جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از سوالات و مباحثی که در زمینه محکومیت های مالی و به خصوص مهریه وجود دارد، موضوع مستثنیات دین و مصادیق آن است. بسیاری از افرادی که در دادگاه به پرداخت مالی محکوم میشوند، این نگرانی را دارند که کدام یک از اموال آنها در دادگاه قابلیت توقیف دارد. این موضوع در مورد مطالبه مهریه بسیار بحرانیتر است. چرا که در برخی از موارد، تمام اندوخته یک مرد در طول سالیان زندگی به واسطه به اجرا گذاشتن مهریه بر باد میرود.
البته قانون برای حفظ شان و کرامت و نیز مصلحت محکوم شرایطی را در قانون قرار داده که به واسطه آن، فرد بدهکار بتواند اموالی که برای ادامه حیات و زندگی به آنها نیازمند است، به عنوان مستثنیات دین رفع توقیف نماید. برای آگاهی از این موارد، مقاله زیر را حتما بخوانید.
زمانی که فردی با حکم قطعی دادگاه محکوم به پرداخت مالی میگردد، پس از صدور اجراییه به مدت ۱۰ روز فرصت دارد که آن دین را پرداخت نماید. در غیر این صورت محکوم له میتواند فرایند توقیف اموال وی را آغاز نماید. اما توقیف اموال قاعده و چهارچوب خاص خود را دارد. در واقع همه اموال قابلیت توقیف و یا به مزایده گذاشتن ندارند.
مواد ۵۲۳ قانون آیین دادرسی مدنی، ۶۵ قانون اجرای احکام مدنی و نیز ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی در مورد مستثنیات سخن گفتهاند. به عنوان مثال در ماده ۵۲۳ قانون آیین دادرسی مدنی به صراحت ذکر شده است که اجرای حکم از مستثنیات دین اموال محکوم علیه ممنوع است. در ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی مواردی که مستثنی محسوب میشوند، به روشنی ذکر شدهاند که در ادامه به آنها پرداخته شده است.
براساس ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی موارد زیر از اموال محکوم مستثنی هستند:
در مورد مستثنیات دین، نکات مهمی وجود دارد که در این جا به آنها اشاره شده است:
فرایند توقیف اموال و نیز موضوع مستثنیات دین جزو امور حقوقی است که انجام آن بدون وکیل معمولا با سختی و دشواری مواجه میگردد. به همین جهت توصیه میکنیم قبل از انجام هر کاری با وکیل توقیف اموال و یا وکیل مالی مشاوره حقوقی داشته باشید.
2 Comments
باسلام و عرض ادب و احترام
خدمت اساتید گرامی، بدینوسیله از زحمات واطلاعات وافعه داده شده،در تخصص یکایک وکلای عزیز قدر دانی وتشکر مینمایم باسپاس و آرزوی توفیقات روزافزون sali
سلام و وقت بخیر ممنون از لطف شما انجام وظیفه است.