جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
صلح عمری یکی از انواع قراردادهاست که در میان مردم و به خصوص در خانوادهها بسیار شایع است. یکی از راهکارهایی که معمولا برای کاهش تنش مالی زوجین و یا فرزندان متوفی همیشه کارآمد بوده، استفاده از صلح عمری میباشد. به عنوان زنی از این موضوع که پس از فوت همسرش ممکن است بخشی از دارایی به خانواده همسرش تعلق بگیرد و همین موضوع موجب آوارگی او و فرزندانش میگردد، همواره ناراحت است و یا پدری به دنبال تقسیم اموال خود، قبل از فوت است، اما از این موضوع که ممکن است فرزندان وی را از خانه بیرون نمایند، نگران است. در این گونه موارد صلح عمری بهترین روش برای پایان دادن به همه اختلافات است. در ادامه با تعریف حقوقی صلح، انواع صلح و نیز شرایط صلح عمری آشنا خواهیم شد.
صلح در واقع، نوعی توافق و قرارداد بین دو طرف عقد است که با میل و اختیار میتوانند در مورد شروط عقد با یکدیگر تراضی نمایند. براساس ماده ۷۹۲ قانون مدنی صلح میتواند برای رفع اختلاف و تنازع و یا جلوگیری از تنازع و اختلافات احتمالی در مورد یک عقد، معامله و نظایر آن رخ دهد. صلح دارای شرایط و ارکانی است که در ادامه به آن ها پرداخته شده است.
برای آن که یک عقد صلح به صورت صحیح منعقد گردد، باید ۴ رکن اساسی در آن وجود داشته باشد که عقد را در حالت صحیح نگه دارد. ارکان صلح صحیح عبارتند از:
براساس ماده ۱۹۰ قانون مدنی شرایط لازم برای منعقد کردن عقد صلح به خصوص صلح عمری عبارتند از:
به طور کلی دو نوع عقد صلح وجود دارد. انواع عقد صلح عبارتند از:
صلح عمری: نوعی عقد است که براساس آن یک شخص، حق استفاده از منافع ملک یا مال خود را برای مدت عمر خود یا عمر متصالح یا عمر شخص دیگر به متصالح واگذار شود. در واقع در صلح عمری، مدت قرارداد زمان مشخصی نیست و براساس عمر شخص معین، درنظر گرفته میشود.
صلح رقبی: اگر در صلح، مدت استفاده از منافع ملک، معین باشد (مثلا یک سال) صلح عمری به صلح رقبی تبدیل میگردد.
یکی از مهمترین نکات در تنظیم صلح عمری، عمر شخصی است که صلح به آن انجام میشود. باید توجه داشت که در صلح عمری مالکیت مصالح دستخوش تغییر نمیشود بلکه صرفا، حق استفاده از منافع ملک را برای مدتی خواه معین یا نامعین به شخص دیگری واگذار مینماید. بنابراین:
نکته بسیار مهم آن است که مصالح در هر دو حالت امکان انتقال مالکیت مورد صلح را به صورت شرطی دارد و شخص خریدار میبایست با درنظر گرفتن صلح عمری انجام شده ملک را خریداری نماید و امکان تخلیه متصالح را از ملک ندارد.
در مورد صلح عمری بین زن و شوهر نکته بسیار ظریفی وجود دارد. بسیاری از زنان خواهان این هستند که اموال همسر پس از مرگ به آنها انتقال یابد. برای این منظور صرف انجام یک عقد صلح عمری نمیتواند این مشکل را حل نماید. در واقع، ابتدا مرد باید ملک را به همسر خود صلح عادی نماید و سپس زن به عمر شوهر خود صلح عمری نماید. در این حالت، مرد تا زمان مرگ میتواند از منافع ملک استفاده نماید و پس از مرگ، مال در اختیار زن خواهد بود.
تنظیم صلح عمری دارای نکاتی است که عموم افراد از آن بی خبرند و گاها به دلیل عدم آگاهی دچار مشکلات بسیاری میشوند. در حالی که چند دقیقه مشاوره حقوقی صلح عمری در این زمینه میتواند از بسیاری از خسارتها جلوگیری نماید. گروه وکلای آپادانا با داشتن بهترین وکیل ملکی و وکلای مجرب در سایر زمینههای حقوقی آماده ارائه خدمات مختلف مشاوره حقوقی و پذیرش وکالت در دعاوی مختلف حقوقی و کیفری میشود.
10 Comments
سلام، مادری خانه اش را چندین سال قبل به نام پسرش در دفترخانه صلح عمری کرده، ولی هنوز سند را به نام وی منتقل نکرده است. با توجه به آن که مادر با توجه به بیماری و ناتوانی نیازمند اجاره ی ملک خود است و پسر هر روز صحبت از فروش مال خود می کند در حالی که وضع مالی بسیار خوبی دارد ،آیا مادر می تواند هم اکنون بند جدیدی به سند صلح اضافه کند از جمله فسخ یک طرفه مصالح در زمان حیات و ساقط کردن حق فروش توسط متصالح و دز صورت فوت متصالح قبل از مصالح ملک صلح شده به ورثه وی نرسد؟ با تشکر
سلام. باید همون موقع تنظیم سند این موارد اضافه میشد. ولی در کل چون صلح عمری انجام شده، حتی با فروش هم مادر تا اخر عمرش میتونه در منزل ساکن باشه.
سلام
اگر صلح عمری در دفترخانه رسمی انجام شود و مصالح (صلح کننده) خانه اش را به متصالح (صلح گیرنده) صلح عمری کند آیا پس از آن سند تک برگی مالکیت به نام متصالح صادر می شود؟ و اگر سند تک برگی مالکیت به نام متصالح صادر شود، با توجه به اینکه مالک، متصالح است آیا تا مصالح زنده است برای انجام کارهای مربوط به خانه مثل آب و برق و گاز و تلفن یا موارد دیگر مشکلی پیدا نمی کند؟
سپاس بیکران
سلام وقت بخیر سند صلح عمری به نام متصالح صادر میشه. نه قاعدتا مشکلی نیست.
سلام ،،خونه ای پدری من بعداز فوت آن تقسیم شده به وراث حالا تمامی وراث ملک رو به مادرم صلح عمری کنیم آیا مادرم در زمان حیات میتونه ملک رو واگذار کند یا بفروشه،،،متشکرم
سلام وقت بخیر. بستگی به شرایط صلح داره میتونید حق فروش رو ساقط کنید.
سلام آیا می توان عقد صلح عمری را به صورت نامعین تنظیم کرد؟ مثلا بگوییم یک طبقه از منزل مسکونی فلان بعد از مرگم متعلق به پسرم می باشد؟؟
سوال دوم اینکه اگر صلح عمری انجام دهم با مرگ من طبقه متعلق به پسرم می شود یا قرارداد باطل است؟
سلام وقت بخیر. باید مورد صلح عین معین باشه در صلح عمری، ملک به نام پسرتون میشه و شما مستاجر مادام العمر ایشون هستید.
سلام
آیا هنگام عقد قرارداد صلح عمری اموالی که مصالح میخواهد در قرارداد بیاورد بایستی سندش را به نفع متصالح منتقل کند یا بدون انتقال سند هم امکان پذیر است؟
سلام در صلح عمری رسمی در دفترخانه سند انتقال پیدا می کنه مگر این که خودتون دستی بنویسید.