جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
شاید برای شما نیز تاکنون رخ داده باشد، که فردی بخواهد به زور و یا تهدید وارد منزل شما شود و یا خودتان به دلیل عصبانیت شدید مرتکب این عمل شده باشید. این عمل که به آن ورود به عنف گفته میشود، یکی از دعاوی کیفری است که قانونگذار برای آن مجازات تعیین کرده است. چرا که منزل و یا محل سکونت و کار افراد، حریم شخصی آنهاست و به همین جهت، هیچ فردی نمیتواند بدون حکم قانونی و یا عذر موجه، به حریم شخصی افراد وارد شود. در این مقاله، در مورد جرم ورود به عنف و مجازات آن مطالب مفیدی خدمت شما موکلین عزیز ارائه شده است.
براساس اصل ۲۲ قانون اساسی، جان، مال، حیثیت، حقوق مسکن و شغل افراد، غیر از مواردی که قانون اجازه دهد، مصون از تعرض است. عنف در لغت به معنای زور و خشونت است. به همین جهت ورود به عنف، یعنی فردی بدون اجازه شخصی دیگر و با اجبار، تهدید، خشونت، استفاده از سلاح و … وارد منزل یا محل سکونت وی شود. مواردی مانند شکستن درب یا قفل، شکستن پنجرهها، خراب کردن دیوار و یا استفاده از نردبان از جمله مصادیق ورود به عنف باشد.
در ماده ۶۹۴ قانون مجازات اسلامی، ورود به عنف در مورد محل زندگی و یا مسکن مصداق پیدا کرده است. بنابراین، در شرایط زیر این جرم به وقوع پیوسته است:
براساس تعریف فوق، ورود به اماکن مختلف همیشه مصداق ورود به عنف نیست. به طور مثال ورود به یک زمین یا باغ هر چند دیوار کشی نیز شده باشد، نمیتواند مصداق این جرم باشد. همچنین در مورد املاکی که سالهاست متروکه هستند، این جرم تحقق ندارد. بنابراین باید برای طرح دعوی از سایر عناوین مجرمانه و یا موضوعات حقوقی استفاده نمود.
مطابق با ماده ۶۹۴ قانون مجازات اسلامی، اگر فردی به عنف یا تهدید وارد منزل فردی دیگر شود، از ۶ ماه تا سه سال حبس در انتظار وی خواهد بود. همچنین، در صورتی که افراد مرتکب این جرم دو نفر و یا بیشتر باشند و حداقل یکی از آنها از سلاح استفاده کنند، مجازات ورود به عنف حبس بین یک تا شش سال خواهد بود.
همانطور که در متن ماده دیده میشود، استفاده از سلاح و یا تعدد افراد از موارد تشدید مجازات است. همچنین، صرف وارد شدن به منزل فردی دیگر آن هم به زور، مستوجب مجازات ذکر شده میباشد. بنابراین، اگر وارد شدن به منزل فرد به قصد سرقت، آدم ربایی و … باشد، علاوه بر ورود به عنف، مجازاتهای مربوط به سرقت و … نیز اضافه میگردد. در این شرایط نیز، اشد هر کدام از مجازاتها اعمال میگردد.
ورود به عنف، از جمله پروندههایی است که استفاده از وکیل کیفری مجرب در آن بسیار تاثیرگذار است. در این گونه پروندهها، پیگیری رمز موفقیت است. به خصوص در این پرونده که جمع آوری ادله و نیز مدارک برای انجام شکایت و یا دفاع بسیار مهم است. به همین جهت توصیه میکنیم برای مشاوره حقوقی تلفنی و حضوری و استفاده از خدمات یک وکیل کیفری مجرب با گروه وکلای آپادانا تماس بگیرید.
12 Comments
سلام بنده داخل منزل نشدم چون نمی شناختم ولی دوستانم رفتن و تخریب کردن آیا بنده هم مجرمم
سلام و وقت بخیر. اگر ورود پیدا نکرده باشید، در مورد ورود به عنف و تخریب احتمالا قرار منع تعقیب صادر بشه. اما اگر سرقت اتفاق افتاده باشه ممکنه معاونت یا مشارکت در سرقت براتون درنظر بگیرن.
سلام همسایمون اومدن رو پشت بوم خونمون منو کتک زدن رفتم شکایت کردم فقط ضرب و جرح میتونم ورود به عنف هم الان به شکایت اضافه کنم هنوز دادگاه تشکیل نشده و کلانتری هست
سلام و وقت بخیر. میتونید هم به کلانتری مراجعه کنید و هم از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی شکایت کنید.
سلام .. ای کاش اشخاص ظلم دیده که توانایی پرداخت هزینه های شکوائیه رو هم ندارن حمایت کنید تا بتونن به حقشون برسن ..؛ یا حقّ
سلام وقت بخیر. انشاء الله قوه قضاییه برای این موضوع هم فکری خواهد کرد.
سلام وقت شما بخیر. میخواستم ببینم که هزینه شکایت ورود به عنف چقدره من به خاطر اختلافی که با مالکم داشتم دیشب به زور وارد خونم شدند و ۵ نفری ریختن سرم و حسابی کتکم زدند. حالا. میخوام شکایت کنم دلیل و مدرک کافی هم دارم.
سلام وقت بخیر. برای استعلام هزینه حق الوکاله با دفتر تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید مرسی ازراهنمایی تون
سلام. خواهش می کنم وظیفه است.
آیا بالارفتن از در و دیوار مشرف به خانه همسایه و استفاده از پشت بام آن ورود به عنف محسوب میشه؟
سلام و ارادت بله.