانا، دلایل فوق را برای جدایی مطرح مینمایند. در این گونه، با توجه به این که بسیاری از دلایل فوق از لحاظ دادگاه، موجه نبوده و از طرفی اثبات آنها بسیار مشکل است، زوجین تلاش میکنند تا برای جدایی به توافق برسند. به خصوص که مردان نیز معمولا دغدغه مهریه و سایر حقوق زن را دارند و به همین جهت در صورت بذل این حقوق از سوی زوج، آنان نیز به طلاق رضایت میدهند.
در طلاق یکطرفه، زن یا مرد به تنهایی تصمیم به جدایی میگیرند. در این شرایط اگر طلاق از طرف زن باشد، وی باید حتما دلایل طلاق محکمه پسندی برای دادگاه ارائه نماید. در غیر این صورت، طلاق تقریبا غیر ممکن خواهد بود. مهمترین دلایل جدایی زنان که در دادگاه قابل استناد هستند عبارتند از:
همچنین همانطور که گفته شد، مرد برای طلاق نیاز به دلیل ندارد. چنانچه مرد بتواند از پس پرداخت حقوق مالی زوجه برآید، میتواند همسر خود را طلاق دهد.
به طور کلی درنظر داشته باشید، دلیل طلاق هر چه که باشد، حضور یک وکیل طلاق متخصص میتواند در انجام بدون دغدغه و نیز مصلحت آمیز آن بسیار تاثیرگذار باشد. برای مشاوره حقوقی در زمینه با گروه حقوقی آپادانا تماس بگیرید.