جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از انواع عقودی که میان مردم بسیار رواج دارد، هبه میباشد. در عقد هبه، فردی مال خود را تحت شرایطی به فرد دیگر میبخشد. این عقد دارای قوانین و ابعاد مختلفی است که دانستن آنها نیازمند اطلاعات کامل حقوقی است که این موضوع قطعا برای همگان ممکن نیست. بنابراین، در کنار خواندن مقاله حاضر که اطلاعات بسیار مفیدی را در مورد این عقد در اختیار شما قرار میدهد، از مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل یا کارشناس مجرب بهره بگیرید.
کلمه هبه در لغت به معنای بخشیدن و هدیه دادن است. اما به لحاظ حقوقی و براساس ماده ۷۹۵ قانون مدنی، هبه عقدی است که براساس آن فردی مالی از خود را به صورت رایگان میدهد تا وی مالک آن باشد. بر اساس این ماده، این عقد سه رکن دارد:
در مورد عقد هبه باید این نکته را توجه نمود که قبض عین موهوبه توسط متهب از شرایط صحت آن است. بنابراین، اگر مال در اختیار فرد دوم قرار نگیرد، هبه انجام نشده است. همچنین در صورتی که واهب صاحب عین موهوبه باشد، میتواند منافع آن را نیز واگذار کند. اما اگر صرفا صاحب منافع آن باشد، امکان بخشیدن منافع را ندارد.
عقد هبه شامل دو دسته کلی زیر است:
یکی از مشکلات میان عموم مردم، اثبات هبه است. متاسفانه این موضوع در میان زوجین، اقوام و آشنایان و افرادی که به یکدیگر اعتماد کامل دارند زیاد دیده میشود. به طور کلی دو راهکار برای اثبات این عقد وجود دارد:
براساس قانون اصل بر این است که واهب میتواند از هبه رجوع کند. یعنی آن مال را مسترد نماید. مگر در موارد زیر که در ماده ۸۰۳ قانون مدنی ذکر شده است:
یکی از سوالاتی که میان زوجین وجود دارد آن است که آیا این عقد میان زن و شوهر قابل رجوع است یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال باید موارد ذیل را عنوان کرد:
به لحاظ حقوقی،این عقد و صلح با یکدیگر تفاوتهایی دارند:
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد این عقد و انواع آن و نیز اثبات و رجوع از آن با گروه وکلای آپادانا تماس بگیرید.