جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
جهت هماهنگی و یا مشاوره حقوقی از طریق شماره زیر با گروه وکلای آپادانا در ارتباط باشید.
یکی از موضوعات و دغدغههایی که اصحاب یک دعوی مالی دارند، موضوع فرار از دین است. بسیاری از افرادی که بدهکار هستند، همیشه این سوال را دارند که در چه صورت و در چه شرایطی، فروختن و یا انتقال اموال مشمول معامله به قصد فرار از دین میگردد. از طرف دیگر، افراد خواهان در یک دعوی مالی به خصوص مطالبه وجه چک همواره این نگرانی را دارند که فرد بدهکار اموال خود را انتقال ندهد. همچنین در صورتی که این اتفاق رخ داد، چگونه فرار از دین فرد محکوم علیه را اثبات نمایند. برای بررسی و پاسخ به سوالات فوق، مقاله زیر را حتما بخوانید.
هر گاه فردی به جهت نپرداختن دیون خود که به واسطه حکم قطعی دادگاه ایجاد شده است، اموال خود را انتقال دهد، مرتکب فرار از دین شده است. معامله به قصد فرار از دین، به دو دسته کلی زیر تقسیم میگردد:
این موضوع در قانون مدنی به صراحت ذکر شده است. براساس ماده ۲۱۸ قانون مدنی که در سال ۱۳۷۰ تغییر کرد، هر زمان که معلوم گردد که معامله به قصد فرار از دین انجام شده است، آن معامله نافذ نیست. براساس الحاقیهای که در سال ۱۳۷۰ به این ماده افزوده شد، چنانچه طلبکار دلایلی برای فرار مدیون داشته باشد، میتواند از دادگاه تقاضای قرار تامین خواسته و یا توقیف اموال نماید.
در نهایت، ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی تکلیف را روشن مینماید. براساس این ماده، چنانچه فرد محکوم با انتقال آن بخش از اموال خود، دیگر توانایی پرداخت بدهی خود را نداشته باشد، مشمول جرم فرار از دین است و ۶ ماه تا ۲ سال حبس در انتظار اوست.
برای آن که فرد طلبکار بتواند، شرایط معامله به قصد فرار از دین را اثبات نماید، باید به موارد زیر توجه نماید:
یکی از مسائلی که در سالهای گذشته، بسیار شایع شده است، انتقال اموال توسط مردان به اشخاص ثالث به جهت جلوگیری از توقیف آنها توسط همسرانشان میباشد. متاسفانه با افزایش نجومی قیمت سکه و به تبع آن، روز به روز بدهکارتر شدن مردان در مورد مهریه و سایر حقوق مالی زن، در بسیاری از موارد، پرداخت کامل و یا حتی بخشی از مهریه، مساوی است با از هستی ساقط شدن یک مرد. به همین جهت متاسفانه مردان، اموال خود به خصوص ملک، زمین، آپارتمان، خودرو و مبالغ موجود در حسابهای بانکی خود را انتقال میدهند.
در مورد پروندههای مهریه دو راهکار پیش روی زنان وجود دارد:
انجام معامله به قصد فرار از دین، دارای جنبههای حقوقی متعددی است که پیگیری آن بدون وکیل متخصص بسیار سخت و مشکل است. در بسیاری موارد، عدم آگاهی از نکات حقوقی و عدم مشاوره حقوقی با فرد مجرب، باعث عدم نتیجهگیری در پرونده میگردد. به خاطر داشته باشد، یک مشاوره حقوقی با هزینه اندک و یا سپردن کل پرونده به وکیل از بسیاری از مشکلات جلوگیری خواهد گردد. برای اطلاع از سایر نکات حقوقی موضوع این مقاله با گروه حقوقی آپادانا تماس بگیرید.